reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Czerwone wytrawne winko wskazane 😉
Nie było czerwone a białe :( przeczesuje internet w poszukiwaniu usprawiedliwienia ale średnio mi wychodzi. Wszędzie żeby zrezygnować z alko. Ja generalnie nie pamietam kiedy piłam ale No wczoraj miałam spotkanie gdzie jakbym nie Piła to byłoby dużo pytań i podejrzeń a nie chce tego. U mnie nikt nie wie o iv. I niech tak zostanie.

No wiem.... Wlasnie dlatego piszę żeby się upewnić bo dla mnie to trochę kosmos. Raczej kobiety przed chemią mrożą komórki bo później organizm jest tak wyniszczony...
Ale może jeżeli ona jest podawana tylko przez miesiąc... Moze nie zdąży tak źle wpłynąć na organizm
Zacznijmy od tego ze zaden ginekolog nie przepisze ci chemii bo vy za to do pierdla poszedl.Sa to bardzo drogie leki i bardzo przez kase chorych kontrolowane.Chemie zalecic moze tylko onkolog i to dla pacjenta onkologicznego.Nie miej mi za zle,ale ktos ci bzdury opowiada i to bardzo niebezpieczne.
Pomijajac fakt ,ze niszczy komorki jajowe i czesto uniemozliwia zajscie w ciaze .
Jesli ktos ma lewe dojscia do chemii i uzywa tego do zajscia w ciaze,powinien sie leczyc i ...to nie na nieplodnosc ,a glowe🙉

Cześć dziewczyny !
dzis jestem załamana , w sobotę miałam OP wyciągnięcie jajeczek , i tu schody anestezjolog podał mi pierwszy zastrzyk a mi ręka zesztywniała ból niesamowity , powiedziałam od razu co mi się dzieje anestezjolog wyjął igle i ulokował ja w dłoni później zasnęłam i obudziłam się w pokoju ;-) wyciągnęliśmy 11 jajeczek , o super pomyślałam .
Następnego dnia dzwonią do mnie z kliniki i tu rozczarowanie mamy tylko 2 dobre zarodki klasy B słabo się rozwija 😕reszta się nie nadaje 😕
Jest sobota 2 w nocy , budzę się z ogromnym bólem ręki , ręka jest jak bańka spuchnięta czerwona przykładam Lód biorę przeciwbólowe i kładę się spać rano się budzę ręka nadal jest spuchnięta dzwonię do kliniki każą jechać na pogotowie , na pogotowiu dowiaduje się ze mam zapalenie mięśnia :-(
Dziś pojechałam do kliniki na transfer tych dwóch zarodków , moja Pani ginekolog mówi ,, mmm dziwne macica jest już nisko „”
Oczywiście pytam się czy to nie przeszkadza w tym ona twierdzi ze nie ( ja czytam zupełnie co innego w internecie )
Czarno to wszystko widzę :-(
Proszę powiedzcie mi jak to było u was

Cześć dziewczyny !
dzis jestem załamana , w sobotę miałam OP wyciągnięcie jajeczek , i tu schody anestezjolog podał mi pierwszy zastrzyk a mi ręka zesztywniała ból niesamowity , powiedziałam od razu co mi się dzieje anestezjolog wyjął igle i ulokował ja w dłoni później zasnęłam i obudziłam się w pokoju ;-) wyciągnęliśmy 11 jajeczek , o super pomyślałam .
Następnego dnia dzwonią do mnie z kliniki i tu rozczarowanie mamy tylko 2 dobre zarodki klasy B słabo się rozwija 😕reszta się nie nadaje 😕
Jest sobota 2 w nocy , budzę się z ogromnym bólem ręki , ręka jest jak bańka spuchnięta czerwona przykładam Lód biorę przeciwbólowe i kładę się spać rano się budzę ręka nadal jest spuchnięta dzwonię do kliniki każą jechać na pogotowie , na pogotowiu dowiaduje się ze mam zapalenie mięśnia :-(
Dziś pojechałam do kliniki na transfer tych dwóch zarodków , moja Pani ginekolog mówi ,, mmm dziwne macica jest już nisko „”
Oczywiście pytam się czy to nie przeszkadza w tym ona twierdzi ze nie ( ja czytam zupełnie co innego w internecie )
Czarno to wszystko widzę :-(
Proszę powiedzcie mi jak to było u was
Kochana nie mam pojęcia.. ja bym chyba uparła się na odroczenie transferu i doprowadziła do normalności zapalenie mięśnia..

reklama
To moje drugie podejście na in vitro , w sumie jest już za późno na jakieś zmiany . Transfer został wykonany , ale czarno to wszystko widzę.
Jeszcze niepokoi mnie moja sytuacja hormonalna T3, T4 TSH w normie a anty TPO 200 a Max jest do 35 😕Endokrynolog nic nie może z tym zrobić mówi ze na wysokie TPO nie ma leków .
Może któraś z was miała taki problem !?

Do góry