reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
❤❤❤❤
Pewnie, ze jestes rozgrzeszona ;) na pewno i Tobie sie Kochana niedługo uda 😘🥰
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Po cichu na to liczę i codziennie się o to modlę 🙏 chodź do mojego transferu jeszcze trochę , przed nami trzecia i już ja pewno ostatnia procedura ( chodź bym nie wiem jak chciała kolejnej nie będzie ) i seria szczepień ... Mam nadzieję że będę mogła się tak piękna betą chwalić już w wakacje ✊✊✊🙏 no może nawet po wakacjach ... Nie ważne kiedy ... Byle by znów ujrzeć ja dodatnia i te cudowne dwie kreski nas teście i później bijące serduszko na USG . Oddam wszystko i w końcu przestanę być zazdrosna o wasze bety i duże brzuchy 😜🙈🙈🙈

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Po cichu na to liczę i codziennie się o to modlę 🙏 chodź do mojego transferu jeszcze trochę , przed nami trzecia i już ja pewno ostatnia procedura ( chodź bym nie wiem jak chciała kolejnej nie będzie ) i seria szczepień ... Mam nadzieję że będę mogła się tak piękna betą chwalić już w wakacje ✊✊✊🙏 no może nawet po wakacjach ... Nie ważne kiedy ... Byle by znów ujrzeć ja dodatnia i te cudowne dwie kreski nas teście i później bijące serduszko na USG . Oddam wszystko i w końcu przestanę być zazdrosna o wasze bety i duże brzuchy 😜🙈🙈🙈
Wiem o czym mowisz. Ja modle sie teraz, zeby to szczescie sie utrzymało i zebym zobaczyła serduszko na usg. ❤❤
Nie mysl, kiedy beta. Pamietasz jak ja w czerwcu bylam zla ze histero przesuneli? Pozniej odwolany transfer bo wyszlo zapalenie. Nie chcialo zniknac.. a teraz jak w styczniu mialam endo 9.5 to okazało sie ze jest za pozno bo prog mam powyzej 1 i za pozno na wprowadzenie lekow i przygotowania do transferu... owulacja przyszla 3 dni wczesniej!
I dopiero w lutym doczekalam sie transferu.. rok po poprzednim. Codziennie jezdzilam na monitoring cyklu bo oczywiście byl juz inaczej niz normalnie ;)
Takze najwazniejsze, zebys byla dobrej mysli 😘 doczekasz sie. Zobaczysz ❤

Dopiero skoczyłam pracę, masakra dziś była. Taki ruch, że nie miałam czasu myśleć o jutrzejszym transferze :)
Sherlook jak samopoczucie?

Ja już po wizycie u immunologa okazało się że kiry robiłam są okej mimo to powiedział że da mi accofil domacicznie i później będziemy ciągnąć go po transferze zalecił też badanie cytokain i biopsje endometrium bardziej poszerzona zmienił też intralipid na smoflipid mówił że nie ma sensu robić badań na mhtfr bo to pomóc nie ma związku z implantacje i na krzepliwośc też nie ma sensu . Powiedział że o poprawie jakości komórek muszę gadać z ginekologiem

Ja już po wizycie u immunologa okazało się że kiry robiłam są okej mimo to powiedział że da mi accofil domacicznie i później będziemy ciągnąć go po transferze zalecił też badanie cytokain i biopsje endometrium bardziej poszerzona zmienił też intralipid na smoflipid mówił że nie ma sensu robić badań na mhtfr bo to pomóc nie ma związku z implantacje i na krzepliwośc też nie ma sensu . Powiedział że o poprawie jakości komórek muszę gadać z ginekologiem
Ja wyszłam z założenia, że wolę wiedzieć czy mam problemy z krzepliwoscia teraz niż potem stracić ciężko uzyskana ciążę bo niespodzianka mam mutacje.

reklama
Dziewczyny któraś polecała immunologa Malinowskiego z Łodzi ?? Rzeczowy ??
Rzeczowy, to dobre określenie 🙂 ja się leczyłam u Niego po 6 nieudanych transferach z 3 stymulacji. Po serii szczepień limfocytami- pierwszy transfer udany, z którego mamy 1,5 rocznego synka. Jest w TOP specjalistów w Polsce jeśli chodzi o immunologię. Minusy ma takie, ze jest drogi, na wizytę nieraz czeka się kilka godzin w kolejce, choc były i wizyt punktualne, no i dla niektórych to, ze Profesor leczy w większości szczepieniami, myśle ze ok 90-95% jego pacjentów jest leczonych ta metoda, podczas gdy np u Pasnika wczesniej wykorzystywane są również inne metody. Zreszta o Paśniku się nie wypowiem, bo Go nie znam, nie leczyłam się u Niego, wiem tylko, ze pomógł całej masie dziewczyn z forum. Ja wiem, ze jestem mamą dzięki Peoferosorowi Malinowskiemu, zresztą jak i nasi znajomi- którzy po 10 latach prób in vitro w Polsce i Anglii tez doczekali się dziecka po szczepieniach u Malinowskiego.

Do góry