Sherlook
Fanka BB :)
A nie po 35 roku??Dziwne, ze u was nic niewiadomo. W jakiej jesteś klinice? Do 36 rz zapładniają tylko 6 komórek.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A nie po 35 roku??Dziwne, ze u was nic niewiadomo. W jakiej jesteś klinice? Do 36 rz zapładniają tylko 6 komórek.
Nie wiem, my korzystaliśmy z nasienia dawcy. Nie orientuję się w przepisach, lekarz nam zaproponował i tak zrobiliśmyW PL jest zapis ze w szczególnych przypadkach, można wszystkie. Czyli np. niepłodność męska jak kryptozoospermia itd Na tej podstawie lekarz może zaplodnic wszystkie.
Jeżeli niedrożne są jajowody to nie ma znaczenia co zrobicie z zarodkami. Nie ma furtki w ustawie i tylko 6.
Ja miałam wczoraj.Jak o wygląda .jutro mam punkcję ,pobierają komórki i co dalej ??? Jak to wyglądało u Was ? Miałyście jakąś rozmowę z lekarzem jesXze ,jakieś decyzję były podejmowane o ilości zapłodnionych komórek czy metodzie zapłodnienia. Czy to omawialisxie wcześniej i już wszystko było wiadomo
Tak mi chodziło, ze może 35:-) to pewnie 35.A nie po 35 roku??
I jaki wynik? Macie nadmiarowe zarodki? Bo częściej widzę brak zarodków, niż ich nadmiar. Chociaż bywa i tak, ze los sobie zakpi jak u nas :-)Nie wiem, my korzystaliśmy z nasienia dawcy. Nie orientuję się w przepisach, lekarz nam zaproponował i tak zrobiliśmy
W lewym 6 a w prawym ??? KilkaA to ile pęcherzyków, ze estradiol taki wysoki?
A jak się dziś czujesz?? Ja jutro rano dołączam Orgalutran i wieczorem podgląd jajniki już bolą.Ja miałam wczoraj.
Tylko u mnie taka sytuacja, ze od razu była decyzja, ze komórki mrozimy.
Była rozmowa z embriologię. Później z anestezjologiem.
Znieczulenie i obudziłam się po. Chwile dochodziłam do siebie. Lekarz oznajmił mi ile pobrano komórek. Później embriolog jeszcze je obejrzał i potwierdził, ze wszystkie są dojrzałe i Ok.
U mnie tyle. Tym razem.
Hymm to chyba jakiś mocno produktywny ten jajnik nr 2 :-)W lewym 6 a w prawym ??? Kilka
Finalnie uzyskaliśmy 9 blastek, dwie transferowane, obecnie 22 tc bliźniaczej, zamrożone 7.I jaki wynik? Macie nadmiarowe zarodki? Bo częściej widzę brak zarodków, niż ich nadmiar. Chociaż bywa i tak, ze los sobie zakpi jak u nas :-)
Ty pewnie zdrowa, zakładam ze właściciel armii tez. Jakoś nie lubię określenia dawca, może kiedyś ktoś mnie przekona, ze nie jest to określenie pejoratywne.Finalnie uzyskaliśmy 9 blastek, dwie transferowane, obecnie 22 tc bliźniaczej, zamrożone 7.