reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jeśli ktoś ma cykle naturalne jak zegarek to warto zrobić na naturalnym czy od czego to zależy?
Czasami organizm lepiej reaguje niz na lekach.Sztuczny cykl mozna lepiej monitorowac,chodzi tylko o to zeby endometrium uroslo jak trzeba,przy naturalnym jest wieksza opcja ze cos sie przesunie z owulacja.Czesciej trzeba usg robic i obserwowac.Ja pomimo cykli jak w zegarku,czulam sie bezpieczniej i latwiej bylo mi wszystko zaplanowac

O robiłam któreś z tych badań i wyszło dobrze, tylko nie pamiętam które I nawet nie wiem na co to badanie[emoji85] ginekolog mi kazał to zrobiłam. Ja chyba robiłam to so4. Ale pewna nie jestem.
No i kurka siedzę pod gabinetem pobrań i nie wiem czy dhea czy dhea-so4 skoro lekarz na zleceniu napisał dhea- s dooopa
Właśnie te wszystkim zapłaciłam ponad 600zl

Ja mam niskie Amh i slaba jakosc komórek, czytalam ze suplementacja DHEA moze pomoc. Zrobilam badanie z krwi DHEA w Medicover zeby sprawdzic czy w ogóle moge suplementowac to i wyszlo mi w normie. Ale nie konsultowalam tego z lekarzem zadnym czytalam na roznych forach ze dziewczynom pomoglo
Tez mam niskie amh Mi lekarz zalecił brać dhea w dawcę 75. Biore cały czas od paru miesięcy :)

Mnie to psychicznie wykańcza... Od 2.5roku na tapecie temat tylko ciąża której nie ma. Pytania, badania, lekarze... Nie mamy czasu dla siebie, kasy na swoje przyjemności bo wszystko jest pakowane w dziecko...
W październiku bierzemy ostatnie 2 mrożaki i już bez l4, bez chuchania dmuchania. Jak się nie uda to trudno. Bierzemy się za remont domu i przeprowadzkę, kupujemy psa i składamy papiery o adopcję! Taki jest plan i tego się trzymajmy!

Tylko teraz wydostać się z doła trzeba... Czuję się taka pusta...
Jak niepełnowartościowa kobieta..

Przykro mi... 😢
Nie jesteś niepełnowartościowa, nawet tak nie myśl!
Ja niestety też tak się czułam jak się staraliśmy z mężem 8 lat i sie nie udawało a on tak bardzo pragnął dziecka a ja nie mogłam mu tego dać 😢
Kochana nie poddawaj się, nie zalamuj tylko walcz!
Mocno wierzę że Ci się uda ✊

Wiecie co ostatnie badanie Amh robiłam w maju 3,9 teraz siedzę i czekam na badanie dziś będzie wynik w diagnostyce czy potrzeba kilka dni na to? Boje się ile mi spadło od ostatniego badania. Kierunek 40stka więc nastawiam się na najgorsze.

Polowałabym na szczepionke pfizer lub moderna. My się szczepilismy pfizerem - żadnej gorączki :) trochę ręka bolała no i po pierwszej dawce męża głowa Ale przeszlo po paracetamolu ;)
Zobaczymy jakie wyjdą mu teraz plemniki 20stego. Od tego tak dużo zależy. Wiecie dziewczyny jaka jestem tym przestraszona. Czy ja go kurde tymi lekami nie truję 😂. Niby się śmieje ale czas leci jego plemniki mają się leczyć a moje Amh co? Ciekawe boje się też tego dziś tylko z drugiej strony będzie wiadomo na czym stoimy prawda?

Przykro mi... 😢
Nie jesteś niepełnowartościowa, nawet tak nie myśl!
Ja niestety też tak się czułam jak się staraliśmy z mężem 8 lat i sie nie udawało a on tak bardzo pragnął dziecka a ja nie mogłam mu tego dać 😢
Kochana nie poddawaj się, nie zalamuj tylko walcz!
Mocno wierzę że Ci się uda ✊
I jak się skończyło?

reklama
Wiecie co ostatnie badanie Amh robiłam w maju 3,9 teraz siedzę i czekam na badanie dziś będzie wynik w diagnostyce czy potrzeba kilka dni na to? Boje się ile mi spadło od ostatniego badania. Kierunek 40stka więc nastawiam się na najgorsze.
Ja na wynik amh czekałam kilka dni, ale spokojnie, nie martw się, bo wartość amh nie spada tak szybko. Będzie dobrze ✊bo masz wysokie i nie spadnie drastycznie w dół.

Do góry