reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ostatnio jak bylam na wlewie z intralipidu poznałam fajna dziewczynę, była już po pierwszym USG. Tego samo dnia mi napisała, że już niestety po wszystkim, beta przestała przyrastac. Bardzo mną to poruszylo, przypomniało traumę z przed roku. Taka fajna, młoda dziewczyna, tak mi przykro. Boję się przyzwyczaić do mojego szczęścia. No obłęd. Byle do wtorku jakoś dotrwać i będzie już mam nadzieję lepiej. Jak zobaczę to uwierzę :)
Właśnie to nasze myślenie jest najgorsze! Moja koleżanka wpadła, zrobiła test 2 tygodnie po terminie. Poszła na usg było serduszko. 9 miesięcy i urodziła. Zero stresu, badania bety, przyrostów itd. Gdybyśmy nie miały problemów to byśmy zaszły w ciążę, zrobiły betę raz no może dwa i już. I to nie 6dpt tylko kilka dni po terminie okresu. I nawet jakby była beta niska, to zawsze jest wytłumaczenie, że może owulka się przesunęła. Albo moja mama pytałam, czy w ogóle robiła betę. Ona nawet nie wiedziała, że jest takie badanie. No ale ona miała mnie dosyć późno, teraz ma 70 lat, więc może nie wiedzieć. Usg miała 3 razy w ciągu całej ciąży. Pytałam czy się stresowała, a ona czym! My się same nakręcamy.

reklama
Już tak bardziej serio wiem co to mdłości w ciąży, bo już to przeszłam. Pomagało mi wypicie z samego rana wody z imbirem, miodem i cytryną. Tylko jeszcze koniecznie zanim wstałam z łóżka. Może spróbuj, i częste małe przekąski.
Czyli już było ci niedobrze i to i tak nie zwiastowało szczęśliwego zakończenia. Więc może brak mdłości na tym etapie będzie oznaczał, że maluszki zostaną z tobą na zawsze 💕

Dziewczyny kochane, @Kocka @Sherlook @Magda 1234 i wszystkie co jesteście w ciąży 😀 ja też nie wymiotuje, wiem że po słodkim mnie mdli ale jem z łakomosci 😀😀 nawet cycki jakby mniej mnie bolą. Jedyne co mi zostalo to zgaga. I jak mnie brzuch nie boli, nie mam zgagi to tez sie zastanawiam czy to serce małe nadal bije.. Także wiem co Wy tam przeżywacie i łącze sie z Wami w tym przeżywaniu❤❤❤

Btw. Czy któraś z Was kochane używa bądź używała detektora tętna płodu na wczesnym etapie ciąży? To pytanie już do wszystkich ciezarowczek i mam kieruje 🙂🙂🙂

reklama
Dziewczyny kochane, @Kocka @Sherlook @Magda 1234 i wszystkie co jesteście w ciąży 😀 ja też nie wymiotuje, wiem że po słodkim mnie mdli ale jem z łakomosci 😀😀 nawet cycki jakby mniej mnie bolą. Jedyne co mi zostalo to zgaga. I jak mnie brzuch nie boli, nie mam zgagi to tez sie zastanawiam czy to serce małe nadal bije.. Także wiem co Wy tam przeżywacie i łącze sie z Wami w tym przeżywaniu❤❤❤

Btw. Czy któraś z Was kochane używa bądź używała detektora tętna płodu na wczesnym etapie ciąży? To pytanie już do wszystkich ciezarowczek i mam kieruje 🙂🙂🙂
Ja uzywalam i przy blizniakach i przy naszym rodzynku ostatnim.

Jemy 🙈🤣🤣🤣

Załączniki

• 16465883517426407871833590405546.jpg
    16465883517426407871833590405546.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 65
Do góry