reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

A Ty jesteś w Invimedzie w Waw? bo ja tak i też nie mam robionych badań, a obserwując to forum widzę, że to tylko u nas taki standard. Ja za radą dziewczyn zrobiłam sobie proga na własną rękę i chyba w 3dpt miałam 9,5, napisała do lekarza czy zwięszyć dawki i napisał, że nie. Sama zwiększyłam, ale transfer był nieudany.
Zastanawia mnie skąd takie podejście w invimedzie.
Ja byłam w Invicta w Bydgoszczy

reklama
A Ty jesteś w Invimedzie w Waw? bo ja tak i też nie mam robionych badań, a obserwując to forum widzę, że to tylko u nas taki standard. Ja za radą dziewczyn zrobiłam sobie proga na własną rękę i chyba w 3dpt miałam 9,5, napisała do lekarza czy zwięszyć dawki i napisał, że nie. Sama zwiększyłam, ale transfer był nieudany.
Zastanawia mnie skąd takie podejście w invimedzie.
Gdzieś na stronie Ovum jest napisane że prohlg powinien być w granicach 20 by transfer się udał bo wtedy zarodek ma najlepsze coś tam do zagnieżdżenia. U mnie dr też tego pilnowała i ja np 3 dnia miałam 17 i odeazu dołożyła zastrzyk protelux a później wskoczyło na 50 .transfer się udał ♥️

Gdzieś na stronie Ovum jest napisane że prohlg powinien być w granicach 20 by transfer się udał bo wtedy zarodek ma najlepsze coś tam do zagnieżdżenia. U mnie dr też tego pilnowała i ja np 3 dnia miałam 17 i odeazu dołożyła zastrzyk protelux a później wskoczyło na 50 .transfer się udał ♥️
Ja wczoraj dzień przed transferem miałam 20 progesteron to chyba ok ..

Załączniki

• Screenshot_20220208-161423.png
    Screenshot_20220208-161423.png
    121 KB · Wyświetleń: 54
Ja progresteron miałam przed transferem 0.91lekarz powiedział że okej. Teraz biorę luteinę i zastrzyki. Więc chyba co lekarz to inaczej.

Dziewczyny w Was nadzieja ❤️ Co brać, robić po punkcji żeby było lżej i żeby hiperstymulacja się nie rozwijała? Dziś miała swoją drugą punkcję 41 komórek i brzuch już bolał od wczoraj. Przy pierwszej 14 komórek niczego takiego nie było :/ lekarz pow żeby brać leki przeciwbólowe i jakby coś się działo to dzwonić albo jechać do szpitala. Co Wam pomogło?
Dziewczyny przeżyłam, ale łatwo nie było, pierwsze 4 dni dramat... brzuch balon, skurcze, wielki ból, wymioty. Dużo piłam, brałam leki plus dieta białkowa i dziś już jest ok. Z 41 komórek było 34 dojrzałych. Dziś dostałam wiadomość, że z tych 34 mamy 8 zarodków do mrożenia :) oprócz tego, że mrozimy po 5 dobie, nic więcej nie wiem... ale po ostatniej próbie - z 6 komórek zapłodnionych 0 zarodków (hodowla zakończona w 3 dobie) już mi lepiej na serduszku ❤️

Każdy lekarz ma swoją taktykę i pewnie zależy to od wielu czynników, każdy przypadek inny ,niema co się sugerować że musi być tyle i to wytyczne ..
Ja dziś byłam jak byłam na transferze , była ze mną dziewczyna która miała progesteron 80 …. A ja 20 … 😬😬
Ona na cyklu sztucznym tak jak ja …
Wiec już w zasadzie nie wiadome ile musi być 🤷‍♀️

reklama
Do góry