reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej dziewczyny.

Wiem, ze zniknelam zaraz po przywitaniu sie ale nerwowo nie dawalam rady cały czas czytać o waszych powodzeniach, niepowodzeniach i stratach. Z wielka siła odciełam sie od netu i starałam sie nie myśleć o temacie.
Chcialam wam tylko powiedzieć ze podczas transferu ( w sumie moment przed ) na tv połączonym z usg pokazali nam naszego embrionka 8 komórkowego. Tak z bliska ze dokładnie wszystko było widać. Wiadomo widziałam juz 8 komórkowego embrionka w necie itd, ale ten był nasz. To nasze dzieciatko. Cudowne to było.

Wczoraj był 8 dpt i popołudniu stwierdziła ze zrobię test bo juz nie daje rady. Miałam jeden test w domu. Poszłam do łazienki wysikalam sie i wyszłam. Po minucie przypomnialam sobie ze miałam test zrobić.
Odczekal 15 min i poszłam zrobić. Wyszła druga krecha. Nie jakaś super mocna , ale widoczna. Stałam i sie na nie gapilam. Bo w klinice każą zrobić test 17 dni po. Powiedziałam tylko siostrze i dziś wam. Wciąż sie boje ze i tak za kilka dni dostanę @ i wszystko sie skończy.
Mezowi powiem w sobotę bo ma urodziny.

Jeszcze jedno. Dziewczyny po teanswerach. U mnie sie nawet nie leżało żadne 15 min po tylko wstać od razu i żyć normalnie. I nie stresujcie sie ze cos pidnioslyscie. Ja regularnie podnosze, noszę, bawie sie z Igorkiem a to 12 kg żywej wagi. I tak codziennie.
Dzis tylko o sobie ale obiecuje wbic sie na dobre i zostać z wami.

Roxi- gratuluje mamusiu. Wszystko będzie dobrze. Pamietam twoja poprzednia historie. Teraz juz sie udaje :-)

Kwiatuszkq- niestety tylko w Polsce takie luksusy ze beta w każdej przychodni. Ja mieszkam w Danii i tutaj tylko test a pierwsza wizyta u poloznej koło 10 tygodnia. ( Ze to in vitro to bede miala wizyte ze usg w klinice ale dopiero kolo 8 tyg)Na cała ciążę 1 max 2 usg i lekarza w poprzedniej ciąży ani razu nie widziałam łącznie z porodem. Dużo bym dała by sobie bete tak 2 razy zrobić.

Dziewczyny, chciałam się pochwalić, bo wczoraj w godzinach wieczornych przylazła @, czyli jutro pierwszy zastrzyk!!! Ehh... już nie mogę się doczekać :-D Na wtorek umówiłam się rankiem na wizytę na podglądanko ;-) Wreszcie zbliżam się wielkimi krokami do przytulania Bąbelków :-D:-D:-D

kiran - no to nieśmiało i cichutko gratuluję :tak: i cieszę się :-D
Sylwia, Lawendowy – mam dokładnie jak Wy z nocną „pracą” Zawsze najlepiej mi się uczyło późną nocą, teraz też najlepiej myślę w godzinach późnowieczornych.Rankiem nie potrafię wstać. Tylko czasami gdy sytuacja zmusi do wczesnego wstania w weekend to mi żal, że zazwyczaj przesypiam takie piękne poranki.

Aktualizacja:
18 kwietnia Martka jeszcze wyższa beta po udanym crio!
18 kwiecień Martaczi - podglądanie pęcherzyków
18 kwietnia Asia_77 udany transfer
19 kwiecień - Agapl - podgladamy zdrowego maluszka
19 kwiecień masia123 - początek owocnej stymulacji
20 kwietnia - poziomka2 udane crio

22 kwiecien-lkasia--wizyta owulacyjna przed udanym crio
22 kwiecień- Avocado - podglądanie zdrowego maluszka
22 kwiecień Madzialenak - usg połówkowe, podglądamy zdrowego synka

23 kwietnia Lilia♥ - wizyta przed udanym crio
23 kwiecień masia123 - podglądanie pęcherzyków
26 kwiecień Darii - podglądanie pęcherzyków
30 kwietnia Malinuś serduszkowe- podsłuchiwanie silnego serduszka!
kwiecień Dagnes udane krio
Maj joasia2906 - udane crio :) bliźniaki
Maj/Czerwiec Lilia♥ - przygotowania do crio

Czerwiec Lawendowy_Sen wizyta przed udanym IVF
Sierpień/Wrzesień - Lawendowy_Sen podarowanie przez klinikę dwóch chłopaków

Witam dziewczynki!Wczoraj bylam na polowkowym i w koncu nasze malenstwo sie ujawnilo,bedzie dziewczynka.Poza tym wszystko ok czyli nastepny etap czekanie.Gratuluje wszystkim ktorym sie udalo,a za wszystkie trzymam kciuki,troche cierpliwosci napewno sie uda,trzeba wierzyc!Pozdrawiam:-)

reklama
Dziewczyny własnie dostałam @ :no: pierw się ucieszyłam bo było tylko plamienie i przeszło...Ale teraz to już nie mam złudzeń :-:)-(

[FONT=&amp]Madzia-80 ja też mam 36 lat i jestem na początku drogi dopiero…trzymam kciuki i za Ciebie.[/FONT]

maju starasz się o pierwsze dzieciątko?

mam do was teraz pytanie ...skoro dostałam @ szybciej to powinnam odstawic juz leki , tak?

Ostatnia edycja:
Do góry