No i mega! Taki prezent dziś to dopiero extra sprawa oby dzieciaki osrywały pieluchy w następny dzień kobiet na potęgę!Betahcg 17415
Estardiol 1165
Progesteron 25,3
Obłęd a to dopiero 18dpt
reklama
Mi powiedziano, że którykolwiek wynik podwyższony chociażby o 1 to cukrzyca ciążowa. Ja miałam na czczo idealny. Ten po 1h miałam przekroczony o 1. A ten po 2h o 2 chyba. I niestety diabetolog. Oczywiście dieta cukrzycowa. I u mnie była insulina. Po potem Mi na czczo czasami cukier skakał.Dziewczyny jaki mialyscie cukier na czczo w ciazy? Dzis mialam pierwszy raz badany i wyszlo mi 94... z tego co czytam z racji wieku znajduje sie juz w grupie ryzyka (wiek 35, wynik powyzej 92) i niby juz to świadczy o cukrzycy ciazowej. Chyba powinien jeszcze wyjsc po obciazeniu zly wynik, zeby byla cukrzyca, prawda? Jestem zielona w tym temacie bo zawsze mialam w normie wyniki...
Jak to wyglada?
Orchidea33
Fanka BB :)
Dzieki. Czyli teraz pewnie kaza mi zrobic z obciazeniem i beda sprawdzac wyniki. Ale jak teraz na czczo bylo 94 to pewnie powtorzy sie w kolejnym badaniu.Mi powiedziano, że którykolwiek wynik podwyższony chociażby o 1 to cukrzyca ciążowa. Ja miałam na czczo idealny. Ten po 1h miałam przekroczony o 1. A ten po 2h o 2 chyba. I niestety diabetolog. Oczywiście dieta cukrzycowa. I u mnie była insulina. Po potem Mi na czczo czasami cukier skakał.
A jak mialas tak malo przekroczone to czemu juz dali insulinę? Bralas ja cala ciaze? Czytalam cos o tej diecie... dla mnie dramat, ze owocow nie mozna.
Mi wyszedł podwyższony cukier na badaniu po obciążeniu glukozą.Dzieki. Czyli teraz pewnie kaza mi zrobic z obciazeniem i beda sprawdzac wyniki. Ale jak teraz na czczo bylo 94 to pewnie powtorzy sie w kolejnym badaniu.
A jak mialas tak malo przekroczone to czemu juz dali insulinę? Bralas ja cala ciaze? Czytalam cos o tej diecie... dla mnie dramat, ze owocow nie mozna.
Zostałam skierowana do diabetologa.
Tam od razu dostałam glukometr, mialam rozmowę z diabetologiem.
Zaraz od następnego dnia glukometr poszedł w ruch. I oczywiście dieta.
Wszystko zapisywałam.
Po 2 tygodniach mialam kontrolę wyników. Były w porządku.
Potem kolejną kontrolę. I tutaj już mi cukier na czczo skakał. Właśnie nawet o 1 czy 2 jednostki wychodził więcej.
Tak więc dostałam insulinę na noc. Żeby uregulować ten cukier na czczo.
Tak do końca ciąży musiałam kłóć się 5-6 razy dziennie. A na wieczór podawać sobie insulinę.
Magda 1234
Beta 93,65
Progesteron 153
Estradiol 1195
Orchidea33
Dzieki za takie szczegolowe informacje! Ok, to czekam na wizytę i zobaczymy co powie. Dla spokoju lepiej zrobic to z obciazaniem i pozniej pilnowac wynikow. Najgorsze chyba to pilnowanie i zapisywanie wszystkiego. No ale nic nie zrobisz, trzeba pilnowac dla dziecka.Mi wyszedł podwyższony cukier na badaniu po obciążeniu glukozą.
Zostałam skierowana do diabetologa.
Tam od razu dostałam glukometr, mialam rozmowę z diabetologiem.
Zaraz od następnego dnia glukometr poszedł w ruch. I oczywiście dieta.
Wszystko zapisywałam.
Po 2 tygodniach mialam kontrolę wyników. Były w porządku.
Potem kolejną kontrolę. I tutaj już mi cukier na czczo skakał. Właśnie nawet o 1 czy 2 jednostki wychodził więcej.
Tak więc dostałam insulinę na noc. Żeby uregulować ten cukier na czczo.
Tak do końca ciąży musiałam kłóć się 5-6 razy dziennie. A na wieczór podawać sobie insulinę.
eij
Bliźniaki jak nic!!!!!Betahcg 17415
Estardiol 1165
Progesteron 25,3
Obłęd a to dopiero 18dpt
eij
Niestety kwalifikujesz się do cukrzycy ciążowej miałam tak samo, na czczo 94, po obciążeniu glukozą w normie.Dziewczyny jaki mialyscie cukier na czczo w ciazy? Dzis mialam pierwszy raz badany i wyszlo mi 94... z tego co czytam z racji wieku znajduje sie juz w grupie ryzyka (wiek 35, wynik powyzej 92) i niby juz to świadczy o cukrzycy ciazowej. Chyba powinien jeszcze wyjsc po obciazeniu zly wynik, zeby byla cukrzyca, prawda? Jestem zielona w tym temacie bo zawsze mialam w normie wyniki...
Jak to wyglada?
reklama
Magda 1234
I jak.kochana odczucia ??? Niedowierzanie jeszcze co??Beta 93,65
Progesteron 153
Estradiol 1195
Podziel się: