reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
O ile wcześniej nie miałaś robionych żadnych badań to napewno dostaniesz do zrobienia badania hormonów, w tym amh, zakaźne, pewnie zrobi Ci USG i opracujecie plan działania. Czy długi czy krótki protokół.
Wszystkie hormony, amh miałam robione, tylko z pół roku temu. Mąż też wszystkie badania żeby znaleźć przyczynę kiepskiego nasienia. Czyli zakaźne przed nami i usg. Chyba, że te będą już nieaktualne 😏

Jak wygląda badanie, ile kosztuje i wgl. Przed in vitro trzeba chyba zrobic ?
Ja mialam je robione w szpitalu w sąsiedniej miejscowości (wolałam bliżej domu) , niestety robiłam je prywatnie gdyż ginekolog z mojej miejscowości stwierdził że jest za drogie i nie da mi skierowania na fundusz... No więc rano zgłosiłam się do szpitala gdzie zostawilam swoje rzeczy i przebrałam w luźne ciuchy (mogłam mieć swoje rzeczy... Piżamę itp. Wybrałam wygodny dres) pani pielęgniarka zawiozła mnie na oddział zmierzyła ciśnienie, zrobila wywiad i założyła welflon. Po chwili przyniosła tabletke (nie pamiętam co to za tabletka była), przebrałam się w piżamkę ich i pojechałam na salę. Położyłam się na łóżku (podobne do fotela ginekologicznego) i lekarz sprawdzał drożność za pomocą płynu który mi wprowadzał...(robione mialam to badanie ponad 2 lata temu ale myślę że wszystko dokładnie zapamiętałam 🙈)

Nigdy nie byłam w ciąży. Biorę euthyrox 75 + inne suplementy jak np B12 i wit D3, omega i omega dla, cały czas się staramy . Mój mąż ma kiepskie nasienie. U mnie wszytsko tak poza tym Ok. U mnie gin powiedział że nie ma to znaczenia i że miał takie pacjentki. Walczymy dalej 😊

Ja myślę że to nie ma znaczenia. Takie jesteśmy inne 😆 mamaginekolog ma dzieci, maffashion ma dziecko, Joanna Krupa też i z akademi płodności Zosi też się udalo a ona ma wiele innych chorób. Trzeba myśleć pozytywnie.

Aaaaa ale mnie stres zaczyna ogarniać... Zostały 4 dni do wizyty i już się stresuje 🙈 cztery dni aby poznać przyszłość 🙈 milion pytań krąży w mojej głowie... Niektóre zaczynam zapisywać na kartce, żeby mi nie umkly przypadkiem 🙈 już jutro wracam w końcu do pracy po 2 tygodniach chorobowego więc wpadnę w wir niemyślenia o tym wszystkim... Albo właśnie zacznę jeszcze bardziej myśleć 😔Boje się tego ze będa nam potrzebne szczepienia... Wiem że tylko na dobre to może wyjść ale znów wszystko przecieagnie się w czasie... Eh... 4 dni mam nadzieję że nie zwariuje i nie osiwieje 🙈że po prostu przetrwam ten czas i w czwartek dowiem się wszystkiego co pomoże mi w końcu zajść w ciążę i zostać mama, mam nadzieję że najlepsza mama dla moich mrozakow ❤️✊✊✊✊✊✊✊

Dziewczyny jak ja się stresuję tą jutrzejszą wizytą 🙈 I jeszcze po pracy mam. Nie wiem jak wysiedzę do 17stej. Powiedzcie mi jak wygląda pierwsza wizycie do in vitro? Na pewno dostaniemy zestaw badań przed tak?
Wiem że się stresujesz i ja to zupełnie rozumiem też jestem panikara jeśli widzę biały kitel. To jest stres podekscytowania?

U mnie na pierwszą wizytę szłam z badaniami które mialam wykonane do tej pory. Pierw była wizyta z Opiekunem, później dopiero lekarz. Mówił o wszystkim o iui o in vitro. Dał listę badań do wykonania i tyle. Łącznie byliśmy tam chyba ponad godzinę... Nie pamiętam bo to dosyć dawno było ale wspominam bardzo dobrze...
A od pierwszej wizyty do samego in vitro Ile w sumie wizyt?

reklama
Do góry