laChance
Fanka BB :)
Bierz proga sztucznie. Poinformuj doktorDziewczyny a co jeśli beta ok a spada prog i pojawiają się plamienia? Może być ok?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bierz proga sztucznie. Poinformuj doktorDziewczyny a co jeśli beta ok a spada prog i pojawiają się plamienia? Może być ok?
TakJutro jadę na wizytę, wolę wiedzieć czy coś się dzieje.. myślicie że już powinien być widoczny zarodek?
No 6dpt blastocysty powinna być beta dwucyfrowa (tak mówił mi lekarz) z tego względu słabo to wrozy, no i spadek też duży. Ja 3 i 6dpt miałam prawie taki sam poziom bety, czyli mimo spadku po ovitrelle beta ciazowa zaczęła rosnąć.No rozumiem. Mój Pan Doktor powiedział że spadek jest ogromny i nie wróży to dobrze.
No wiem wiem oczywiście powtórzę. Ale patrząc na wyniki innych osób, tabelki itp to chyba słabo to rokuje.
Próbowałam na sztucznym i była cb, ale dawki progesteronu mnie wykanczaly. Na naturalnym też cb. , ale chociaż lepiej się czułam. I teraz skoro chce transfer na naturalnym to biopsja też musi być na naturalnym.O kurcze. Najgorzej.
A rozumiem nie chcesz na cyklu sztucznym podchodzić? Może by waśnie na nim by się udało podejść?
No dlatego się już chyba pogodziłam że jak zwykle. Co z tego że taki super zarodek co z tego że tyle kasy na badanie wydane. Nic mi się jak zwykle nie uda.No 6dpt blastocysty powinna być beta dwucyfrowa (tak mówił mi lekarz) z tego względu słabo to wrozy, no i spadek też duży. Ja 3 i 6dpt miałam prawie taki sam poziom bety, czyli mimo spadku po ovitrelle beta ciazowa zaczęła rosnąć.
Gonzi, w końcu się uda, nie poddawaj się proszę!No dlatego się już chyba pogodziłam że jak zwykle. Co z tego że taki super zarodek co z tego że tyle kasy na badanie wydane. Nic mi się jak zwykle nie uda.
najprawdopodobniej jesteś zaszczepiona i stąd taki wynik. Ginekolog prowadzący moją ciążę powiedział że badanie różyczki jest bez sensu bo wprowadzono obowiązkowe szczepienie w 1988 r.Dziewczyny w badaniach zakaźnych miałam robione tylko różyczka igg i wyszła mi 306iu/ml do 10 jest niereaktywne. Co tu teraz począć? Badać na własną rękę różyczkę igm? Nie miałam żadnych krost ani niczego.
A jaka jest Twoja historia?Tez bym nie czekala
Ja szczepienie na różyczkę odświeżam co 10 lat, dlatego szczepilam się jak zaczynaliśmy się starać, miałam wtedy 28 lat, a wcześniej 18. Jak miałam 28 lat to badałam przeciwciała i już nie miałam, dlatego warto to badac i ewentualnie szczepić się przed ciążą, bo różyczka w ciąży powoduje wady płodu.najprawdopodobniej jesteś zaszczepiona i stąd taki wynik. Ginekolog prowadzący moją ciążę powiedział że badanie różyczki jest bez sensu bo wprowadzono obowiązkowe szczepienie w 1988 r.
Ja tez z krwiJa badałam z krwi.