reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ale bym przygadała takiej babie... Seriooo....
A ja dziś dojeżdżam do kliniki ( oczywoscie 40 minut za szybko 🙈🤦‍♀️) wchodzę do rejestracji mówię że na transfer... Babka na mnie patrzy i wola następna... Ta każe wypisać kartkę i żebym poszła do lekarza... Ja się pytam kiedy mam zapłacić... A ta do mnie ze po transferze... Blada jak sciana mówię do męża że coś jest nie tak... Moze żaden zarodek się jie rozmrozil... Ze to juz koniec.... Patrzę babka z recepcji wychodzi od doktorka z Gabinetu.... Za chwilę wychodzi lekarz i mnie wola... Pyta się kiedy ostatni raz się widzieliśmy.... Ja mówię że 2.11 a ten tak patrzy i patrzy a ja do niego co się dzieje.... A ten że zapomniał w kompie zaznaczyć że transfer ma być dziś... Ze biegnie się embriologow zapytać czy zdaza rozmrozić i czy się będzie mógł dziś odbyć... Wraca po chwili i mówi że transfer będzie ale opóźniony o godzinę... Dobrze że ja też byłam szybciej dziś to przynajmniej nie musiałam pol dnia czekać aż dojdzie do tra sfery.... Pierwszy raz mialam taka sytuację więc stwierdziliśmy że to na szczęście 😁
O żesz ale historia, lekarz chyba zakochany 😀

Serio kochana nie jest źle.
Ja mam mutacje w Mthfr C677T homozygota CC i A1299C heterozygota AC i na to tylko metylowany kwas foliowy.
Jak poczytasz to piekszisc kobiet ma ta mutacje. Także spokojnie[emoji8]
Pozwolę sobie zapytać @Evela.6 i inne dziewczyny z mutacjami genowymi.

Wielkimi krokami zbliża się miesiączka i przygotowania do drugiego transferu (sztuczny). Tak jak pisałaś @Evela.6 dostalam heparynę i mam zmienić kwas foliowy.
Heparynę mam zacząć wstrzykiwać od dnia transferu, tez tak miałyście? Czy wcześniej?

O tak wiara czyni cuda [emoji3590]
Kochana zarazasz optymizmem.Wiec i ja Ciebie zaraze[emoji38] moj pierwszy transfer porazka.Beta nie drgnela zero mrozaczkow.W sumie nie wiedzialam dlaczego bo moj maz nasienie-super,moje wyniki -te podstawowe tez super.Myslalam ze invitro to tylko"formalnosc".Och jak sie pomylulam.Wylam jeden dzien.Od nastepnego nowy plan.Druga stymulacja i drugi transfer.Udany.Niunia w tym tyg.konczy 5 miesiac.A na zimowisku zostalo mi jeszcze jedno dzieciatko po ktorego niebawem bede wracac.My co pprawda staralismy sie 4lata ale wlasnie tyle bylismy malzenstwem.Niunia przyszla na swiat dzien po naszej 5 rocznicy slubu[emoji3059]Najpiekniejszy prezent ever[emoji173][emoji173]
Takze tak jak piszesz nie mozna sie poddawac.Trzeba swoje przezyc wyplakac ale od nastepnego dnia cyc do przody wysmarkac nos i isc spelniac marzenie.
Jezeli moge cos podpowiedziec co mi pomoglo.Juz tu jeden niedowiarek tez byl i ....tez pomoglo.Ja przed 2 transferem jak jechalam mowilam rozaniec i nodlulam sie do Matki Boskiej.Wiem ze moze wydawac sie to smieszne ale ja jestem pewna ze Ona mi pomogla.Nie jestem "nawiedzona" o nie.Ale zawsze bede podpowiadac dziewczynom zetrzeba czasami zwrocic sie tam wyzej.Nie zaszkodzi a mnie i jednemu totalnemu niedowiarkowi pomoglo-dziewczyny z forum poqinny wiedziec o jakiwgo "zwierza"chodzi[emoji6]

reklama
Pozwolę sobie zapytać @Evela.6 i inne dziewczyny z mutacjami genowymi.

Wielkimi krokami zbliża się miesiączka i przygotowania do drugiego transferu (sztuczny). Tak jak pisałaś @Evela.6 dostalam heparynę i mam zmienić kwas foliowy.
Heparynę mam zacząć wstrzykiwać od dnia transferu, tez tak miałyście? Czy wcześniej?
Ja za pierwszym
Razem miałam od dnia transferu a teraz miałam chyba z 3 dni przed transferem.

Do góry