reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hejka dziewczyny, czytam tak sobie to forum i żałuję że nie trafiłam do was wcześniej, ja jestem 15 dzień po transferze, wczoraj miałam badanie HCG z krwi i czekam aż do poniedziałku na wynik 😪😪😪 chyba dostane depresji, tym bardziej że krwawie i boję się że już po wszystkiemu.
O jej a czemu aż do poniedziałku? Nie ma mozliwosc na necie dostac? Robiłaś sikańca? Trzymam kciuki za pozytywna betę

reklama
A ja mam pytanie do dziewczyn które urodziły bliźniaki lub zdecydowały się na dwa zarodki. Ile macie lat, co Was skłonił do 2 zarodków, jak przebiegła ciąża,
My przy pierwszej procedurze zdecydowaliśmy się na jeden no bo mamy aż 3 zarodki a jak czasem będą bliźniaki to jak sobie poradzimy itp😉wzięliśmy jeden a dwa pozostałe nie dotrwały do 5 doby, strasznie żałowałam, że nie wzięłam dwóch😪 za drugim razem byliśmy jednogłośni że chcemy dwa zarodka zabrać (blastocysty), jedna która została miała być zamrożona niestety nie rozwijała się 😪a z tych dwóch zarodków mamy synka. Miałam wtedy 36 lat.

@Madlene83 co tam i Ciebie kiedy transfer? Czy coś przeoczyłam i już jestes po???? Dawaj znać co tam u Ciebie szybciorem 😁
Hej, hej 🙂 nic nie przeoczyłaś, u mnie nie najlepiej, jak wiesz październik odpuscilam, musiałam poświęcić się pracy, która odbiła się na moim zdrowiu poprzez stres. Sypią mi się włosy, źle śpię i nie mam czasu prawie na nic..nie jestem w stanie wszystkiego śledzić, czasami coś tam luknę ale mało, czuję się już jakoś obco na tym forum 😔czasami tęskno mi za Wami, pamiętam jak niedawno pewne dziewczyny miały transfer, a już niebawem pewnie połówkowe 🙂 a ja dalej stoję w miejscu. Widziałam, że w poniedziałek masz transfer, super, cieszę się i czuję, że będzie dobrze 💪💪💪 będę Ciebie śledzić tzn podczytywać 😁 ja dzisiaj powinnam dostać okres, póki co brudze, myślę, że do 3 dni dostanę i lecę z przygotowaniem do transferu. Siedzę już jak na szpilkach, bo okres muszę dostać do poniedziałku, gdyż poprzednie 2 transfery miałam w 19 dniu cyklu i jak dostanę go we wtorek to 19 dzień cyklu mam w sobotę... i dupa bo pewnie transfer zrobiły ktoś inny, a ja chce naszego doktorka. Ty też masz transfer w 19 dc? Ja zawsze dostawałam progesteron 14 dnia ze względu na b. dobre endometrium, pewnie teraz też tak będzie... Po południu idę biegać, potem gorąca kąpiel, wino i poproszę męża żeby tam co nieco przepchał komin 🤭

Ja mam 34 lata, decyzję o transferze 2 zarodków podjęłam spontanicznie w ciągu 3 minut po sugestii lekarza i namowach męża 🙂 obecnie jestem w 17 tc, wszystko w porządku, bez żadnych problemów 🙂
Jejku ale czas szybko leci, Ty już 17 tydzień 😯 super, a ja brzuszek? pewnie bardzo widoczny 🙂

Jejku ale czas szybko leci, Ty już 17 tydzień 😯 super, a ja brzuszek? pewnie bardzo widoczny 🙂
Oj widoczny 🙊 aż się boję co to będzie za dwa miesiące hehehe. Chyba nie byłam przygotowana na to, że tak szybko będzie widać. Ja już w 8 tc musiałam rozglądać się za spodniami na gumce bo ciasno się robiło 😁

reklama
Oj widoczny 🙊 aż się boję co to będzie za dwa miesiące hehehe. Chyba nie byłam przygotowana na to, że tak szybko będzie widać. Ja już w 8 tc musiałam rozglądać się za spodniami na gumce bo ciasno się robiło 😁
No to nieźle 😂chociaż powiem Ci, że ja w mojej ostatniej ciąży miałam widoczny brzuszek w 9 tygodniu, podobno tak jest przy kolejnej ciąży, mięśnie nie są już tak elastyczne i szybko powiększa się brzuszek. Zresztą ja mam stałe powiększony po jedzeniu 🤷‍♀️ mimo, że jestem ogólnie szczupła.

Do góry