reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Fusun, mnie po pounkcji owszem bolal brzuch i jajniki ale nie tak bardzo ,zeby leki nie pomagaly. Po pierwszej punkcji ,gdy mialam lekka hiperke lewy jajnik bolal niemilosiernie i tu leki nie pomagaly. Robilam sobie zalecane przez polozna gorace okady. Innych dolegliwosc o jakich Ty piszesz nie mialam.Obawiam sie jednak,ze to moga byc obiawy hiperki. Dziewczyny tutaj nie raz zalily sie na podobne dolegliwosci, klopoty z oddychaniem i okazalo sie ,ze mialy hiperke.

reklama
agapl dzięki za odpowiedź. Mam jednak nadzieję, że to nie to... Jakoś mi to do mnie nie pasuje. Czytałam, że do OHSS dochodzi najczęściej u kobiet przed 30, z obniżonym wskaźnikiem BMI, z policystycznymi jajnikami. No i chyba liczba wyprodukowanych jajeczek jest ważna? Powyżej 20 chyba. A ja mam 36 lat, BMI w normie, nie mam policystycznych jajników i miałam 15 pęcherzyków.

Spróbuję tych okładów ciepłych. Zastanawiałam się właśnie czy można przegrzewać takie jajniki

agapl dzięki za odpowiedź. Mam jednak nadzieję, że to nie to... Jakoś mi to do mnie nie pasuje. Czytałam, że do OHSS dochodzi najczęściej u kobiet przed 30, z obniżonym wskaźnikiem BMI, z policystycznymi jajnikami. No i chyba liczba wyprodukowanych jajeczek jest ważna? Powyżej 20 chyba. A ja mam 36 lat, BMI w normie, nie mam policystycznych jajników i miałam 15 pęcherzyków.

Spróbuję tych okładów ciepłych. Zastanawiałam się właśnie czy można przegrzewać takie jajniki

Fusun, te objawy to srednio na hiperke... A przynajmiej u mnie to inaczej wygladalo. Moze po prostu tak po punkcji masz, moze sie przemeczylas? Ja sobie pomagalam goraca woda w butelce... Miedzy nogi ;) to troche pomagalo, raczej mi nie zaszkodzilo a ja juz wtedy nawet w ciazy bylam.

Fusun,mnie oklady troche przynosily ulge. Mam rowniez nadzieje,ze nie masz hiperki. Z tym co jednak piszesz ,to sie nie zgodze. Ja mialam hiperke co prawda lekka po pierwszej puncji. Mialam dosc wysokie dawki gonalu w porownaniu z kolejnymi stymulacjami. Mam powyzej 30 lat i nie mam policystycznych jajnikow a jajeczek pobrali mi wtedy 18.
Trzymam kciuki, aby TWoje bole szybko przeszly.

Fusun,mnie oklady troche przynosily ulge. Mam rowniez nadzieje,ze nie masz hiperki. Z tym co jednak piszesz ,to sie nie zgodze. Ja mialam hiperke co prawda lekka po pierwszej puncji. Mialam dosc wysokie dawki gonalu w porownaniu z kolejnymi stymulacjami. Mam powyzej 30 lat i nie mam policystycznych jajnikow a jajeczek pobrali mi wtedy 18.
Trzymam kciuki, aby TWoje bole szybko przeszly.

Hiperke moze miec kazda. PCOS po prostu zwieksza szanse.

Fusun bidulko, nie wiem co Ci poradzić ... pamiętam,że po mojej stymulacji w Invimedzie miałam okropne boleści, brzuch jak balon, na transfer ledwo weszłam na fotel, zejśc było jeszcze gorzej, w autku tylko jako pasażer zwijałam się z bólu, mąż starał się omijać wszelkie dziury, ale i tak bolało. Ja wtedy myślałam,że tak ma być, zresztą i dr mnie widział, i pielęgniarka i nic na to nie powiedzieli. Na forum wtedy nie zaglądałam. Miałam pobranych 13 pęcherzyków wtedy. Myślę,że jeśli Ci ból nie przejdzie nie powinnaś mieć transferu, będziesz się okrutnie męczyć

przed punkcją na pewno miałam wielki brzuch i źle się czułam, bo byłam zdziwiona kolejną punkcją,że dobrze się czuje. Gorzej było po punkcji. Ja miałam wtedy transfer, bolało długo, ale nie pamiętam do kiedy. Myślałam,że to normalne, dlatego nie zwróciłam na to większej uwagi. A potem test był negatywny, więc zagłuszył wszystkie bóle. To było w kwietniu, na kolejny transfer pojechałam w lipcu, ale nie dlatego że brzuch bolał, tylko psychicznie trudno mi było się pozbierać.

reklama
Do góry