reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ostatnio jak bylam na wlewie z intralipidu poznałam fajna dziewczynę, była już po pierwszym USG. Tego samo dnia mi napisała, że już niestety po wszystkim, beta przestała przyrastac. Bardzo mną to poruszylo, przypomniało traumę z przed roku. Taka fajna, młoda dziewczyna, tak mi przykro. Boję się przyzwyczaić do mojego szczęścia. No obłęd. Byle do wtorku jakoś dotrwać i będzie już mam nadzieję lepiej. Jak zobaczę to uwierzę :)
Właśnie to nasze myślenie jest najgorsze! Moja koleżanka wpadła, zrobiła test 2 tygodnie po terminie. Poszła na usg było serduszko. 9 miesięcy i urodziła. Zero stresu, badania bety, przyrostów itd. Gdybyśmy nie miały problemów to byśmy zaszły w ciążę, zrobiły betę raz no może dwa i już. I to nie 6dpt tylko kilka dni po terminie okresu. I nawet jakby była beta niska, to zawsze jest wytłumaczenie, że może owulka się przesunęła. Albo moja mama pytałam, czy w ogóle robiła betę. Ona nawet nie wiedziała, że jest takie badanie. No ale ona miała mnie dosyć późno, teraz ma 70 lat, więc może nie wiedzieć. Usg miała 3 razy w ciągu całej ciąży. Pytałam czy się stresowała, a ona czym! My się same nakręcamy.

reklama
Już tak bardziej serio wiem co to mdłości w ciąży, bo już to przeszłam. Pomagało mi wypicie z samego rana wody z imbirem, miodem i cytryną. Tylko jeszcze koniecznie zanim wstałam z łóżka. Może spróbuj, i częste małe przekąski.
Czyli już było ci niedobrze i to i tak nie zwiastowało szczęśliwego zakończenia. Więc może brak mdłości na tym etapie będzie oznaczał, że maluszki zostaną z tobą na zawsze 💕

Dziewczyny kochane, @Kocka @Sherlook @Magda 1234 i wszystkie co jesteście w ciąży 😀 ja też nie wymiotuje, wiem że po słodkim mnie mdli ale jem z łakomosci 😀😀 nawet cycki jakby mniej mnie bolą. Jedyne co mi zostalo to zgaga. I jak mnie brzuch nie boli, nie mam zgagi to tez sie zastanawiam czy to serce małe nadal bije.. Także wiem co Wy tam przeżywacie i łącze sie z Wami w tym przeżywaniu❤❤❤

Btw. Czy któraś z Was kochane używa bądź używała detektora tętna płodu na wczesnym etapie ciąży? To pytanie już do wszystkich ciezarowczek i mam kieruje 🙂🙂🙂

reklama
Dziewczyny kochane, @Kocka @Sherlook @Magda 1234 i wszystkie co jesteście w ciąży 😀 ja też nie wymiotuje, wiem że po słodkim mnie mdli ale jem z łakomosci 😀😀 nawet cycki jakby mniej mnie bolą. Jedyne co mi zostalo to zgaga. I jak mnie brzuch nie boli, nie mam zgagi to tez sie zastanawiam czy to serce małe nadal bije.. Także wiem co Wy tam przeżywacie i łącze sie z Wami w tym przeżywaniu❤❤❤

Btw. Czy któraś z Was kochane używa bądź używała detektora tętna płodu na wczesnym etapie ciąży? To pytanie już do wszystkich ciezarowczek i mam kieruje 🙂🙂🙂
Ja uzywalam i przy blizniakach i przy naszym rodzynku ostatnim.

Jemy 🙈🤣🤣🤣

Załączniki

• 16465883517426407871833590405546.jpg
    16465883517426407871833590405546.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 72
Do góry