reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

czy ktoś mi może powiedzieć na czym poleca
Dziewczyny jestem po biochemicznej ciąży po pierwszej transferze. Teraz 13 dc i myśle czy nie osc za ciosem i nie spróbować terqz kolejnego transferu. Lekarz chce mi robić hosteroakopie jakieś wycinki z endo a ja bym próbowała jescze teraz tak normalnieni na naturalnym cyklu (wcześniej było na sztucznym). Co myślicie?
Ja po pierwszym nieudanym transferze idę na histeroskopie (jutro mam 😬) + badania ANA1 i trombofila, wole sprawdzić czy wszystko Ok niż później pluć sobie w brodę, ze czegoś nie sprawdziłam.

reklama
Dziewczyny jestem po biochemicznej ciąży po pierwszej transferze. Teraz 13 dc i myśle czy nie osc za ciosem i nie spróbować terqz kolejnego transferu. Lekarz chce mi robić hosteroakopie jakieś wycinki z endo a ja bym próbowała jescze teraz tak normalnieni na naturalnym cyklu (wcześniej było na sztucznym). Co myślicie?
Możesz spróbować na tym naturalnym cyklu, jeżeli nie będzie przeciwskazań. Na histeroskopie to już za późno i tak będziesz musiała czekać do następnego cyklu.

Tak wiem ze mam czekać na histeroskopie ale wlasnie czy poczekac czy działać już? Przez histero muszę czekać dwa mce.
Ile zostało ci zarodków? Skoro miałaś dopiero jeden transfer to ja bym podchodziła jeszcze raz. Zazwyczaj po 2-3 nieudanych próbach szuka się przyczyny. Poza tym jeszcze zależy jakie masz naturalne cykle i czy będzie możliwość transferu.

Ostatnia edycja:
Ale co to za badania? Co one ci powiedzą?
Tez miałam ciąże biochemiczną, sprawdzą czy nie mam mutacji genu który wpływa na nie utrzymywanie ciąży (dodałam w załączniku)

Załączniki

• F172A861-BFA1-4D91-B1B7-FA5F14418008.jpeg
    F172A861-BFA1-4D91-B1B7-FA5F14418008.jpeg
    169,1 KB · Wyświetleń: 60
reklama
Do góry