reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

A weź może zbadaj jeszcze w razie czego. A nóż Ci się pogorszyło 😆😆😆
Hehe 😅😅😅😅jeszcze 2 lata temu odczytywałam najmniejsze literki z tablicy u okulistki 😅😅 byłam z synem i tak przy okazji sprawdziłam siebie. Babeczka mówiła, że mam ponad przeciętnie dobry wzrok, to po moim tatusiu 😁no ale tak jak piszesz mógł się pogorszyć 😅😅

reklama
Ja mieszkam na wypizdowiu i jakieś lepsze szpitale zaczynają się od 100km i dalej 🥴. A tak daleko się boje jechać z jakimiś skurczami nie daj Boże 😱. Więc wybór miałam bardzo ograniczony
No też racja. Nie ma co zbytnio kombinować. Moja kładzie mnie tydzień szybciej na oddział żeby mieć maluchy pod kontrolą jakby coś się zadziało

Szczerze, to jak Was teraz czytam ,to mi trochę lepiej. Czyli to jest jakiś totalny kosmos z tym progesteronem, bo co klinika to inna teoria 😉
No pewnie :) ja 2dpt mialam progesteron chyba 4... Myślałam, że już po wszytskim. A zarodek i tak się zagniezdzil. Niestety skończyło się na cb. Kolejny transfer 3dpt miałam proga jakoś koło 30 i to samo... ciąża biochemiczna. Ciężko z tego jakiś sensowny wniosek wysnuć. Progesteron jest ważny, ale niski w dniu transferu na pewno nie przekreśla szans. Twoje dziecię zacznie się wgryzac za 2 dni, a do tego czasu progesteron wzrośnie.

Miałam taki sam poziom witaminy D doszłam do Endokrynolog i zaleciła przez pierwszy tydzień dziennie 10 000
Kolejny tydzień 4000 a potem już tylko 2000.
Powiedziała mi że jeżeli będę zażywała 4000 to przez pół roku będę się Bujała z niską wartością
Bardzo dziękuje za odpowiedz 💪💪

No prawie jestem spakowana😜. Jutro jadę sobie jeszcze wałówkę kupić do pojedzenia i schować już do torby. Mam się zgłosić do szpitala 21.02 i albo w ten sam dzień, albo na następny będzie cesarka. Mam nadzieję że wytrzymam do tego terminu 🙏. Brzuchol muszę podzielić na 3 osoby 😜. Na ciebie, na @kochanka328 i na @Caro♤♤♤♤ 😜. Jest duży to starczy dla każdej 😜
Wysyłaj dużo fluidów ciążowych zarażają nas 😍😍😍🙂🙂🙂

Mam do Was ogromną prośbe ❤️ Czy mogłybyśmy tutaj zrobić takie podsumowanie zalececniowe przed i po transferze? Wiem że każda z Nas miała jakieś sposoby/informacje od innych. Ja sama miałam już 2 nieudane transfery. Za jakiś czas podejdę do 3 i chciałam się mega spiąć w tym cyklu. Dieta? Zioła? Badania przed transferem (cykl będzie sztuczny?)? Co dodatkowo suplementować? Podpowiedzcie proszę? Skumulujmy takie wszystkie ważne info. Proszę o wsparcie 🙈 chciałabym zrobić wszystko jak najlepiej!

reklama
Mam do Was ogromną prośbe ❤️ Czy mogłybyśmy tutaj zrobić takie podsumowanie zalececniowe przed i po transferze? Wiem że każda z Nas miała jakieś sposoby/informacje od innych. Ja sama miałam już 2 nieudane transfery. Za jakiś czas podejdę do 3 i chciałam się mega spiąć w tym cyklu. Dieta? Zioła? Badania przed transferem (cykl będzie sztuczny?)? Co dodatkowo suplementować? Podpowiedzcie proszę? Skumulujmy takie wszystkie ważne info. Proszę o wsparcie 🙈 chciałabym zrobić wszystko jak najlepiej!
Przed i po transferze wcinałam bardzo dużo białka, takie miałam zalecenia. Endometrium składa się głównie z białka i lipidów. Dodatkowo brałam kwasy omega 3 i piłam olej lniany. Po transferze oprócz tej diety wysokobiałkowej uważałam na to co jem, tzn żadnych produktów wzdymających, ostrych, mogących spowodować wzdęcia. Dbałam też o nawodnienie organizmu + odpoczynek. W pierwszy dzień po transferze głównie leżałam, odpoczywałam. W 2 i 3 dzień wracałam do normalności ale bez wysiłku fizycznego. Trzymam ✊ za 3 podejście, bo jak to się mówi do 3 razy sztuka😁

Do góry