reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja mam kolezanke,ktora po intralipidzie najpierw zaczala sie trzasc potem dusic.Okazalo sie ,ze ma alergie na soje.
Badalas NK po intralipidzie?
Ja wynik negatywny miałam w porządku. Generalnie nic mi nie wyszło no 1 mutacja ale to właśnie zmieniłam kwas foliowy i miało być ok. Mieliśmy 3 podejścia z 2 zarodkami. Cuda wianki i raz beta doszła do 36 chyba i to był koniec. Więc immunolog zaproponowała to bo zostały ostatnie 2 zarodki. Miałam 2 wlewy przed podaniem. Kolejny miał być po pozytywnej becie. Ale nie wyszło. Skończyli przygodę z in vitro. Nie chciałam już tego wszystkiego.
W kwietniu zaszłam naturalnie w ciąże I teraz mój młody ma rok i 23 dni 😁😁

reklama

Załączniki

• IMG_20220126_104238.jpg
    IMG_20220126_104238.jpg
    59,8 KB · Wyświetleń: 59
Ja wynik negatywny miałam w porządku. Generalnie nic mi nie wyszło no 1 mutacja ale to właśnie zmieniłam kwas foliowy i miało być ok. Mieliśmy 3 podejścia z 2 zarodkami. Cuda wianki i raz beta doszła do 36 chyba i to był koniec. Więc immunolog zaproponowała to bo zostały ostatnie 2 zarodki. Miałam 2 wlewy przed podaniem. Kolejny miał być po pozytywnej becie. Ale nie wyszło. Skończyli przygodę z in vitro. Nie chciałam już tego wszystkiego.
W kwietniu zaszłam naturalnie w ciąże I teraz mój młody ma rok i 23 dni 😁😁
Nie rozumiem xo prawda pierwszego zdania😉ale ciesze sie ,ze jestes juz szczesliwă mamusią i nie musisz tego wszystkiego przechodzic.💖

Przykro mi, nie chciałam Cię urazić.
Po prosty gdybym się miała wszystkiego bać to bym w ogóle nie podchodziła do in vitro. Sama stymulacja jest jest bardzo obciążającą dla organizmu.
A się dziś obudziłam w dobrym humorze to mi sie na żarty zebralo ;)
Ja też z tych co się niczego nie boją. I wskoczą w ogień. Mój lekarz z kliniki mi powiedział, że ja jestem tak uparta i ja zajdę w ciąże.
Ja też nie czytam ulotek. Jak dostałam uczulenia po laparoskopii to mi lekarz nie wierzył. Ponad miesiąc leczyłam. Po histeroskopii miał mnie za wariatkę. No bo nic nie było użyte. A tu się okazuje, że to środek do usypiania. Tam coś musi być co mnie uczula.
Ja mam 41 lat. I nie miałam dziwnych uczuleń. Ok jak mnie pszczoła ugryzie to od razu do szpitala. I to też wyszło tak nagle.
Ale ze w ciąży na dziecko ? Wiesz, że lekarze przez 3 tygodnie nie wiedzieli co mają ze mną robić. Co to jest jak to leczyć.
Mój lekarz normalnie na mnie wszystkie się uczy.
Jak teraz są szczepienia na covid to już kuzynostwo żartowało żebym się zastanowiła bo cholera wie co mi może wyjść.

Cześć Dziewczyny. Mniej się udzielam bo smutek mnie ogarnął i niechęć do świata, wiadomo. Właśnie wracam z bety. Zrobiłam dla świętego spokoju. Plamienia ustały ale od wczoraj brzuch mnie boli jak pierwszego dnia najgorszej miesiaczki ever. Nie mam złudzeń :/

Cześć Dziewczyny. Mniej się udzielam bo smutek mnie ogarnął i niechęć do świata, wiadomo. Właśnie wracam z bety. Zrobiłam dla świętego spokoju. Plamienia ustały ale od wczoraj brzuch mnie boli jak pierwszego dnia najgorszej miesiaczki ever. Nie mam złudzeń :/
Trzymam kciuki żeby beta była pozytywna ...o której wyniki...,🤞🤞🤞♥️

reklama
Do góry