Wszystkie komorki mozna zapladniac po 35 rokiDziękuję Wam dziewczyny,że odpisalyscie na mojego posta, czasami szaleje i bije się z myślami. Może jednak nie jestem za stara , jak czytam że są dziewczyny w moim wieku które walczą, jeszcze Was nie znam i nie pisze do azsej osobno ale dodaliscie mi otuchy, macie rację że trzeba zapładniać wszystkie a nie 6 o ile będzie taka możliwość. Czy Wasi lekarze w jakiś sposób ograniczali możliwość zapładniania wszystkich , ile najwięcej mieliście ..czy ktoś wie ile lat można przexhowywac zarodki.. Dziękuję jesteście super , rzymamza Was kciuki
Ja zawsze mialam zapladniane wszystkie mimo wieku wtedy mniej niz 35 (decyzja moja i kliniki). W Twoim przypadku POWINNI. W Polsce mozna przechowywac zarodki 20 lat. Potem musisz oddac do adopcji, lub do badan (tak kiedys wyczytalam). Ale wierz mi malo komu zostaja nadliczbowe zarodki. Zwykle jest na odwrot.
Spokojnie, w EU do 45 roku zycia i 12 miesiecy jeszcze robione jest invitro. W polskiej ustawie nie ma zapisu o granicy wieku ale nie wiem jak to w praktyce wyglada. Masz duuuuzo czasu powodzenia!