reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

N.v.m ja tez miałam nacinane osłonki, zobaczymy jaki będzie tego finał. Mi embriolog mówił, że zawsze nacinają w mrozaczkach:)

reklama
Lilia a u kogo sie leczysz i jaki u Was jest problem? masz mrozaczki?? bo ja tylko mam 2 na jedna próbe. ja ciagle nie potrafi zrozumiec czemu nie wyszlo a najgorsze jest ze nikt mi tego nie powie, nie wiem co jeszcze moge zrobic by crio sie udało. A mialas histeroskopie i ten caly scratching? bo ja bym chyba chciala to zrobic

Ja się leczę u dr Grzegorza T., a Ty? Tak, mam 2 mrozaczki. Ja się nie zastanawiam nad tym dlaczego się nie udało. Poprostu przyjmuję to do wiadomości, tak poprostu miało być i tyle. Generalnie całe życie mam pod górkę i byłabym szczerze zaskoczona jakby się za 1 razem udało. Miałam histeroskopie. Mam zamiar użyć wszelkich dostępnych środków, aby tym razem się udało.

Lila a z czym macie problem? i co bedziesz jeszcze robic badac przed crio? słyszalas ze ponoc pomaga akupunktura ja sie musze tym zainteresowac, a ta histeroskopie mialas przed czy po nieudanej probie. Ja sie lecze u dr Biernat, ale w trakcie stymulacji to wszystkich chyba lekarzy obleciałam co troche mnie wkurza w provicie:/

Joasia - u nas problem leży po stronie męża. Jego organizm wytwarza jakieś przeciwciała, które oblepiają pleminiki i trzeba te przeciwciała usunąć z plemników. Mamy metodę IMSI. Ja wyniki mam dobre. Jedyne co to mam problem z taczycą, ale na dzień dzisiejszy mam ją na poziomie 0,7, więc jest dobrze. No nie wiem co z tą akupunkturą, muszę zapytać mojego lekarza. Histeroskopie miałam przed transferem. Dr Biernat robiła mi transfer, a stymulacje prowadził mi dr Orliński.
A u Was jaki jest problem?

ja mam pco glowie chodzi o to ze nie mam owulacji bo pecherzayki mi nie pekaja, inne wszystko w normie. endometrium książkowe hormony tez wszystkie ok, plemnik tez w normie, a powiedz mi jk wykryto te przeciwciala u Twojego Meza?? bo mojemu w sumie raz robili badanie a takie standardowe nie wiem czy to nie mało? a ta histeroskopie tez mialas w provicie? jest to bolesne?

Joasia - nasienie miał badane 2 albo 3 razy. Tak histeroskopie miałam robiona w Provicie w znieczuleniu ogólnym. Nic mnie nie bolało, jedyne co to 2-3 dni po zabiegu plamiłam.

to ja miałam chyba szczęście bo mną od początku do końca zajmował się Dr. Orliński i tylko u niego wszystkie wizyty, punkcje, transfery czy biopsje miałam:tak:

reklama
czyli Cie usypiali jak do punkcji?? to fajnie bo ja jak bylam na punkcji to dziewczyna obok szla wlasnie na histero to dali jej tylko jakas tabletke i nie usypiali...ja tam wole spac:/ to teraz odpoczywasz do maja? ja tez robie cykl przerwy przed crio, moze organizm zmęczony po tych hormonach, myslalam tez jeszcze na wizyta u dietetyczki w provicie moze da jaks diete specjalnie dla starajacych sie zeby wsystkie skladniki dostarczyc organizmowi ja juz nie wiem co jeszcze mozna zrobic???

Do góry