reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny możecie polecić jakiegoś fajnego androloga w Warszawie, ewentualnie Wyszków, Wołomin takie okolice?
Chodzi o temat żylaków na jądrach czy jakoś tak. Obiecałam siostrze, że zapytam Was ☺️

Ostatnia edycja:
reklama
Kochana, a wiesz jeszcze co warto sprawdzić?
Jutro mam wizytę u lekarza, po drugim nieudanym transferze. Kirów nie robiłam (leiden, protrombina itd. wszystko ok). Chciałam zrobić sobie listę pytań na podstawie wiedzy z forum, ale teraz usiadłam i mam pustkę.
Dziewczyny może macie pomysł o co mogę jeszcze zapytać?
Robilas NK,tarczyce,krzepliwosc,cukier?

Sorry,ale czytalam od poczatku twojego watku.

Dostałam dziś chyba okres po odstawieniu tego estrofemu. Dokładnie po 7 dniach. Tylko zastanawiam się czy to na pewno okres. Niby krew leci ale malutko i zero bólu brzucha i skurczów. Gdyby to był 1 dzień cyklu to bym dzis zaczęła cykl transferowy na cyklu naturalnym, ale jak to nie jest okres?!?!? Czy może być taki słaby, bo mi wcale nie urosło endometrium?

Dostałam dziś chyba okres po odstawieniu tego estrofemu. Dokładnie po 7 dniach. Tylko zastanawiam się czy to na pewno okres. Niby krew leci ale malutko i zero bólu brzucha i skurczów. Gdyby to był 1 dzień cyklu to bym dzis zaczęła cykl transferowy na cyklu naturalnym, ale jak to nie jest okres?!?!? Czy może być taki słaby, bo mi wcale nie urosło endometrium?
Myśle, ze spokojnie liczymy ze to okres. Pamiętaj ze ten cykl miałaś bardzo krótki. Ja na cyklu 21 dniowym z tabletkami, prawie nie miałam krwawienia.

Umówiłas się z M?

Myślę, że tak. Jak endometrium nie urosło dużo to krwawienie też nie będzie duże.
Ja też dziś zaczęłam cykl :) nowy cykl nowa szansa! Szykuje się do transferu na cyklu naturalnym

Robilas NK,tarczyce,krzepliwosc,cukier?

Sorry,ale czytalam od poczatku twojego watku.
Krzepliwosc, glukoza ok, mam hashimoto pod kontrola. Nk nie robilam... I właśnie wyszłam od lekarza i on twierdzi, że to u mnie nie ma znaczenia, bo ja nie zachodzę w ciaze, miałoby gdybym roniła.
Zaproponował protokół długi, mówi, że mamy skupić sie na komórkach jajowych.
Generalnie ja 7dpt zaczynam plamic, tak jakby nie dochodziło do implantacji. Mój lekarz twierdzi, ze to przez moje komórki (amh 1,3), a nie przez plemniki (morf 0%, slaba koncentracja i ruchliwość). Eh

Krzepliwosc, glukoza ok, mam hashimoto pod kontrola. Nk nie robilam... I właśnie wyszłam od lekarza i on twierdzi, że to u mnie nie ma znaczenia, bo ja nie zachodzę w ciaze, miałoby gdybym roniła.
Zaproponował protokół długi, mówi, że mamy skupić sie na komórkach jajowych.
Generalnie ja 7dpt zaczynam plamic, tak jakby nie dochodziło do implantacji. Mój lekarz twierdzi, ze to przez moje komórki (amh 1,3), a nie przez plemniki (morf 0%, slaba koncentracja i ruchliwość). Eh
Na początek rzeczywiście warto sie skupić na tym żeby uzyskać jak najwięcej super zarodków. Im więcej zarodków tym więcej będziesz miała szans. Odżywiając się zdrowo, Kibicuj swoim komórkom. U mnie protokół długi to był strzał w dziesiątkę. Naciskaj żeby zapladniali wszystkie komórki, cisnij aż się zgodzą! I poproś o hodowle do 5 doby. Skoro ostatnio nie dotrwal żaden do 5 doby to o czym świadczy.
A jak będziesz miała już dużo zarodków to w razie niepowodzeń będziesz miała szanse się dobadac i kolejny transfer robić na nowych zaleceniach.

reklama
Dziewczyny znów mam infekcje pochwy, no idzie się zalamac, w poniedziałek mam zrobić posiew bo musi minąć 7 dni od skończonego antybiotyku..oszaleje !!! Swędzi ,dr narwsie zaleciła proibityki ale ja probiotyki biorę cały czas .luteiny narwzie nie mogę odstawić..co ja mam zrobić,jak to złagodzić ,,

Do góry