reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny jutro mam mieć transfer dziś badałam progesteron. Czy podpowiecie jakie wy miałyście wyniki proga przed transferem (jeśli badalyscie)

reklama
Mój mąż miał 2% dobrych plemników, także czekaj na wynik, może ruszy coś u męża. Pamiętam tutaj no forum historie pewnej dziewczyny, wiek 39 lat, 5 zapłodnionych komórek, z tego 2 blastki z 6 doby i to klasy BB, BC, nie pamiętam rozprężenia zarodków i obie blastki zdrowe po badaniu genetycznym. Wynik cudowny, dla mnie niewiarygodny. 2 przeciętne blastki z 6 doby zdrowe 🙂
Ja miałam 1 blastke z 6 doby zdrowa genetycznie 6AA i druga z 5 ale 3BB i niestety obie sie nie zadomowiły. Pozostale lepsze morfologicznie były chore. Mój lekarz mówi że muszę mieć z górnej półki żeby przetrwały w moich warunkach nie idealnych ;) Wiec genetyka ważna, ale u mnie morfologia także…

Ja miałam 1 blastke z 6 doby zdrowa genetycznie 6AA i druga z 5 ale 3BB i niestety obie sie nie zadomowiły. Pozostale lepsze morfologicznie były chore. Mój lekarz mówi że muszę mieć z górnej półki żeby przetrwały w moich warunkach nie idealnych ;) Wiec genetyka ważna, ale u mnie morfologia także…
A co u Ciebie nie tak z Twoimi warunkami nieidealnymi? Coś z immunologią?

Hej dziewczyny ostatnio byłam u lekarza odebrać wyniki testu era i lekarz powiedział mi że trzeba to powtórzyć w kolejnym cyklu i przesunąć to badanie o 2 dni czy któraś z Was tak miała

reklama
Jak po badaniu męża??
Dzieki że pytasz. 8 minut byliśmy w pokoiku był mega. Choć ja się stresowałam to weszliśmy i praktycznie wyszlismy. Zrobiliśmy seminogram fragmentację i bakterie tlenowe i beztlenowe. Sorki za szczegóły ale jak poszedł do toalety to zerknęłam do kubeczka - przecież normalnie się jego spermie nie przyglądam odebrałoby nam resztki romantyzmu chyba - i taka bardziej żółtawa była a ostatnio mleczna. No i się zaczęło googlowanie , piszą że żółtawy o prostacie i bakteriach ale diabli wiedzą jaki to żółty był.

Do góry