reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Wiesz co z tego co wiem to znaczy że nie ma żadnych przeszkód na posiadanie całkowicie zdrowego dziecka, więc się nie denerwuj. Bardzo dużo par ma tą mutacje u jednej ze stron i nawet nie jest tego świadoma. A dlaczego robiliście Cftr? Czy plemniki męża wyszły kiepsko na badaniach? Czy tak asekuracyjnie przebadaliscie?
Maz ma kiepskie wynik nasienia ogólnie ilość jest ok tylko ruchliwość mala. Cftr zlecił nam genetyk. Jesteśmy po 3 nieudanych inseminacjach i teraz szykujemy się do in vitro. Ja ma jeszcze mutacje V Leiden i PAI 1 do tego pcos. Mam nadzieję że z in vitro wkoncu nam się uda mieć dzidziusia.

Hejka dziewczyny. Jak jest z ta refundacja leków do in vitro? Leczę się w prywatnej klinice w Krakowie, mam 29 lat, amh 7.0 (niestety pcos). Staramy sie juz prawie 5 lat. Trzeba składać jakieś wnioski o refundacje?

Hejka dziewczyny. Jak jest z ta refundacja leków do in vitro? Leczę się w prywatnej klinice w Krakowie, mam 29 lat, amh 7.0 (niestety pcos). Staramy sie juz prawie 5 lat. Trzeba składać jakieś wnioski o refundacje?
Z tego co wiem to w KRK niestety nie ma dofinansowan do in vitro.
Edit: leki bodajże do 3 prob sa refundowane. Lekarz wypisuje z refundacją.

reklama
Do góry