reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
No będziesz chwilę przede mną :)
No, no :) ciekawe jak bedzie u mnie z zarodkami. Tez chciałabym 2, ale w pierwszym transferze mialam zapłodnione tylko 2 komórki i dwie przetransferowane, jeśli się nie uda to dobrze mieć jakieś mrozaczki. Jak będę miala więcej niż 4 to biorę dwie :)

@Kocka szalejesz kobieto! A ostatnio bliźniaków czas to jeszcze Ci się trafią 🤣No, cóż będzie raz a porządnie 😁
@Sherlook fantastyczne są takie filmiki. Ja mojego syna fotę zostawiłam z 5 dnia hodowli. Kiedyś mu pokaże jaki był w 5 dniu prześliczny🤣zachowałam scan z usg i mam wszystko w albumie. W końcu to jego pierwsza fota:-)

@Kocka szalejesz kobieto! A ostatnio bliźniaków czas to jeszcze Ci się trafią 🤣No, cóż będzie raz a porządnie 😁
@Sherlook fantastyczne są takie filmiki. Ja mojego syna fotę zostawiłam z 5 dnia hodowli. Kiedyś mu pokaże jaki był w 5 dniu prześliczny🤣zachowałam scan z usg i mam wszystko w albumie. W końcu to jego pierwsza fota:-)
Też tak uważam! Fantastyczna pamiątka.

Ja zdecydowałam ze moje dziecko (jeśli się uda) nigdy nie dowie się, ze jest z In vitro. I nikt inny tez się nie dowie.

A ciekawa jestem co wy o tym myślicie ?

Ja zdecydowałam ze moje dziecko (jeśli się uda) nigdy nie dowie się, ze jest z In vitro. I nikt inny tez się nie dowie.

Ja się nie wstydzę in vitro. Ale na tą chwilę nie wiem, czy pokaże mojemu dziecku ten filmik. Na pewno nie jak będzie malutkie, bo nie chce żeby w przedszkolu wszystkim opowiadało[emoji16]Na razie moim marzeniem jest je mieć.
I u mnie najbliższa mi osoba, która też bardzo długo zmagała się z niepłodnością wie o in vitro i bardzo mnie wspiera. Też miała podchodzić, ale cudem jej się udało [emoji4] ma pięknego synka.

reklama

U mnie wiedzą wszyscy, cała rodzina i koleżanki w pracy. U męża też. Dziecku powiem na pewno, bo to nie wiem czemu miałabym nie mówić.
Nieplodnosc to zaczyna być choroba cywilizacyjna i coraz więcej dzieci będzie się rodzic z in vitro.
Żaden powód do wstydu. Ale żyję w dużym mieście. Nie spotkalam się nigdy z negatywnymi komentarzami dotyczącymi in vitro.
To, że wszyscy wiedzą jest czasem fajne, a czasem nie. Cieszą się ze mną na transfery, trzymają kciuki ale po każdej porażce muszę informować o tym "świat", nie mogę zostawić tego tylko dla siebie, bo oni się martwią, przeżywają ze mną, więc mają prawo wiedzieć.

Do góry