reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny czy któraś z Was miała podobny przypadek że beta była w 3 dpt 48,2 a w 6 dpt była 6,9? Brałam pół ampułki ovitrelle w dniu transferu stąd 3 dni po taki wysoki wynik. Nie wiem czy to że 6 dpt jest taki niski wynik już wszystko przekreśla?
Ja miałam spadek z 50paru na 30iles pamiętam i brałam ovitrelle. Ale to między 6 a chyba 8 dniem. Za wcześnie zbadałas ogólnie betę kochana, poczekaj jeszcze trochę chociaż do 9 dpt. Moim zdaniem nie przekreśla :)

reklama
Ja miałam spadek z 50paru na 30iles pamiętam i brałam ovitrelle. Ale to między 6 a chyba 8 dniem. Za wcześnie zbadałas ogólnie betę kochana, poczekaj jeszcze trochę chociaż do 9 dpt. Moim zdaniem nie przekreśla :)
Tzn u mnie w klinice jest tak że są 3 weryfikacje. 3 dpt, 6 dpt i 10 dpt głównie żeby proga i estradiol kontrolować ale bete też kazali robić. Stąd moje obawy. Widziałam Twoje posty bo przeszukałam całe forum w poszukiwaniu jakiś wyników i w 6dpt miałaś 33,9 a ja mam 6,9 więc chyba lipa i tak.

Tzn u mnie w klinice jest tak że są 3 weryfikacje. 3 dpt, 6 dpt i 10 dpt głównie żeby proga i estradiol kontrolować ale bete też kazali robić. Stąd moje obawy. Widziałam Twoje posty bo przeszukałam całe forum w poszukiwaniu jakiś wyników i w 6dpt miałaś 33,9 a ja mam 6,9 więc chyba lipa i tak.
Zależy jak metabolizujesz ovitrelle

Jeszcze gdzieś tam na forum ktoś wrzucił kiedyś tabelkę jaka minimum powinna być beta i ile dpt no i tam też wychodzi że sporo za mało mam.

Dziewczyny czy któraś z Was miała podobny przypadek że beta była w 3 dpt 48,2 a w 6 dpt była 6,9? Brałam pół ampułki ovitrelle w dniu transferu stąd 3 dni po taki wysoki wynik. Nie wiem czy to że 6 dpt jest taki niski wynik już wszystko przekreśla?
Ja też miałam zastrzyk Ovitrelle po transferze. Robiłam 3 weryfikacje hormonów, pierwsza była 3 dpt ale lekarz mówił że nie mam w ogóle patrzeć na ten wynik bety bo to jest zastrzyk. Więc pierwszy wiarygodny wynik to 7 dpt, no i później przyrost po 48 h

Każdy wynik powyżej 5 wskazuje na ciążę, musisz uzbroić się w cierpliwość i sprawdzić jeszcze raz w 10 dpt

Ja też miałam zastrzyk Ovitrelle po transferze. Robiłam 3 weryfikacje hormonów, pierwsza była 3 dpt ale lekarz mówił że nie mam w ogóle patrzeć na ten wynik bety bo to jest zastrzyk. Więc pierwszy wiarygodny wynik to 7 dpt, no i później przyrost po 48 h
No rozumiem. Mój Pan Doktor powiedział że spadek jest ogromny i nie wróży to dobrze.
Każdy wynik powyżej 5 wskazuje na ciążę, musisz uzbroić się w cierpliwość i sprawdzić jeszcze raz w 10 dpt
No wiem wiem oczywiście powtórzę. Ale patrząc na wyniki innych osób, tabelki itp to chyba słabo to rokuje.

Mamy jeszcze 5 zarodkow w tym jeden przebadany.
Tylko 3 badania mamy do zrobienia cross match, allo mlr i jakieś przeciwciała.

Jesli czujesz się na siłach i masz na to kase to walcz kochana! Ja sama już chciałam się poddawać ale to tylko w gorsze dni. Po tym przychodzi siła do działania.
Daj znać co Ci powiedzą w klinice [emoji8]
Długo na wyniki będziecie czekać? Mam nadzieję, że one dadzą odpowiedź ❤️

Smutno mi. Patrzę na kalendarz i jest słabo. Ten cykl miałam mieć biopsje endometrium a nie będę miala, bo wypada 1 listopada a jest święto. Przenosimy biopsje na kolejny cykl. W następnym znów nie będzie transferu, bo już widzę, że wychodzi na gwiazdkę. I znów kolejny miesiąc w plecy. I tak na okrągło. Może następny rok będzie lepszy.
Edit: cierpliwości, czym jest te kilka cykli w porównaniu do lat oczekiwania, które są już za mna, gdzie jest moje zen!? :)
O kurcze. Najgorzej.

A rozumiem nie chcesz na cyklu sztucznym podchodzić? Może by waśnie na nim by się udało podejść?

reklama
Sprawdź za dwa dni. 😉 Ja w 7 dpt miałam 16 więc też nisko, ale później rosła beta wzorowo.

Do góry