reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cześć kobietki,

Jestem tu nowa na forum. Szukam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.

Opowiem krótko moja historię:
Nieplodnosc idiopatyczna
Ponad 3 lata starań
Laparoskopia
4 inseminacje
In vitro:
1 zarodek (5 dzien blastocysta)- beta 0
1 zarodek (5/6 dzień blastocysta, mrożony)- beta w 9 dniu po transferze wynik 2,800
Kolejny wynik bety zrobiony w 12 dniu w celu powtórzenia 0,283

Co to oznacza, ze ciaza byla ? Ale przestala sie rozwijac ?

Czy któraś z Was miała podobny przypadek?
Gdzie szukać przyczyny :(
2,8 to nie ciąża. Ciąża jest pewnie powyżej 5 jak w każdym labo. A robiłaś w tym samym miejscu obie bety? Myśle ze raczej nic z tego nie było ale powinnaś zadać te pytania lekarzowi co on myśli. Nawet jeśli drgnęła ta beta to za mało. Tak jakby w ogóle. Przykro mi z powodu tych niepowodzeń :( Immunologia sprawdzona? Jak nasienie męża? Jak „krzepliwość krwi” odpowiedzialna za zagnieżdżenie?

Jaka jest roznica pomiedzy cyklem sztucznym a naturalnym, ja w sumie nie wiem na jakim jestem, chyba sztucznym bo mam tone lekow.
Różnica jest w ilości leków. Na naturalnym po owulacji organizm orzez ciałko żółte sam produkuje estrogen i progesteron. A na sztucznym nie produkuje tego wiec tzreba mu dostarczyć.

2,8 to nie ciąża. Ciąża jest pewnie powyżej 5 jak w każdym labo. A robiłaś w tym samym miejscu obie bety? Myśle ze raczej nic z tego nie było ale powinnaś zadać te pytania lekarzowi co on myśli. Nawet jeśli drgnęła ta beta to za mało. Tak jakby w ogóle. Przykro mi z powodu tych niepowodzeń :( Immunologia sprawdzona? Jak nasienie męża? Jak „krzepliwość krwi” odpowiedzialna za zagnieżdżenie?
Tak obie bety były w tym samym laboratorium, nasienie super, immunologii nie miałam robionej jeszcze, mam nadzieję że lekarz przed kolejnym in vitro skieruje mnie na te badania.

Ja mam 39,5 :) i tez sporo o tym myślę, ale wpierw … musi dojść do tego etapu
To jesteśmy równolatkami. Lekarz znalazł ostatnio u mojego żylaki powrózka i nie che robić operacji bo będzie dla nas za późno. Zobaczymy czy do in vitro dojdziemy w ogóle. Ale jeśli tak chciałabym badanie zarodków. Tyle naczytałam się różnych historii.

reklama
Do góry