reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Mam wyniki badania nasienia.
Morfologia prawidłowa: 1 %
Odsetek z obecna fragmentacja: 41 % !
Badanie potencjału oxydo-redukcyjnego: 3,774
Plemniki ruchliwe: 22 % (ruch postępowy szybki: 5%, wolny: 17 %)

Co o tym myślicie ?
Dodam, ze nasienie przywieźliśmy i badanie było po 50 minutach od pobrania, ale nie sadze aby to miało większe znaczenie.
Fragmentacja duża i morfologia kiepska, ruch też nie dobry. Może jakieś suple trochę pomogą. Ale na in vitro chyba nie jest źle. A jak z ilością?

reklama
Niestety na jakość komórek za wiele nie można poradzić. Przy moim niskim amh też jest ten problem. Można się zdrowo odżywiać, brać suplementy, ale nie ma co oczekiwać cudów. Trzeba po prostu trafic na dobrą komórkę, która da zdrowa ciążę, ale tego z góry nikt nie jest w stanie powiedzieć, która komórka jest ta dobra..
Tak, to prawda, Aga ma super podejście, włącza leki immunologiczne. Tego nie robi jej tato. W czasie urlopowym miałam wizyty na zmianę u profesora i u dr Agi i jednak dr Agnieszka ma lepsze podejście I po transferze przepisuje dużo więcej leków. Jednak u mnie nie to było znaczace tylko jakość komórek jajowych.

Tez kiepsko: 7,7 mln

Ja oceniam te badania już pod katem In vitro. Na naturalne wiadomo, bez szans.
Co do nasienia to chyba podobnie jak u nas. Teraz morfologia 0%, poprzednio 2%. Nam w ovum powiedzieli, że jak ruch jest to jest szansa. Ale z drugiej strony co mają mówić 😔 U męża ruch się trochę po suplach poprawił.

Co do nasienia to chyba podobnie jak u nas. Teraz morfologia 0%, poprzednio 2%. Nam w ovum powiedzieli, że jak ruch jest to jest szansa. Ale z drugiej strony co mają mówić 😔 U męża ruch się trochę po suplach poprawił.
Umówiłam się na poniedziałek na wizytę. Powinnam mieć już komplet zleconych badań. I liczę, ze na tej wizycie już padną konkrety.

Mówią że morfologię bardzo trudno poprawić pytanie co powoduje takie wyniki. Bo jeśli coś co da się wyeliminować to po 72 dniach będzie dobrze

Umówiłam się na poniedziałek na wizytę. Powinnam mieć już komplet zleconych badań. I liczę, ze na tej wizycie już padną konkrety.
A ja nawet badań nie zrobiłam przez tą infekcję. Zastanawiałam się czy nie brać tych drugich globulek i nie iść na cytologię, ale jak wyjdzie nadal zapalenie, to będę kolejny tydzień leczyć i potem znów czekać na wyniki cyto i czystości 😎 więc chyba poczekam.

reklama
Do góry