Czyli przy moim teraz to pewnie krótkim pojedziemy ze względu na mój wiek też pewnie?Lekarz dostosowuje protokół do wyników amh. Ja miałam amh ok 6, lekarz zadecydował o długim protokole dlatego zaczęłam od tabletek antykoncepcyjnych żeby wyciszyć jajniki a w kolejnym cyklu stymulacja
reklama
JestemMama!
Fanka BB :)
Kochana mi chodzi o szczepienia limfocytami, na covid się zaszczepiłam w lipcu chyba... Lekarz biar widział przeciwskazań wręcz mówił żeby się szczepić teraz niż później w ciąży bądź przechodzić corone w ciążyMy też nie jesteśmy zaszczepieni. Tylko nie myślcie że jestem temu przeciwna gdyby nie starania o dziecko nawet sputnikiem byśmy się zaszczepili ale teraz nie chcemy w żaden sposób skutków ubocznych które dodatkowo nam zaszkodzą choć wiem że sam wirus jest takim czynnikiem. Cóż ryzykujemy dużo.
I który był lepszy wg Ciebie przy którym lepiej się czułaś?Lekarz decyduje. O tym jaki protokol czesto wplywa amh. Najczesciej sie zdarza, ze zaczyna sie od krotkiego protokołu. Lekarz tez musi sprawdzic jak zareagujesz na leki. Ja mialam pierwszy krotki a pozniej 2 dlugie.
No ja bym chciała badać zarodki oznacza to dodatkowo bardzo długie czekanieTo zalezy czy masz wszystkie badania, co jeszcze brakuje, jakie sa problemy. Moze byc tak, ze przychodzisz i za mc pobranie i transfer a mozesz czekac z pol roku jak masz jeszcze jakies badania do zrobienia albo po pobraniu zarodki chcesz badac.
Orchidea33
Dokladnie. Ja teraz tak czekam na swoje. Tez pewnie te 2 tyg zleca i nie bede wiedziec kiedyDziękuję dokładnie, jeszcse niedawno mówiłam ze tyle czasu do wizyty... Niedawno dopiero badania robiłam a tu już 1,5 miesiąca zleciało.... Czas tak szybko płynie ze jest to niewyobrażalne nim się obrócimy będzie koniec roku, nowy rok nowe możliwości
Orchidea33
U mnie tez rekomendowal szczepienia. Powiedzial, ze lepiej poczekac mc z transferem niz chorowac w ciazyKochana mi chodzi o szczepienia limfocytami, na covid się zaszczepiłam w lipcu chyba... Lekarz biar widział przeciwskazań wręcz mówił żeby się szczepić teraz niż później w ciąży bądź przechodzić corone w ciąży
eij
Brałam przez miesiąc antykoncepcje, później miesiączka i od 5 dc zastrzyki. W zależności od tego jak rosną pęcherzyki jeździsz na kontrolę USG, badają hormony i lekarz wyznacza termin punkcji.Czyli brałaś miesiąc antyki ?
Przestałaś i czekałaś na miesiączkę czy jak ?
Orchidea33
U mnie lepiej dlugi sie sprawdzil. Czulam sie podobnie, ale po dlugim mialam wiecej zarodkowI który był lepszy wg Ciebie przy którym lepiej się czułaś?
Orchidea33
Tak, wtedy trzeba czekac ale mysle, ze przy tym ile to wszystko trwa to ten mc nie jest tak strasznyNo ja bym chciała badać zarodki oznacza to dodatkowo bardzo długie czekanie
reklama
eij
Dlatego ja się zaszczepiłam przed punkcją. Wiedziałam że jeśli nie zaszczepie się wtedy to napewno nie będę się szczepila w trakcie stymulacji do in vitroMy też nie jesteśmy zaszczepieni. Tylko nie myślcie że jestem temu przeciwna gdyby nie starania o dziecko nawet sputnikiem byśmy się zaszczepili ale teraz nie chcemy w żaden sposób skutków ubocznych które dodatkowo nam zaszkodzą choć wiem że sam wirus jest takim czynnikiem. Cóż ryzykujemy dużo.
Podziel się: