reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Wygląda dobrze ! ✊✊ dziewczyny a kojarzycie jakie wyniki estradiolu i proga powinny być w dniu transferu? Tak minimum? Bo mi się wydaje że mi tego nie dopilnowali i dlatego się nie udało.
Bo standardowo tego nie badają, każą robić weryfikacyjnie w 10 dniu cyklu i jak jest w normie to uznają że jest ok i dalej urośnie przy dawce jaką dali. Moja lekarka zainteresowała się dopiero jak przy 4 transferze sama sobie poszłam i zrobiłam po czym wysłałam wynik czy jest ok. Niestety nie było bo miałam bardzo nisko coś ok 200 i dokładali mi tabletki, teraz też nie wiem czy to mógł być powód ciąży biochemicznej. Przy kolejnym transferze kazała co 2 dni chodzić na krew i sprawdzać, okazało się że do 10dc estradiol rośnie a potem mi staje prawie w miejscu i dołożenie 1 tabletki doustnie daje efekt przyrostu 20-30 czyli nadal bardzo mało. Niestety odwołała mi transfer bo 4 dni przed estradiol miałam 238 pg/ml i nie widzieli szans na to że się uda transfer bo już wtedy powinnam mieć w wysokości 400-500. Sama do końca nie wiem ile powinno być żeby było dobrze.

Wygląda dobrze ! ✊✊ dziewczyny a kojarzycie jakie wyniki estradiolu i proga powinny być w dniu transferu? Tak minimum? Bo mi się wydaje że mi tego nie dopilnowali i dlatego się nie udało.
Mi nie każą badać w dniu transferu, ale zawsze na wizytę na której ustalamy termin transferu mam mieć wyniki progesteron i estriadol ( przeważnie jest to 5 dni przed transferem, raz była tylko taka wizyta tydzień wczesniej) szczerze mówiąc to też nie wiem jak na to patrzeć... Przy pierwszym transferze mialam niski estriadol ale mieścił się w widełkach.... I się udało ( niestety na chwilę tylko) później jak mialam dużo większy to nawet beta nie drgnęła... Więc też nie wiem o co chodzi z tym estriadolem... Seriooo 🙈 ja tym razem postanowilam zaufać lekarzowi i nic nie dodaje, nic nie zmieniam po prostu robię jak Pan Bóg przykazał....

Bo standardowo tego nie badają, każą robić weryfikacyjnie w 10 dniu cyklu i jak jest w normie to uznają że jest ok i dalej urośnie przy dawce jaką dali. Moja lekarka zainteresowała się dopiero jak przy 4 transferze sama sobie poszłam i zrobiłam po czym wysłałam wynik czy jest ok. Niestety nie było bo miałam bardzo nisko coś ok 200 i dokładali mi tabletki, teraz też nie wiem czy to mógł być powód ciąży biochemicznej. Przy kolejnym transferze kazała co 2 dni chodzić na krew i sprawdzać, okazało się że do 10dc estradiol rośnie a potem mi staje prawie w miejscu i dołożenie 1 tabletki doustnie daje efekt przyrostu 20-30 czyli nadal bardzo mało. Niestety odwołała mi transfer bo 4 dni przed estradiol miałam 238 pg/ml i nie widzieli szans na to że się uda transfer bo już wtedy powinnam mieć w wysokości 400-500. Sama do końca nie wiem ile powinno być żeby było dobrze.
No właśnie co lekarz to inna opinia z tym estriadol em.... Ja się już sama gubię ..

Mi nikt nie badał estradiolu ani przed pierwszym transferem ani przed drugim ani po transferze. Hmmm

No właśnie co lekarz to inna opinia z tym estriadol em.... Ja się już sama gubię ..
Ja byłam na wizycie przed transferem żeby papiery podpisać, zrobiłam w tym dniu w klinice badanie estradiolu i progesteronu, lekarz zobaczył wyniki, zrobił USG i mówi, transfer za tydzień. Dla mnie też to czarna magia jak oni to obliczają ale nie dopytywałam, stwierdziłam że wie co robi. No i wiedział 😁😉

reklama
Do góry