reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Tylko z ta interpretacja podwyższonych nk jest różnie. U mnie niby w normie, bo norma do 80, a mam 70.5, a lekarz mówi, że on bardziej uważa, że powinno być 70. No więc 70.5 to nie dramat, ale powiedział że spróbujemy intralipid i to mnie czeka w na najbliższym transferze. Mówił, że intralipid jest bardzo bezpieczny i nie zaszkodzi a może pomoże. Także dla jednego norma, a dla drugiego już za dużo. I bądź tu mądry
Intralipid nie jest bezpieczny. Poczytaj co to jest. Sama przyjęłam go 2 razy. I szczerze byłam zestresowana jego przyjmowaniem.

reklama
Tylko z ta interpretacja podwyższonych nk jest różnie. U mnie niby w normie, bo norma do 80, a mam 70.5, a lekarz mówi, że on bardziej uważa, że powinno być 70. No więc 70.5 to nie dramat, ale powiedział że spróbujemy intralipid i to mnie czeka w na najbliższym transferze. Mówił, że intralipid jest bardzo bezpieczny i nie zaszkodzi a może pomoże. Także dla jednego norma, a dla drugiego już za dużo. I bądź tu mądry
70???😱ja mialam gorna granice 16,moj wynik to 15.
Zakladam ze u niej tez byla jakas norma i jesli tak jak pisze wynik byl ok to dla mnie nie powinno sie zbijac NK ,ktore sa potrzebne do zagniezdzenia zarodka.
Ja sie bujalam 4 lata z intralipidem i nikt mi nigdy go na " wszelki wypadek " nie podawal .

Już nie

Załączniki

• IMG_20220125_164947997.jpg
    IMG_20220125_164947997.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 169
  • IMG_20220125_165539974.jpg
    IMG_20220125_165539974.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 185
Ostatnia edycja:
Boże dziewczyny ale mi się infekcja w pochwie rozkręciła..swędzi jak maskara i aż pulsuje w środku. Wczoraj wieczorem dr przepisała mi antybiotyk w globulkach,, czy na tak wczesnej ciąży taka infekcja albo antybiotyk może zaszkodzić ciąży..to dopiero 4 tydzień...ja nigdy nie miałam takich infekcji..niby na ulotce pisze że nie przenika przez skórę its☹️☹️☹️☹️

Boże dziewczyny ale mi się infekcja w pochwie rozkręciła..swędzi jak maskara i aż pulsuje w środku. Wczoraj wieczorem dr przepisała mi antybiotyk w globulkach,, czy na tak wczesnej ciąży taka infekcja albo antybiotyk może zaszkodzić ciąży..to dopiero 4 tydzień...ja nigdy nie miałam takich infekcji..niby na ulotce pisze że nie przenika przez skórę its☹️☹️☹️☹️
Bierz jak lekarz zapisał, są leki bezpieczne w ciąży nawet tak wczesnej, mówiłaś lekarzowi że to 4tc?

Ty bierzesz luteinę, tak? Odstaw od razu to dziadostwo bo ja też miałam taki syf od tego. Ale mi się wtedy i tak transfer nie udał i nie mam pojęcia jak to wpływa na ciążę.
Teraz w ciąży miałam infekcję i lekarz przepisał mi globulki Pimafucin. Dwa dni i był spokój z infekcją

Jeśli zapisał Ci lekarz to napewno jest bezpieczny w ciąży. Ważne jest żeby infekcję wyleczyć. Ja miałam na początku ciąży antybiotyk na boreliozę, brałam przez 14 dni i z dziećmi wszystko dobrze

Ty bierzesz luteinę, tak? Odstaw od razu to dziadostwo bo ja też miałam taki syf od tego. Ale mi się wtedy i tak transfer nie udał i nie mam pojęcia jak to wpływa na ciążę.
Teraz w ciąży miałam infekcję i lekarz przepisał mi globulki Pimafucin. Dwa dni i był spokój z infekcją
Do poniedziałku muszę brać. Na wizycie zmienie.wcxesniej brałam lutinus teraz zmienił na luteinę żeby mnie z torbami nie puścić bo i proletux biorę..ja nigdy tak nie miałam ..☹️☹️☹️ cała jestem zapuchnięte w środku i chodzę okrakiem. Wzięłam pierwsza tabletkę od dr..ech...zawsze pod górę

reklama
Te same tabletki mi przepisał

Do góry