reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny czy któraś z Was miała podobny przypadek że beta była w 3 dpt 48,2 a w 6 dpt była 6,9? Brałam pół ampułki ovitrelle w dniu transferu stąd 3 dni po taki wysoki wynik. Nie wiem czy to że 6 dpt jest taki niski wynik już wszystko przekreśla?
Ja miałam spadek z 50paru na 30iles pamiętam i brałam ovitrelle. Ale to między 6 a chyba 8 dniem. Za wcześnie zbadałas ogólnie betę kochana, poczekaj jeszcze trochę chociaż do 9 dpt. Moim zdaniem nie przekreśla :)

reklama
Ja miałam spadek z 50paru na 30iles pamiętam i brałam ovitrelle. Ale to między 6 a chyba 8 dniem. Za wcześnie zbadałas ogólnie betę kochana, poczekaj jeszcze trochę chociaż do 9 dpt. Moim zdaniem nie przekreśla :)
Tzn u mnie w klinice jest tak że są 3 weryfikacje. 3 dpt, 6 dpt i 10 dpt głównie żeby proga i estradiol kontrolować ale bete też kazali robić. Stąd moje obawy. Widziałam Twoje posty bo przeszukałam całe forum w poszukiwaniu jakiś wyników i w 6dpt miałaś 33,9 a ja mam 6,9 więc chyba lipa i tak.

Tzn u mnie w klinice jest tak że są 3 weryfikacje. 3 dpt, 6 dpt i 10 dpt głównie żeby proga i estradiol kontrolować ale bete też kazali robić. Stąd moje obawy. Widziałam Twoje posty bo przeszukałam całe forum w poszukiwaniu jakiś wyników i w 6dpt miałaś 33,9 a ja mam 6,9 więc chyba lipa i tak.
Zależy jak metabolizujesz ovitrelle

Jeszcze gdzieś tam na forum ktoś wrzucił kiedyś tabelkę jaka minimum powinna być beta i ile dpt no i tam też wychodzi że sporo za mało mam.

Dziewczyny czy któraś z Was miała podobny przypadek że beta była w 3 dpt 48,2 a w 6 dpt była 6,9? Brałam pół ampułki ovitrelle w dniu transferu stąd 3 dni po taki wysoki wynik. Nie wiem czy to że 6 dpt jest taki niski wynik już wszystko przekreśla?
Ja też miałam zastrzyk Ovitrelle po transferze. Robiłam 3 weryfikacje hormonów, pierwsza była 3 dpt ale lekarz mówił że nie mam w ogóle patrzeć na ten wynik bety bo to jest zastrzyk. Więc pierwszy wiarygodny wynik to 7 dpt, no i później przyrost po 48 h

Każdy wynik powyżej 5 wskazuje na ciążę, musisz uzbroić się w cierpliwość i sprawdzić jeszcze raz w 10 dpt

Ja też miałam zastrzyk Ovitrelle po transferze. Robiłam 3 weryfikacje hormonów, pierwsza była 3 dpt ale lekarz mówił że nie mam w ogóle patrzeć na ten wynik bety bo to jest zastrzyk. Więc pierwszy wiarygodny wynik to 7 dpt, no i później przyrost po 48 h
No rozumiem. Mój Pan Doktor powiedział że spadek jest ogromny i nie wróży to dobrze.
Każdy wynik powyżej 5 wskazuje na ciążę, musisz uzbroić się w cierpliwość i sprawdzić jeszcze raz w 10 dpt
No wiem wiem oczywiście powtórzę. Ale patrząc na wyniki innych osób, tabelki itp to chyba słabo to rokuje.

Mamy jeszcze 5 zarodkow w tym jeden przebadany.
Tylko 3 badania mamy do zrobienia cross match, allo mlr i jakieś przeciwciała.

Jesli czujesz się na siłach i masz na to kase to walcz kochana! Ja sama już chciałam się poddawać ale to tylko w gorsze dni. Po tym przychodzi siła do działania.
Daj znać co Ci powiedzą w klinice [emoji8]
Długo na wyniki będziecie czekać? Mam nadzieję, że one dadzą odpowiedź ❤️

Smutno mi. Patrzę na kalendarz i jest słabo. Ten cykl miałam mieć biopsje endometrium a nie będę miala, bo wypada 1 listopada a jest święto. Przenosimy biopsje na kolejny cykl. W następnym znów nie będzie transferu, bo już widzę, że wychodzi na gwiazdkę. I znów kolejny miesiąc w plecy. I tak na okrągło. Może następny rok będzie lepszy.
Edit: cierpliwości, czym jest te kilka cykli w porównaniu do lat oczekiwania, które są już za mna, gdzie jest moje zen!? :)
O kurcze. Najgorzej.

A rozumiem nie chcesz na cyklu sztucznym podchodzić? Może by waśnie na nim by się udało podejść?

reklama
Sprawdź za dwa dni. 😉 Ja w 7 dpt miałam 16 więc też nisko, ale później rosła beta wzorowo.

Do góry