reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, nie mogę w to uwierzyć…. Beta 141! Nie chce się jeszcze cieszyć, bo tyle rzeczy może pójść nie tak. Ale staram się tez nie stresować, bo wiem, ze to szkodzi. Aha, mój mąż miał 0% morfologii, widziałam, ze ten temat był niedawno omawiany. Korzystaliśmy z jego nasienia, nie dawcy.
Super ❤️😃 Gratuluję 🎉😃

Przepraszam ze to napisze ale konieczność dopytywania o wszystko jest niestety wszędzie. Uwierz mi zwiedziłam mnóstwo lekarzy wszystcy bardzo dobrzy specjaliści i jak nie zapytasz nie przypomnisz to się okazuje ze zapomnieli, niedopatrzyli. Poprosiłabym żeby skontaktowali się z lekarzem i zapytali go bezpośrednio. A nie „chyba powinnaś”. Mi kiedyś lekarz który mnie znał i długo już „leczył” powiedział ze mam płyn w prawym jajowodzie i tzreba go odciągnąć. A ja na to - ale ja nie mam prawego jajaowodu :) Także niestety oni są tez tylko ludzmi. Dopytuj o wszystko.
Nie ma za co przepraszać, też jestem doświadczona w kontaktach z różnymi lekarzami. Z reguły mam założenie sprawdzania na drugą rękę i pytania/ przypominania. Niemniej jednak jak narazie moje doświadczenie z tą kliniką jest takie, że to ja o wszystkim mam pamiętać/pytać/ przypominać mimo że n-formularzy, które wypełniłam zawiera pewne informacje. Wiadomo nadal będę pamiętać i sprawdzać dla swojego spokoju. Glucophage to jeden z kilku przykładów gdzie zwyczajnie o czymś zapomnieli. Chciałam podpytać czy tyko ja tak trafiłam póki co w Novum?

Sarenka nie życzę ci tego ale może to ciąża pozamaciczna :( sprawdzaj betę aż spadnie do zera.
Raczej nie, robili mi USG lekarz powiedział ze wyklucza ciąże pozamaciczna:
„brak patologii przydatków lub wolnego płynu w miednicy” endo 4mm wiec się złuszczylo z krwawieniem.
Tylko ta beta nie wiadomo skąd, jutro mam powtórzyć, mam nadzieje, ze spadnie, bo już serio mam dość tego wszystkiego. Wykończyć się idzie nerwowo.

Nie ma za co przepraszać, też jestem doświadczona w kontaktach z różnymi lekarzami. Z reguły mam założenie sprawdzania na drugą rękę i pytania/ przypominania. Niemniej jednak jak narazie moje doświadczenie z tą kliniką jest takie, że to ja o wszystkim mam pamiętać/pytać/ przypominać mimo że n-formularzy, które wypełniłam zawiera pewne informacje. Wiadomo nadal będę pamiętać i sprawdzać dla swojego spokoju. Glucophage to jeden z kilku przykładów gdzie zwyczajnie o czymś zapomnieli. Chciałam podpytać czy tyko ja tak trafiłam póki co w Novum?

Dziewczyny udało mi się zapisać na badania prenatalne na 6 października. Termin porodu mam wyznaczony na 22 kwietnia, narazie 🤪 dzieciaczki rosną szybko, aż za szybko bo z USG wychodzi o tydzień więcej 😁
Mega. Ta data jest dla mnie też przełomowa bo się dowiem co robimy i czy w ogóle coś robimy z in vitro.

reklama
Do góry