reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny jak zwykle jestem w czarnej du...
W związku z odwołanym ostatnim transferem przez słabe endometrium czeska klinika przysłała mi nowy protokół przed kolejnym transferem. I mam dorzucić clexane i spray Lenzetto, oba na receptę. Mieszkam w UK, próbowałam dzisiaj dostać na to receptę ale niestety oni nie kumają, jak do ivf mogę stosować spray na menopauzę i mi tego nie dadzą 😑
Czeska recepta jest niestety tylko w formie papierowej i szła by tygodniami.
Czy któraś z was ma zaprzyjaźnionego lekarza w Polsce, który by wystawił e receptę na te leki??
Byłabym przeogromnie wdzięczna bo już mam wizję odwołanego kolejnego transferu i ryczeć mi się chce 😞

Dziewczyny jak zwykle jestem w czarnej du...
W związku z odwołanym ostatnim transferem przez słabe endometrium czeska klinika przysłała mi nowy protokół przed kolejnym transferem. I mam dorzucić clexane i spray Lenzetto, oba na receptę. Mieszkam w UK, próbowałam dzisiaj dostać na to receptę ale niestety oni nie kumają, jak do ivf mogę stosować spray na menopauzę i mi tego nie dadzą 😑
Czeska recepta jest niestety tylko w formie papierowej i szła by tygodniami.
Czy któraś z was ma zaprzyjaźnionego lekarza w Polsce, który by wystawił e receptę na te leki??
Byłabym przeogromnie wdzięczna bo już mam wizję odwołanego kolejnego transferu i ryczeć mi się chce 😞
W Polsce np w mojej klinice jest możliwość zamówienia recepty. Płaci się 50 zł.
Zadzwoń. Ovum. Lublin.

reklama
O nie, to jakaś porażka. Uważam, że powinni zrobić od nowa dwie biopsje. Zasiegnij opinii innego lekarza, najlepiej z poza kliniki. Tym bardziej w związku z tymi NK, zobaczycie czy wyjadą podobne wyniki. Może się okazać, że będą zupełnie inne. Każdy cykl jest inny, nawet sztuczny. W grę oprócz hormonów wchodzi żywienie, stres itd. więc nawet identyczny cykl sztuczny może wyglądać trochę inaczej. Tymbardziej, że nie jest powiedziane, że endometrium będzie tak samo rosło. Raz dziewczyny mają dobra grubość po 12 dniach estrofemu a raz po 16... To biologia tu nic nie jest stałe. Jak mają zrobić na odwal to lepiej niech Ci oddadzą kasę za źle zrobione badanie.
Masakra. Jestem tym zmęczona. Napisałam do lekarki ale nic nie odp. A jutro o 9:20 mam miec wizyte u tego lekarza co mi pobieral. Lekarka sie chyba boi wypowiedziec bo to ordynator ten co pobieral.

Do góry