reklama
Hejka laseczki w ten środowy wieczór, dawno mnie tu nie było, ale małe załamanie po nieudanym transferze, później czekanie na kolejną miesiączkę żeby rozpocząć podejście do drugiej próby a tu ciotka stwierdziła że nie wystapi, branie tabletek na wywołanie, noi przyszła noi jutro jade na drugi transfer, podejście numer dwa, jade po moje maleństwo. Dziewczyny uwa mać ryczę po katach z nerwów, zamiast być rozluźniona i cieszyć się to jestem tak zestresowana że ja pierdziele. i najdłuższe dwa tygodnie żeby pobrać krew i czekanie na pozytywny wynik ( na inny się nie nastawiam) Dziewczyny trzymajcie kciuki żeby było dobrze. Gratki dla tych co już siedzą w pakiecie :-) i trzymam kciuki za te co czekają. Pozdrawiam i całuje wszytskich.
Trzymam kciuki! <3Hejka laseczki w ten środowy wieczór, dawno mnie tu nie było, ale małe załamanie po nieudanym transferze, później czekanie na kolejną miesiączkę żeby rozpocząć podejście do drugiej próby a tu ciotka stwierdziła że nie wystapi, branie tabletek na wywołanie, noi przyszła noi jutro jade na drugi transfer, podejście numer dwa, jade po moje maleństwo. Dziewczyny uwa mać ryczę po katach z nerwów, zamiast być rozluźniona i cieszyć się to jestem tak zestresowana że ja pierdziele. i najdłuższe dwa tygodnie żeby pobrać krew i czekanie na pozytywny wynik ( na inny się nie nastawiam) Dziewczyny trzymajcie kciuki żeby było dobrze. Gratki dla tych co już siedzą w pakiecie :-) i trzymam kciuki za te co czekają. Pozdrawiam i całuje wszytskich.
U nas tez statystyki jak Kate pisala:Piękny wynik!!![emoji122]
My mieliśmy aż 27dojrzalych a z tego 'tylko'8 zarodków
z zaplodnionych ok 15 komorek bylo 5 blastocyst z czego 2 zdrowe, wiek moj 36, pcos, kariotypy ok
Magda 1234
Fanka BB :)
Dziękuję , a jaki jest koszt badania 4 ?W cenie pakietu, który braliśmy było badania 4 zarodków, więc za każdy kolejny dopłacalo się 1200 zł.
Invicta warszawa, ale mogło w międzyczasie coś podrosnąć, bo przecież inflacja.
motylek24
Fanka BB :)
Super, dzielna jesteś, ja od dawna powinnam być na kontroli kanału ale boje sięPrzeżyłam ufff No ciekawe doświadczenie. Jeszcze nic nie czuje. Zostaje tylko paracetamol bo karmie jeszcze.
@motylek24 sam implant 3-3,5tys. Dodatkowo koronka później z 2-3tys
Kurcze jeszcze ściągasz pokarm czy piersią karmisz. Jeśli ściągasz to szacun, próbowałam wielokrotnie i czasem coś poleciało ale moje piersi zdecydowanie nie są do laktatora. Karmienie piersią jest zdecydowanie łatwiejsze niż ściąganie pokarmu, karmiłam każde dziecko ponad dwa lata bez większych problemów ale laktatora nie lubię.
Kurcze to te statystyki są średnie. Zaczęłam się teraz martwić, myślicie, że każdy powienien przebadać zarodki?U nas tez statystyki jak Kate pisala:
z zaplodnionych ok 15 komorek bylo 5 blastocyst z czego 2 zdrowe, wiek moj 36, pcos, kariotypy ok
My za badanie 6 zapłaciliśmy 8.5tys. Badanie jest wskazane gdy jest wysoka fragmentacja dna plemników, gdy pacjentka nie jest już dzierlatka (chyba powyżej 35roku życia?), gdy była już procedura in vitro i się nie udalo i nie pamietam kiedy jeszczeDziękuję , a jaki jest koszt badania 4 ?
Znajdę jutro i podeślę Ci w wiadomości.Dziękuję , a jaki jest koszt badania 4 ?
reklama
Ja tez bym odwlekła tego dentystę, ale już tak się zapuściłam No i obiecałam sobie, ze zrobię te zęby po porodzie. Zabezpieczyli mi wtedy po tym zapaleniu i jeszcze 2 koronki, albo 4, bo ząb mi się ułamał jeszcze Ehhh szkoda gadać.Super, dzielna jesteś, ja od dawna powinnam być na kontroli kanału ale boje się
Kurcze jeszcze ściągasz pokarm czy piersią karmisz. Jeśli ściągasz to szacun, próbowałam wielokrotnie i czasem coś poleciało ale moje piersi zdecydowanie nie są do laktatora. Karmienie piersią jest zdecydowanie łatwiejsze niż ściąganie pokarmu, karmiłam każde dziecko ponad dwa lata bez większych problemów ale laktatora nie lubię.
Normalnie starzeje się, ale tak naprawdę posunęłam się ostatnio. Żylaki mi się zrobiły kurcze… i już spódniczki nie założę.
A pokarm nadal odciągam bo to wcześniaki i mi o dziwo starcza. Czasem podam jedną butelkę mm i jest ok.
Mam już dość odciągania, ale jak usłyszała lekarka, ze mam pokarm i ze to wcześniaki a ja zła matka chce już przejść na mm. To się polało wiadro uprzedzeń.
No i dalej się odciagam…. Ale już siły nie mam i jeszcze trochę wytrzymam do wieku skorygowanego 6 miesięcy to urodzeniowo 8 miesięcy i już przestane bo chodzę jak zombie. I mogą mi gadać w doopie to mam. Odciagam 1,5 L dziennie mleka, wiesz ile to czasu na dojarce..?!
Ja bez zegarka się odciagam, sama medela się wyłącza bo ma jakieś zabezpieczenie. Po 30-40 min ciągłego sssania odcięcie prądu pewnie takie rozstępy będą na piersiach, bo z C przeskoczylam na jakieś E/F. Tam jest tyle tego towaru.
A dziewczyny już ładnie nadrobilly. Bo Janina 6350 i 67 cm
A Sabina 7600 i 68 cm.
Odkarmione można przejść na mm:-)
Podziel się: