U mnie przyczyną histeroskopii byly 2 nieudane transfery. Moj lekarz uznal, ze skoro nigdy tego nie mialam to powinnismy sprawdzic. Nie mialam zadnych zabiegow. Zadnych zrostow ani polipow nie wykryli.
Od razu lekarz zasugerowal, ze jak bede robic histero to powinnismy zrobic biopsje endometrium. Z tego badania wyszly kom cd138. Wskazuja na zapalenie endo. Tak jak pisalam. Nie mialam zadnych objawow. Endo normalne bo faktycznie ostatnio dorastalo powoli.
Rozmawialam z moim lekarzem, Sydorem i obaj twierdzą: nie wiadomo skad to zapalenie tak na prawde sie tam bierze. Ja nigdy nie mialam zlego wymazu, zlej cytologii. Zawsze najlepsze wartosci. Nawet zapalenia pęcherza nie mialam. Stad wynik byl dla nas zaskoczeniem. Ale na pewno jak jest zapalenie to nie ma mozliwosci, zeby ciaza sie rozwijala. Na te kom dostaje sie antybiotyki. Ja mialam kuracje 10 dniowa. Teraz robilam ponowna biopsje, żeby sprawdzic czy te kom zniknely.
Ja raz slyszalam opinie, ze na poczatku cyklu bo jakby czasem doszlo do zaplodnienia to jest mozliwosc straty. Ale jak sie umawialam i mowilam, ze rowniez biopsja to mowili, ze na pewno po owulacji. A pytalam w kilku klinikach bo byl problem z wizyta w mojej. Ale tak jak mowisz. Co lekarz to opinia.