reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Spadł mi progesteron z 31 na 25. Jestem 4 dpt na naturalnym cyklu. Myślicie ze jest jescze szansa jak ten prog spada? Myslalm ze poszybował w kosmos a tu taka niepsodzianka :( przymuje luteinę i lutinus
25 to dobry poziom progesteronu, a jesteś tylko 4dpt. Zarodek jeszcze nie zdążył się zagniezdzic. Jak dojdzie do implantacji to pojawi się bhcg i zacznie stymulować ciałko żółte do produkcji progesteronu i wtedy wzrośnie. Zupełnie nieuzasadnione obawy :) uszy do góry

25 to dobry poziom progesteronu, a jesteś tylko 4dpt. Zarodek jeszcze nie zdążył się zagniezdzic. Jak dojdzie do implantacji to pojawi się bhcg i zacznie stymulować ciałko żółte do produkcji progesteronu i wtedy wzrośnie. Zupełnie nieuzasadnione obawy :) uszy do góry
ale myslłam że bedzie róśł. Jezu ja myślę że nic z tego :( Przy tym transferze mam takiego doła że aż nie jestem w stanie sama sobie tego wyjaśnić. Przy tamtym cała w skowronkach, super nastawiona, rozmawiałam z kropkiem,,, a teraz dół i metry mułu...

Skoro cisza to ja mam pytanie ;) Czy któraś z was była po pełnej diagnostyce (immuno, krzepliwość, KiR-y) z wdrożoną diagnostyką, przebadanymi zarodkami i miała problemy z implantacją?
Ja Ci opowiem o swoim - niełatwym przypadku. Miałam 3 transfery. Do tego czasu nie miałam badanych Kirow, allo mlr i cross match (teraz już mam, czekam tylko na wynik allo). Zarodki zbadane,blastocysty 5.1.1, 5.1.2 i 5.2.1 więc morfologicznie bardzo dobre. Pierwszy transfer bez jakiś dodatkowych zaleceń (Neoparin na haplotyp M2 w genie ANXA5) - do implantacji doszło ale ciąża się nie rozwijała. 2 i 3 transfer po sprawdzeniu receptywnosci endometrium, scratchingu endometrium, po wlewach z accofilu, z accofilem podskórnie każdego dnia od transferu - implantacji brak. Dodam, że 4 razy byłam w ciąży naturalnej..
Wszystkie wyniki mam w normie. Doktor prowadząca już nie ma na nas pomysłu, immunolog wspomniał o sterydach ale zależy od allo.
Ciężko to wszystko zrozumieć czemu tak się dzieje.

Dziewczyny i informuje 6w3d.. nasz bohater ma 6mm, serducho bije jak dzwon 119/min [emoji3590][emoji3590] krwawienia są ale nie widać przyczyny, żadnego krwiaka, kosmówka się nie odkleja. Mam polegiwac i się nie martwić, więc taki też jest plan [emoji120][emoji120][emoji8][emoji8]
Odpoczywaj i dbaj o Was[emoji3590]Gratulacje [emoji8]

Czyli cos w tym stylu ze robi punkcje i pobiera tylko te wieksze pęcherzyki a potem te ktore zostały dalej dojrzewaja i robi po kilku dniach druga punkcje?
Czytalam kiedys o tym ale u mnie w klinice nie robili tego:( a w jakiej klinkce sie leczysz?
Tak mi się wydaje. Taka ilość leków i początek stymulacji w 1dc.
Jestem w Ovum. W Lublinie.

Ja Ci opowiem o swoim - niełatwym przypadku. Miałam 3 transfery. Do tego czasu nie miałam badanych Kirow, allo mlr i cross match (teraz już mam, czekam tylko na wynik allo). Zarodki zbadane,blastocysty 5.1.1, 5.1.2 i 5.2.1 więc morfologicznie bardzo dobre. Pierwszy transfer bez jakiś dodatkowych zaleceń (Neoparin na haplotyp M2 w genie ANXA5) - do implantacji doszło ale ciąża się nie rozwijała. 2 i 3 transfer po sprawdzeniu receptywnosci endometrium, scratchingu endometrium, po wlewach z accofilu, z accofilem podskórnie każdego dnia od transferu - implantacji brak. Dodam, że 4 razy byłam w ciąży naturalnej..
Wszystkie wyniki mam w normie. Doktor prowadząca już nie ma na nas pomysłu, immunolog wspomniał o sterydach ale zależy od allo.
Ciężko to wszystko zrozumieć czemu tak się dzieje.
Przykro mi… wiele strat przeszlas…
Mam nadzieje ze allo da odpowiedz. Bedziesz sie szczepic jesli wyjdzie za niskie??

Skoro cisza to ja mam pytanie ;) Czy któraś z was była po pełnej diagnostyce (immuno, krzepliwość, KiR-y) z wdrożoną diagnostyką, przebadanymi zarodkami i miała problemy z implantacją?
Tak, ja należę do tego grona „szczęśliwców”. Trzy transfery z uwzględnieniem zaleceń immuno nieudane, zero inplantacji. Zarodki przebadane. Ostatni transfer był także już po serii szczepień limfocytami.

Tak, ja należę do tego grona „szczęśliwców”. Trzy transfery z uwzględnieniem zaleceń immuno nieudane, zero inplantacji. Zarodki przebadane. Ostatni transfer był także już po serii szczepień limfocytami.
Może doprecyzuję…przez określenie „szczęśliwców” absolutnie nie rozumiem pozytywnego zakończenia…”szczęśliwiec” jest tu w ujęciu negatywny…zbadane wszystko co można, z zaleceń immuno wdrożone szczepienia (czyli niby ostatni pkt zaczepienia), sterydy, Accofil, itp.

reklama
Może doprecyzuję…przez określenie „szczęśliwców” absolutnie nie rozumiem pozytywnego zakończenia…”szczęśliwiec” jest tu w ujęciu negatywny…zbadane wszystko co można, z zaleceń immuno wdrożone szczepienia (czyli niby ostatni pkt zaczepienia), sterydy, Accofil, itp.
Okeeej rozumiem:(
Masz jakis plan dalej? Kolejna stymulacja??

Do góry