Na naturalnym cyklu na tym etapie progesteronu prawie nie powinno być, ale Ty pewnie przyjmujesz progesteron? Jakaś luteina, prolutex, lutinus?Dziewczyny, chyba coś jest nie tak.
Progesteron w 2dc : 11, w 4 dc: 17
Estradiol 2 dc: 166, w 4dc: 248
Czy progesteron nie powinien mi spaść ?
Lekarz kazał w poniedziałek lub środę przyjść na wizytę.
reklama
U mnie niestety jeszcze nie był dziś czas na ovitrelle, mam nadzieję, że w poniedziałek już będzie można go podać. Wtedy owulka w środę i akurat dobrze biopsje przypadną. Endometrium ponad 9 mm i ładne, ale pęcherzyk jeszcze tylko 16mm. Trzymajcie kciuki żeby udało się z biopsją w tym cyklu, bo oszaleję
nieagatka
Fanka BB :)
nie ma sensu liczyc od miesiaczki. Licz wg punkcji/transferu. U mnie w 6t1d w obu ciazach bylo juz serduszko, ale fakt, moze sie pojawic odrobine pozniej.Właśnie wracam z USG. Jestem 24 dni po transferze jest pęcherzyk zoltkowy i ciążowy. Na tym etapie wszystko Ok. Lekarz powiedział, ze we wtorek musi już być serduszko. Zdziwiłam się trochę bo na forach nawet z novum piszą, ze serduszko po 35, a we wtorek będzie 27 dni po. A lekarz powiedział, ze MUSI być serduszko. Ale uspokoił, ze jak pojawia się pęcherzyk zoltkowy to później na 95% serduszko. Powiedział ze wg miesiączki 5 tydzień 4 dni a wg zabiegu 6 skończony. Chce usłyszeć serduszko i odetchnąć… myślałam, ze dziś zemdleje.
Normalnie masz medalSłuchajcie. Zapomniałam dziś o zastrzyku.
Chciałam zrobić koło 12, ale …. brałam dzisiaj ślub i kurczę było tak nerwowo, ze przypomniałam sobie w drodze do urzędu stanu cywilnego
Nie było szans zawrócić.
Jak jechać do domu w trakcie własnego wesela ? A przecież nikt nie wie o tym ze podchodzimy do In vitro.
Jednak musiałam wziąć ten zastrzyk. Wysłałam mojego bratanka, i przywiózł mi strzykawkę. I zrobiłam zastrzyk. W toalecie, w sukni ślubnej
Moje gratulacje
@Brakujemiwiary jak się trzymasz? Najgorsze minęło? Nie łam się psiocho . Buźka
Nic. Dlatego jestem zaskoczona ze rośnie mi terazNa naturalnym cyklu na tym etapie progesteronu prawie nie powinno być, ale Ty pewnie przyjmujesz progesteron? Jakaś luteina, prolutex, lutinus?
laChance
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia. Będzie co wspominaćZakazałam mówić mojej mamie i komukolwiek.
Nie wiem czy czytał na co to jest
Powiem im ze mam problemy hormonalne
A sprawdziłam, że ja podczas stymulacji do punkcji w 10dniu miałam progesteron 5 ng/ml. Wychodzi, że tak ma być nic się nie stresujNic. Dlatego jestem zaskoczona ze rośnie mi teraz
To jakoś tak było, że progesteron miałby znaczenie gdybyś chciała świeży transfer, ale jak planujesz krio to chyba nie ma aż takiego znaczenia.
Magda 1234
a u nas pod górkę , odebrałam wyniki czystości pochwy i ku zaskoczeniu wyszły bakterie które nie dawały żadnych objawów..za tydzień miałam zaczynać stymulację,, i pewnie to przekreśla ech...nawet jak wezmę antybiotyk to i tak muszę powtórzyć badanie a do okresu nie zdążę
Załączniki
reklama
Poczekaj ze zmartwieniami, może to bakteria niepatogenna. Pochwa nie jest jałowa, jakieś bakterie są tam zawsze i nie wszytskie są złea u nas pod górkę , odebrałam wyniki czystości pochwy i ku zaskoczeniu wyszły bakterie które nie dawały żadnych objawów..za tydzień miałam zaczynać stymulację,, i pewnie to przekreśla ech...nawet jak wezmę antybiotyk to i tak muszę powtórzyć badanie a do okresu nie zdążę
Podziel się: