reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny jeszcze mam pytanie odnośnie protokołów ivf - długi i krótki. Czy długi jest faktycznie dlugi? Czy oba trwają jeden cykl. Czym to się różni?
W długim protokole na najpierw bierzesz tabletki antykoncepcyjne ok miesiąca, czekasz na okres i w kolejnym cyklu zaczynasz zastrzyki. A przy protokole krótkim od razu masz stymulację bez antykoncepcji

reklama
O kurczę. Ja mam zacząć 15.11 a na 27.11 zaplanowałam w firmie duży remont, który muszę nadzorować :)
Czemu leki, co bolało ?
Bolało wszystko, ale najbardziej jajniki bo pobrali dużo, ale też mówili że jeszcze sporo zostało niedojrzałych pęcherzyków i nie dało się ich usunąć bo były trudno dostępne. Ogólnie jak nie ma tak dużego przestymulowania tylko taką lekka jak miałam przy drugiej stymulacji to nie ma czym się przyjmować. Wtedy na zwolnieniu byłam 5 dni i po bólu, nawet dają na krócej jak jest ok.

Bolało wszystko, ale najbardziej jajniki bo pobrali dużo, ale też mówili że jeszcze sporo zostało niedojrzałych pęcherzyków i nie dało się ich usunąć bo były trudno dostępne. Ogólnie jak nie ma tak dużego przestymulowania tylko taką lekka jak miałam przy drugiej stymulacji to nie ma czym się przyjmować. Wtedy na zwolnieniu byłam 5 dni i po bólu, nawet dają na krócej jak jest ok.
Biedna kurde na co się człowiek pisze żeby było dobrze.

A jak u Cb obecnie sytuacja?

reklama
Dziewczyny które brały, biorą prolutex. Zrobiłam z małymi pęcherzykami myślicie że nic się nie stanie? Dodatkowo w miejscu podania robi się kłujące stwardnienie, to normalne? Co raz to lepsze te zastrzyki 🙏🙏😬

Do góry