reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

no i jeszcze pewnie czekają mnie problemy z mlekiem w pierwszej dobie albo i dwóch 🙄
Nie zawsze jest problem z karmieniem. Ja dostałam pokarmu na 3 dobę a przez 2 nocy to mi się tak córka wydzierają ze szok. Ale był sposób: położna podała mleko modyfikowane w strzykawce i w kącik ust dzidziusia przy piersi. Dziecko się najadalo a przy okazji stymulowało piersi. Niestety pierwsze doby przy piersi są bolesne. Później jest lepiej, aż do momentu gdy urocze dziecię zaczyna ząbkowac, i patrząc się niewinnie w oczy matki, wbija ząbki w pierś. Matka zazwyczaj syczy z bólu, ale szybko wybacza, wszak dziecię wlepia oczyska i jeszcze się uśmiecha.

reklama
Też właśnie gdzieś czytałam że in vitro jest wskazaniem do CC tylko nie mam pojęcia dlaczego 🤔 dlatego żeby nie użerać się z lekarzami w szpitalu w którym będę rodziła to CC będzie robiła mi lekarka prowadząc ciążę 🙂
O, to fajnie masz z tą lekarką. Mnie prowadzi lekarz z innego miasta niz będę rodziła. Więc nie mam wtyków 😜

Od dwóch lat jakieś przepisy się zmieniły i nawet jak dostaniesz skierowanie na cesarkę od twojego gina prowadzonego, a nie masz do tego przesłanek, to szpital w którym będziesz rodziła może olać takie skierowanie. Ja sama bardzo kombinowałam co tu zrobić. Kupiłam sobie zaświadczenie od psychiatry 😜. Ale to też może być odrzucone przez szpital. A mój lekarz jako powód wpisał mi leczenie niepłodności od 10lat i ciąża po in vitro. I się udało
Dzięki myślalam o psychiatrze ale też słyszałam, że to może nie przejść. Jak będzie wszystko dobrze to pogadam z moją lekarką, jest kierowniczką na położnictwie.

Szczerze, to jak Was teraz czytam ,to mi trochę lepiej. Czyli to jest jakiś totalny kosmos z tym progesteronem, bo co klinika to inna teoria 😉

reklama
Do góry