reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Z tą inseminacji to chyba zależy gdzie się zapyta. Jak się uda to pewnie, że dziewczyny będą chwalić. Dla mnie to około 6tys w plecy. Na tym wątku ciężko będzie znaleźć zwolenniczki inseminacji :D

reklama
Też tak uważam. Szkoda kasy i czasu. U nas nawet jakby się nasienie poprawiło to i tak bym nie podeszła. Naczytałam się jakie ma szanse powodzenia. I niestety słabe.

Moja koleżanka z pracy była chora na covida, przyjęła dwie dawki szczepionki i teraz znów ma covida. Chyba pobiła rekord 😏
Niech w lotto zagra.
U nas podobnie było z jednym z lekarzy.
Chyba napisze SMS do mojego doktora z Ovum.

No teraz mam nabitą głowę.. czemu nie badali mi tych hormonów.. myślicie żeby jutro z betą coś zbadać? Już wiem że będzie co będzie ale...

Ja też poszłam do kliniki z zamiarem inseminacji ale szybko wyszło, że to będzie strata czasu i pieniędzy. Już teraz nie pamiętam ile dokładnie dawali procent szans na powodzenie ale coś ok 5% i szybko się zdecydowaliśmy na IVF. Trzy próby nieudane, czwarta biochemiczna, teraz czekam na piąta z utęsknieniem.
Dobre nastawienie! Przykro mi że się nie udało ale walczysz i jesteś w grze a to jest najważniejsze że się nie poddajesz i wierzysz. Ja też wierzę że będzie dobrze.😘

Na szybko, 1 badanie nasienia plemniki masakra kwalifikowało nas do in vitro, mąż przeszedł na dietę keto, witaminy, 2 badanie plemniki w normie i decyzja o inseminacji 3 razy i nic. Mieliśmy te wirowanie nasienia, wybranie tych najlepszych. Przy in vitro też mieliśmy to wirowanie i wybrali najlepsze.
I inseminacja nic nie dała przy dobrych parametrach? No pięknie. 😢Najwazniejsze że teraz cel jest już na widoku 😉

reklama
Do góry