reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witajcie ❤️ ja już po wizycie , zapłakana ale szczęśliwa 💪 no więc tak jak przypuszczałam dostałam accofil , wlew z niego 5 dni przed transferem i później zastrzyki co trzy dni po pół ampułki . Dodatkowo Encorton . Mam ogromną nadzieję i wierzę w to bardzo że teraz się uda ✊✊✊✊✊❤️ już się zapisałam do lekarza na 6 października ( teraz ma urlop i niestety nie mogę szybciej 😔) transfer przewiduje jak by wszystko było dobrze na listopad . Mam nadzieję że tym razem wszystko pójdzie po mojej myśli 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
No... Super wieści ...bardzo Ci życzę sukcesu ❤️🥰

reklama
Witajcie ❤️ ja już po wizycie , zapłakana ale szczęśliwa 💪 no więc tak jak przypuszczałam dostałam accofil , wlew z niego 5 dni przed transferem i później zastrzyki co trzy dni po pół ampułki . Dodatkowo Encorton . Mam ogromną nadzieję i wierzę w to bardzo że teraz się uda ✊✊✊✊✊❤️ już się zapisałam do lekarza na 6 października ( teraz ma urlop i niestety nie mogę szybciej 😔) transfer przewiduje jak by wszystko było dobrze na listopad . Mam nadzieję że tym razem wszystko pójdzie po mojej myśli 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
mi ten zestaw pomógł zajść w ciążę. Trzymam kciuki 🍀

Cześć dziewczyny,
nie wiem czy pamiętacie moja historie: stymulacja - 6 pęcherzyków i tylko jedno jajeczko…
Zostało zamrożone (nie zapładniali - bo miałam zapłacone 2+1) i od razu bym miała pierwsze z tych 3 invitro wykorzystane, tak mogłam dopłacić 1000zl za punkcję i 500zs zamrożenie, i ciagle być w 1 z tych 3 prób invitro)

Lekarz podsumował - ze tak się czasem zdarza, że pecherzyki są puste.
Zrobiliśmy miesiąc przerwy, iwyciszenia na antykoncepcji.
W kolejnym cyklu miałam zwiększone dawki leków,.
Urosło 7 pęcherzyków.
Podczas punkcji miałam w głowie najgorsze myśli.
Udało się pobrać 5 dojrzałych komórek jajowych.

Rozmrożono komórkę z poprzedniej stymulacji i zapłodnili te 6 komórek…

Jedna się zaplodnila ale nje zaczęła dzielić wcale, kolejne 5 dotrwało w dobrym stanie do 5 doby osiągając AA i AB.

Pobrano martwiła do badań (mam 38lat i chciałam PTGA).
Na te 5 zarodków 4 są zdrowe, jeden jest mozaiką i przy tak dobrym wyniku genetyk odradziła jego uzycie.

Jestem świeżo po transferze próbnym i na razie jeszcze długa droga przede mna, ale podejrzewam ze czas z was która mnie kojarzy mógł być ciekawa jak sienpotovxyla kolejna stymulacja

Cześć dziewczyny,
nie wiem czy pamiętacie moja historie: stymulacja - 6 pęcherzyków i tylko jedno jajeczko…
Zostało zamrożone (nie zapładniali - bo miałam zapłacone 2+1) i od razu bym miała pierwsze z tych 3 invitro wykorzystane, tak mogłam dopłacić 1000zl za punkcję i 500zs zamrożenie, i ciagle być w 1 z tych 3 prób invitro)

Lekarz podsumował - ze tak się czasem zdarza, że pecherzyki są puste.
Zrobiliśmy miesiąc przerwy, iwyciszenia na antykoncepcji.
W kolejnym cyklu miałam zwiększone dawki leków,.
Urosło 7 pęcherzyków.
Podczas punkcji miałam w głowie najgorsze myśli.
Udało się pobrać 5 dojrzałych komórek jajowych.

Rozmrożono komórkę z poprzedniej stymulacji i zapłodnili te 6 komórek…

Jedna się zaplodnila ale nje zaczęła dzielić wcale, kolejne 5 dotrwało w dobrym stanie do 5 doby osiągając AA i AB.

Pobrano martwiła do badań (mam 38lat i chciałam PTGA).
Na te 5 zarodków 4 są zdrowe, jeden jest mozaiką i przy tak dobrym wyniku genetyk odradziła jego uzycie.

Jestem świeżo po transferze próbnym i na razie jeszcze długa droga przede mna, ale podejrzewam ze czas z was która mnie kojarzy mógł być ciekawa jak sienpotovxyla kolejna stymulacja
przepraszam za literówki, ale z komórki nie mam opcji edycji

Nie jesteś sama, kochana... Jak sobie radzisz?
A dziękuje

No Gosiu jak tu sobie można radzić?

Próbuje szukać absurdów dla których mam wstawać z łóżka

Muszę słuchać przed okresem od partnera - niepoprawnego optymisty - że a nóż może w tym cykllu zaskoczy, że gdzieś się chowa zdrowa komórka, bo w końcu kiedyś zaszłam naturalnie tyle że skończyło się CP... itd itd. Nie lubię tego biadolenia przed okresem bo wiadomo nie są to jakieś super dni ;)

Niestety znów mnie napadną na początku miesiąca... a więc biadolenie zacznie się niedługo. Kiedyś go walne wałkiem do ciasta!

Są dni lepsze i jakoś funkcjonuje. Staram się cieszyć szczęściem innych - Waszymi sukcesami, wspieram koleżankę z byłej pracy, która już w ósmym miesiącu śmiga, oddałam jej wszystkie ubranka dla niemowlaka, jakieś pierdółki, które miałam i mi się walały niepotrzebne a które są stosunkowo drogie ... a niech ma! Też przeżyła ogromną dużą drogę i jak nikt mnie rozumiała - jako nastolatka straciła jajnik a w trakcie starań ciągle jakieś torbiele, ale dała radę :) i tacy ludzie czasem sprawiają, że może jest po co żyć w tym głupim życiu ;)

Chociaż czasem ta rutyna życia wkurza - dom, praca, dom, praca, dom, praca...

Dziewczyny a ja się stresuje. Dzisiaj 19tc i szyjka 2,9 cm chyba trochę mało :( do tego mam jakieś bóle i kłucia w tej szyjce. Lekarz twierdzi, że jest ok, ale ja sama nie wiem i bardzo się martwię 😟

reklama
No i super Kochana 💪 ja kuźwa dalej nie mam wyników 🙈🙈jutro jadę do naszego doktorka, żeby sprawdził czy wszystko ok po punkcji, no i przepisze leki do ewentualnego transferu.. Tragedia z oczekiwaniem na wynik w tej klinice, już prawie 3 tygodnie, widocznie dosyć późno wysłali komórki do Hiszpanii 😡

Do góry