Magda 1234
Fanka BB :)
Kto mnie tak uspokoi jak nie wyPowinni ci mowic takie rzeczy.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kto mnie tak uspokoi jak nie wyPowinni ci mowic takie rzeczy.
Gratuluję Kochanai trzymam kciuki za to żeby wszystko było po Twojej myśli bo innej opcji nie ma dwa tygodnie szybko miną aleeee Mega niespodziankaCześć dziewczyny [emoji8]Postanowiłam podzielić się czymś z Wami .. Jak część z Was wie w pn miałam podejść do wyczekiwanej pierwszej dawki szczepień limfocytami. W sobotę przed wylotem do pl zorientowałam się,że okres mi się spóźnia . Nie jakoś drastycznie ale mam bardzo reguralne cykle a brzuch mnie pobolewal więc zrobiłam dla świętego spokoju test ciążowy i nie zdarzyłam jeszcze dobrze na niego nasikać a tam od razu taki plus [emoji85] pierwsze co poczułam to strach i zlosc ,że znów się nie uda, jakoś ciężko inaczej myśleć po tylu porażkach [emoji52] no i kompletnie nie wiedziałam co z tymi szczepieniami ,napisałam do docenta ale,że to weekend to nie było żadnego odzewu więc w nd polecieliśmy do pl bo i tak bilety kupione ,hotele porezerwowane . Docent zadzwonił w nd ,że nie możemy podejść do pierwszych szczepień będąc w ciąży . Kazał przyjść w pn na szybką konsultacje , przejrzał moje wyniki i zalecił tylko heparynę bo nie ma podstaw do innych leków . Pewnie czułabym się pewniej jakoś obstawiona lekami ale może serio ich nie potrzebuje. Nie badałam bety bo u mnie prawidłowe przyrosty i tak kończyły się poronieniem więc oszczędziłem sobie stresu. Do ginekologa umówiłam się na za 2tyg . Sama zaczęłam aplikować luteinę bo miałam w domu a nie zaszkodzi . Staram się podchodzić do tego ze spokojna głowa i nie nakręcać się w żadną stronę [emoji2962]Zobacz załącznik 1359551
Miałam badanie receptywnosci endometrium w 5dpo o 7dpoA jak to stwierdzili ze za szybko się starzeje?
Ja mam cykle 25 dniowe i podejrzewam u mnie to samo, dlatego transfery miałam za późno i się nie udaly
Skąd te 500 wzielaś?
Ja w 10dpt 3-dniowych zarodków miałam betę 36 i zaraz rodzę. Sugeruj się tabelką co któraś z dziewczyn wkleiła wczoraj a nie tym co jest napisane na wyniku z laboratorium
Aha, i mój progesteron też był ciągle niezbyt duży pomimo ogromnych dawek. Utrzymuwal się od ok 18 do 25, i dopiero później był trochę większy
Pewnie, że tak! Głowa do góry, jeden transfer statystycznie nie daje dużych szans na powodzenie. To miało prawo się nie udać i jeszcze o niczym nie świadczy.Myślicie ze są szanse na kolejny udany transfer skoro w pierwszym beta nawet nie drgnęła ?moze się udać ?
U nas młody przeszedł chyba wszystkie etapy straty I wcielił się w opiekuńczego starszego brata. Gorzej, ze nie ma wyczucia i chce jak my dorośli podnosić itp.Kate,jak twoje kobietki sie maja? Bedzie powtorka z rozrywki?
Jak synus z dziewczynami? Zajmuje sie pomaga?
U nas jest odwrotna sytuacja ,chyba przez to ze blizniaki od poczatku musialy o rozne rzeczy walczyc ,teraz maja totalny olew na malego.Tzn.bawia sie z nim,kochaja,czuja ze nalezy do jednej bandy,ale nie ma w nich zazdrosci ,czy zlosci, na szczescie.
Myślałam ze może jak nie drgnęło nic , to raczej tak zostanie przy kolejnych …Pewnie, że tak! Głowa do góry, jeden transfer statystycznie nie daje dużych szans na powodzenie. To miało prawo się nie udać i jeszcze o niczym nie świadczy.
A ja przy świeżym transferze miałam ovitralle. Teraz przy mrożonym nie miałam zadnego zastrzyku, i beta w 4dpt byla 6,13. Jutro 7 dpt i mam kolejną weryfikacje i zobaczymy czy jest przyrostO szkoda, że Cię nie poinformowali że dawali hcg...
I z tym ovitrelem jeszcze Wam powiem ciekawostkę, bo dla mnie to była nowina. Nie zawsze jest wskazanie to podania hcg przy transferze. U mnie w związku ze zbyt szybko dojrzewający endometrium jest przeciwswkazane. Powodowało, że endometrium było "za stare" i zarodek się nie utrzymywał, dlatego tym razem brałam gonapeptyl na pekniecie pęcherzyka.
Oczywiście że może się udać. Dlaczego nie? Jakby wszyscy poddawali się po pierwszym transferze to by 3/4 dzieci z tego forum nie było głowa do góry, cycki do przodu i działajcieMyślicie ze są szanse na kolejny udany transfer skoro w pierwszym beta nawet nie drgnęła ?moze się udać ?