reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A czemu nie chcesz teraz histeroskopii i tej biopsji? Ja mialam to robione w 21 dc. Teraz mialam sama biopsje i zrobili mi ja w 17dc. Nie szlabym w kolejny transfer jak lekarz sugeruje to badanie. U mnie wykryli problem.
a co ci wykryli jakies zapalenie endo tak? jakos sie to objawiało? jak ci wymazy wychodziły? U mnie histeroskopia musi byc na poczatku cyklu zrobiona bo szukamy zrostów a wtedy endo musi byc malutkie. Także mam wtedy ten miesiac w plecy, nastęony bo histero a w grudnio nie wiadomo jak sie wstrzelimy ze swietami itp :( więc pewnie styczeń

reklama
a co ci wykryli jakies zapalenie endo tak? jakos sie to objawiało? jak ci wymazy wychodziły? U mnie histeroskopia musi byc na poczatku cyklu zrobiona bo szukamy zrostów a wtedy endo musi byc malutkie. Także mam wtedy ten miesiac w plecy, nastęony bo histero a w grudnio nie wiadomo jak sie wstrzelimy ze swietami itp :( więc pewnie styczeń
U mnie wykryli zapalenie endo. Ale ja nie mialam zadnych objawow i wynik byl dla mnie zaskoczeniem. Co mi sie na pewno poprawilo po antybiotykach to mam wiecej sluzu tego owulacyjnego i ladniejsze endo. Ale nie uwazalam tego przed badaniem jako problemu, ktory to badanie rozwiaze. Myslalam, ze tak jest po leczeniu in vitro..
Nie słyszałam o tym, ze histeroskopia tylko na poczatku cyklu. U mnie tez szukali czy nie mam zrostow ale lekarz uznal, ze oba badania trzeba wykonac i mam je zrobic rownoczesnie po owulacji.

Dziewczyny jak to jest z tą biochemią.. do jakiś wartości sięga beta?
nie ma czegoś takiego jak do jakiej wartości sięga. Ciąża biochemiczna to taka która nie została uwidoczniona na badaniu usg. Po uwidocznieniu ciąży na usg i jej stracie to już poronienie a nie ciąża biochemiczna. tyle mówi internet. Ja miałam wartość 138 przy biochem.
@Orchidea33 a to zapalenie skąd się u ciebie wzięło? i co ono powoduje i jak się je leczy? Ty miałas słabe endo? Miałaś jakieś zabiegi na macicy czy w obrębie brzucha że szukali ci zrostów? Ja szczerze mówiąc pierwszy raz słyszę że histeroskopia nie na początku cyklu ale może co lekarz to opinia chociaż ja zawsze się z taką spotykałam.

nie ma czegoś takiego jak do jakiej wartości sięga. Ciąża biochemiczna to taka która nie została uwidoczniona na badaniu usg. Po uwidocznieniu ciąży na usg i jej stracie to już poronienie a nie ciąża biochemiczna. tyle mówi internet. Ja miałam wartość 138 przy biochem.
@Orchidea33 a to zapalenie skąd się u ciebie wzięło? i co ono powoduje i jak się je leczy? Ty miałas słabe endo? Miałaś jakieś zabiegi na macicy czy w obrębie brzucha że szukali ci zrostów? Ja szczerze mówiąc pierwszy raz słyszę że histeroskopia nie na początku cyklu ale może co lekarz to opinia chociaż ja zawsze się z taką spotykałam.
U mnie przyczyną histeroskopii byly 2 nieudane transfery. Moj lekarz uznal, ze skoro nigdy tego nie mialam to powinnismy sprawdzic. Nie mialam zadnych zabiegow. Zadnych zrostow ani polipow nie wykryli.
Od razu lekarz zasugerowal, ze jak bede robic histero to powinnismy zrobic biopsje endometrium. Z tego badania wyszly kom cd138. Wskazuja na zapalenie endo. Tak jak pisalam. Nie mialam zadnych objawow. Endo normalne ale faktycznie ostatnio dorastalo powoli.
Rozmawialam z moim lekarzem, Sydorem i obaj twierdzą: nie wiadomo skad to zapalenie tak na prawde sie tam bierze. Ja nigdy nie mialam zlego wymazu, zlej cytologii. Zawsze najlepsze wartosci. Nawet zapalenia pęcherza nie mialam. Stad wynik byl dla nas zaskoczeniem. Ale na pewno jak jest zapalenie to nie ma mozliwosci, zeby ciaza sie rozwijala. Na te kom dostaje sie antybiotyki. Ja mialam kuracje 10 dniowa. Teraz robilam ponowna biopsje, żeby sprawdzic czy te kom zniknely.
Ja raz slyszalam opinie, ze histero na poczatku cyklu bo jakby czasem doszlo do zaplodnienia to jest mozliwosc straty. Ale jak sie umawialam i mowilam, ze rowniez biopsja to mowili, ze na pewno po owulacji. A pytalam w kilku klinikach bo byl problem z wizyta w mojej. Ale tak jak mowisz. Co lekarz to opinia.

U mnie przyczyną histeroskopii byly 2 nieudane transfery. Moj lekarz uznal, ze skoro nigdy tego nie mialam to powinnismy sprawdzic. Nie mialam zadnych zabiegow. Zadnych zrostow ani polipow nie wykryli.
Od razu lekarz zasugerowal, ze jak bede robic histero to powinnismy zrobic biopsje endometrium. Z tego badania wyszly kom cd138. Wskazuja na zapalenie endo. Tak jak pisalam. Nie mialam zadnych objawow. Endo normalne bo faktycznie ostatnio dorastalo powoli.
Rozmawialam z moim lekarzem, Sydorem i obaj twierdzą: nie wiadomo skad to zapalenie tak na prawde sie tam bierze. Ja nigdy nie mialam zlego wymazu, zlej cytologii. Zawsze najlepsze wartosci. Nawet zapalenia pęcherza nie mialam. Stad wynik byl dla nas zaskoczeniem. Ale na pewno jak jest zapalenie to nie ma mozliwosci, zeby ciaza sie rozwijala. Na te kom dostaje sie antybiotyki. Ja mialam kuracje 10 dniowa. Teraz robilam ponowna biopsje, żeby sprawdzic czy te kom zniknely.
Ja raz slyszalam opinie, ze na poczatku cyklu bo jakby czasem doszlo do zaplodnienia to jest mozliwosc straty. Ale jak sie umawialam i mowilam, ze rowniez biopsja to mowili, ze na pewno po owulacji. A pytalam w kilku klinikach bo byl problem z wizyta w mojej. Ale tak jak mowisz. Co lekarz to opinia.
Dzięi. umawiając się zapytam jescze sto razy jaki to ma być etap cyklu. Dziękuję za informacje. Kiedy masz teraz transfer? Cyz badaja ci to endo jescze po tym antybiotyku? Ile płaciłas za histero z tymu pobraniami endo?

Dzięi. umawiając się zapytam jescze sto razy jaki to ma być etap cyklu. Dziękuję za informacje. Kiedy masz teraz transfer? Cyz badaja ci to endo jescze po tym antybiotyku? Ile płaciłas za histero z tymu pobraniami endo?
Tak, mialam w pon znow biopsje endo. Czy już tych kom nie ma. Ja mialam pod narkoza bo za bardzo mnie bolalo. Ale czesto ta biopsje robia "na zywca".
Jesli bedzie ok to w przyszlym mcu. Ale czekam na wynik. Ma byc za ok 2 tyg. Nie wiem czy lekarz postanowi mnie przygotowywać do transferu i czekac rownoczenie na wynik. Pojde do niego jak sie zacznie nowy cykl i dopytam.
U mnie histero+ biopsja 1900 zl

reklama
Do góry