Aurora84
Fanka BB :)
Dziewczyny jeszcze mam pytanie odnośnie protokołów ivf - długi i krótki. Czy długi jest faktycznie dlugi? Czy oba trwają jeden cykl. Czym to się różni?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczyny jeszcze mam pytanie odnośnie protokołów ivf - długi i krótki. Czy długi jest faktycznie dlugi? Czy oba trwają jeden cykl. Czym to się różni?
5 to dobry wynik, a nie mogą reszty dojrzewać? W invikcie jest ivm czyli taki proces gdzie w lab doprowadzają komórki do dojrzałościdzwonili z kliniki- tylko 5 dojrzalych komórek z dzisiejszej punkcji cos marne te zbiory
Nie martwimy się! Oby pierwszy strzał był udany!dzwonili z kliniki- tylko 5 dojrzalych komórek z dzisiejszej punkcji cos marne te zbiory
nic nie wspomnieli przez telefon. Ciekawe ile odpadnie przy zaplodnieniu a pozniej badaniach genetycznych. Znowu te negatywne mysli ze nic z tego nie bedzie5 to dobry wynik, a nie mogą reszty dojrzewać? W invikcie jest ivm czyli taki proces gdzie w lab doprowadzają komórki do dojrzałości
Ee spokojnie, odgoń złe myśli. Może Cię pociesze, że u mnie tylko jedna się niezaplodnila, a potem po badaniach genetycznych na 6 zbadanych 4 były zdrowe. Statystyka nie jest tutaj taka wredna. Będzie dobrze nie możesz się martwić czymś na co nie masz już wpływunic nie wspomnieli przez telefon. Ciekawe ile odpadnie przy zaplodnieniu a pozniej badaniach genetycznych. Znowu te negatywne mysli ze nic z tego nie bedzie
O to ciekawe jest a można tak?5 to dobry wynik, a nie mogą reszty dojrzewać? W invikcie jest ivm czyli taki proces gdzie w lab doprowadzają komórki do dojrzałości
Wiesz co ja coś takiego jakby chyba miałam. W pierwszej stymulacji byłam na bemfoli i miałam tylko 4 jajka z czego jeden 3 dniowy mi podali a reszta padła. Przy drugiej stymulacji bemfola ale najwieksza dawka z czego miałam 15 jajeczek ale tylko 12 się nadawało i wyszły tylko 2 blastocysty. Teraz wiedziałam, że od razu nie będzie transferu, bo szykowałam się na operację i prosiłam o wyprodukowanie jak najwięcej jajek. Dostałam też bemfole tą najwyższą dawkę oraz menopur, z tego wyszło 23 jajeczek, tylko 14 dobrych ale za to 4 blastki. Tak więc niby dużo naprodukowane, dużo też odpadło ale jakby lepsze jakościowo. Minus tej stymulacji to nie dali rady pobrać wszystkich pęcherzyków, duża hiperstymulacja i musiałam przyjmować zastrzyki z heparyny przez 20 dni oraz tabletki na wyciszenie jajników. Wszystko wróciło do normy dopiero po dwóch okresach, tak więc nie polecam.Dziewczyny jest coś takiego jak podwójna stymulacja w jednym cyklu? Superstymulacja? Czy lekarz może coś takiego przeprowadzić żeby uzyskać więcej lepszych jajek? Czy to jest bezpieczne czy może prędzej prowadzic do hiperki?
Dzięki za informacje bardzo ważne było. Kurcze ale w sumie dużo tego naprodukowalas faktycznieWiesz co ja coś takiego jakby chyba miałam. W pierwszej stymulacji byłam na bemfoli i miałam tylko 4 jajka z czego jeden 3 dniowy mi podali a reszta padła. Przy drugiej stymulacji bemfola ale najwieksza dawka z czego miałam 15 jajeczek ale tylko 12 się nadawało i wyszły tylko 2 blastocysty. Teraz wiedziałam, że od razu nie będzie transferu, bo szykowałam się na operację i prosiłam o wyprodukowanie jak najwięcej jajek. Dostałam też bemfole tą najwyższą dawkę oraz menopur, z tego wyszło 23 jajeczek, tylko 14 dobrych ale za to 4 blastki. Tak więc niby dużo naprodukowane, dużo też odpadło ale jakby lepsze jakościowo. Minus tej stymulacji to nie dali rady pobrać wszystkich pęcherzyków, duża hiperstymulacja i musiałam przyjmować zastrzyki z heparyny przez 20 dni oraz tabletki na wyciszenie jajników. Wszystko wróciło do normy dopiero po dwóch okresach, tak więc nie polecam.
O to ciekawe jest a można tak?