Około 250na jeden dojrzały pecherzykA jaki powinien byc?
reklama
No będziesz chwilę przede mnąDoczytałam. Moj pewnie okolo wtorku, bedzieny razem przeżywać! :*
No, no ciekawe jak bedzie u mnie z zarodkami. Tez chciałabym 2, ale w pierwszym transferze mialam zapłodnione tylko 2 komórki i dwie przetransferowane, jeśli się nie uda to dobrze mieć jakieś mrozaczki. Jak będę miala więcej niż 4 to biorę dwieNo będziesz chwilę przede mną
Bosko!No, no ciekawe jak bedzie u mnie z zarodkami. Tez chciałabym 2, ale w pierwszym transferze mialam zapłodnione tylko 2 komórki i dwie przetransferowane, jeśli się nie uda to dobrze mieć jakieś mrozaczki. Jak będę miala więcej niż 4 to biorę dwie
@Kocka szalejesz kobieto! A ostatnio bliźniaków czas to jeszcze Ci się trafią No, cóż będzie raz a porządnie
@Sherlook fantastyczne są takie filmiki. Ja mojego syna fotę zostawiłam z 5 dnia hodowli. Kiedyś mu pokaże jaki był w 5 dniu prześlicznyzachowałam scan z usg i mam wszystko w albumie. W końcu to jego pierwsza fota:-)
@Sherlook fantastyczne są takie filmiki. Ja mojego syna fotę zostawiłam z 5 dnia hodowli. Kiedyś mu pokaże jaki był w 5 dniu prześlicznyzachowałam scan z usg i mam wszystko w albumie. W końcu to jego pierwsza fota:-)
Sherlook
Fanka BB :)
Też tak uważam! Fantastyczna pamiątka.@Kocka szalejesz kobieto! A ostatnio bliźniaków czas to jeszcze Ci się trafią No, cóż będzie raz a porządnie
Ja zdecydowałam ze moje dziecko (jeśli się uda) nigdy nie dowie się, ze jest z In vitro. I nikt inny tez się nie dowie.@Kocka szalejesz kobieto! A ostatnio bliźniaków czas to jeszcze Ci się trafią No, cóż będzie raz a porządnie
A ciekawa jestem co wy o tym myślicie ?
Sherlook
Fanka BB :)
Ja się nie wstydzę in vitro. Ale na tą chwilę nie wiem, czy pokaże mojemu dziecku ten filmik. Na pewno nie jak będzie malutkie, bo nie chce żeby w przedszkolu wszystkim opowiadało[emoji16]Na razie moim marzeniem jest je mieć.Ja zdecydowałam ze moje dziecko (jeśli się uda) nigdy nie dowie się, ze jest z In vitro. I nikt inny tez się nie dowie.
I u mnie najbliższa mi osoba, która też bardzo długo zmagała się z niepłodnością wie o in vitro i bardzo mnie wspiera. Też miała podchodzić, ale cudem jej się udało [emoji4] ma pięknego synka.
Moje na pewno się dowie. Chciałabym zeby wiedziało, że bardzo pragnęliśmy żeby pojawiło sie na świecie. To żaden wstyd...Ja zdecydowałam ze moje dziecko (jeśli się uda) nigdy nie dowie się, ze jest z In vitro. I nikt inny tez się nie dowie.
reklama
U mnie wiedzą wszyscy, cała rodzina i koleżanki w pracy. U męża też. Dziecku powiem na pewno, bo to nie wiem czemu miałabym nie mówić.Ja zdecydowałam ze moje dziecko (jeśli się uda) nigdy nie dowie się, ze jest z In vitro. I nikt inny tez się nie dowie.
Nieplodnosc to zaczyna być choroba cywilizacyjna i coraz więcej dzieci będzie się rodzic z in vitro.
Żaden powód do wstydu. Ale żyję w dużym mieście. Nie spotkalam się nigdy z negatywnymi komentarzami dotyczącymi in vitro.
To, że wszyscy wiedzą jest czasem fajne, a czasem nie. Cieszą się ze mną na transfery, trzymają kciuki ale po każdej porażce muszę informować o tym "świat", nie mogę zostawić tego tylko dla siebie, bo oni się martwią, przeżywają ze mną, więc mają prawo wiedzieć.
Podziel się: