reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Daj spokój, na każdym leku masz taka listę możliwych działań niepożądanych :D z takim podejście nie powinnaś stosować też luteiny, estrofemu, menopuru itd
Nie mogę zakładać, ze wszytsko co źle trafi na mnie :p są jeszcze inni ludzie na tym świecie :p

Wiem wiem żartuje sobie, ale oczywiście każdy lek ma dzialania uboczne. Intralipid jest łagodna alternatywa dla sterydów. Serio dużo gorszego robi w organizmie encorton.
Będąc na moim miejscu to raczej nie zartowalabyś z tych skutków ubocznych. Na luteinę mam uczulenie, na clexane też się okazało. W pierwszej ciąży miałam alergie na własne dziecko. Doszła jeszcze po drodze alergia na któryś ze środków podawanych do uśpienia, czy do znieczulenia np przy szyciu . A niestety dowiaduje się o tych rzeczach w trakcie przyjmowania albo kilka dni po. Nie są to rzeczy które schodzą na drugi dzień.
A ja intralipid miałam podawany w domu. Sama sobie wszystko załatwiłam. Woec tym bardziej miałam stresa.
Dodam, że mi nie pomógł.

Hej dziewczyny Powiedzcie Ci czy te wyniki są okej to są wyniki nk macicznego czy one są dobre

Załączniki

• 1643187840157314470444080771482.jpg
    1643187840157314470444080771482.jpg
    860 KB · Wyświetleń: 51
Będąc na moim miejscu to raczej nie zartowalabyś z tych skutków ubocznych. Na luteinę mam uczulenie, na clexane też się okazało. W pierwszej ciąży miałam alergie na własne dziecko. Doszła jeszcze po drodze alergia na któryś ze środków podawanych do uśpienia, czy do znieczulenia np przy szyciu . A niestety dowiaduje się o tych rzeczach w trakcie przyjmowania albo kilka dni po. Nie są to rzeczy które schodzą na drugi dzień.
A ja intralipid miałam podawany w domu. Sama sobie wszystko załatwiłam. Woec tym bardziej miałam stresa.
Dodam, że mi nie pomógł.
Ja mam kolezanke,ktora po intralipidzie najpierw zaczala sie trzasc potem dusic.Okazalo sie ,ze ma alergie na soje.
Badalas NK po intralipidzie?

Dodam, że mi nie pomógł.
Przykro mi, nie chciałam Cię urazić.
Po prosty gdybym się miała wszystkiego bać to bym w ogóle nie podchodziła do in vitro. Sama stymulacja jest jest bardzo obciążającą dla organizmu.
A się dziś obudziłam w dobrym humorze to mi sie na żarty zebralo ;)

Ostatnia edycja:
Boże dziewczyny ale mi się infekcja w pochwie rozkręciła..swędzi jak maskara i aż pulsuje w środku. Wczoraj wieczorem dr przepisała mi antybiotyk w globulkach,, czy na tak wczesnej ciąży taka infekcja albo antybiotyk może zaszkodzić ciąży..to dopiero 4 tydzień...ja nigdy nie miałam takich infekcji..niby na ulotce pisze że nie przenika przez skórę its☹️☹️☹️☹️
Zmień ten progesteron jeśli masz uczulenie. Zadzwoń po erecepte. Nawet lekarz rodzinny pomoże jeśli do kliniki nie możesz zadzwonić.

reklama
Do góry