reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
U nas w sumie nie wiadomo w czym problem... Ja mam pcos mąż miał słabe nasienie ale po suplach mu super się poprawiło. Wszystkie zalecone badania ok a od 2lat ciąży brak...
To w tym samym cyklu co stymulacja miałaś transfer?
Ja stymulacje miałam w czerwcu, w lipcu się szczepiliśmy, sierpień wakacje i teraz zabraliśmy kropka [emoji123]
Hej! U mnie transfer był o 13:15 [emoji846] zamroziliśmy jeszcze dwa (4AB i 5AB). Nie wiem jaki miałam progesteron i inne wyniki ale musiały być Ok skoro lekarz zdecydował na transfer. Po pobraniu jajeczek podjęłam decyzje ze nie chce znać wyników krwi żeby się nie nakręcać i nie googlowac. U nas problem leży po stronie męża- ja jestem „zdrowa” nie leczyłam się wcześniej przed IVF, przystąpiłam odrazu do stymulacji.

Załączniki

• IMG_4368.jpg
    IMG_4368.jpg
    191 KB · Wyświetleń: 61
Hey dziewczyny, ponawiam pytanie, mam sama zdecydować czy brać encorton po transferze, nie mam wskazań medycznych.
Staramy się 3 lata, 2 poronienia, jeden transfer nieudany.

Lekarz odradza. Czułabym się bezpiecznie mając ten żelazny zestaw, ale lekarz odradza ze względu na skutki uboczne sterydów.

To moja ostatnia blastka.

Co robić co robić ??? Co byście zrobiły na moim miejscu???

Nie znam Twojej sytuacji ale według mojej Pani doktor encorton do pozytywnej bety później schodzić z dawki...jakby nie patrzeć to on zwiększa szanse, że zarodek się zagnieździ
Hey dziewczyny, ponawiam pytanie, mam sama zdecydować czy brać encorton po transferze, nie mam wskazań medycznych.
Staramy się 3 lata, 2 poronienia, jeden transfer nieudany.

Lekarz odradza. Czułabym się bezpiecznie mając ten żelazny zestaw, ale lekarz odradza ze względu na skutki uboczne sterydów.

To moja ostatnia blastka.

Co robić co robić ??? Co byście zrobiły na moim miejscu???

U nas w sumie nie wiadomo w czym problem... Ja mam pcos mąż miał słabe nasienie ale po suplach mu super się poprawiło. Wszystkie zalecone badania ok a od 2lat ciąży brak...
To w tym samym cyklu co stymulacja miałaś transfer?
Ja stymulacje miałam w czerwcu, w lipcu się szczepiliśmy, sierpień wakacje i teraz zabraliśmy kropka [emoji123]
Tak, stymulację zaczelam 19 sierpnia, później pobranie jajeczek i po 5 dniach transfer. Szczepienie jakieś specjalnie związane z in vitro czy covid?
Ogólnie mieliśmy 10 jajeczek 7 się zaplodnilo i 3 dotrwały do blastki. Jak to wyglądało u Was jeśli mogę zapytać? U nas lekarz mówił odrazu, ze on stawia na jakość nie na ilosc, dzień po zaplodnieniu powiedział, ze będziemy czekac do blastki był dobrej myśli. Wlasnie dzwoniłam do szpitala i dowiedziałam się ze mrożą tylko blastki jakości AA AB i BB.

Dziewczyny czy w ciąży też straciłyście zupełnie ochotę na seks??? Nie zdziwię się jak mąż sobie kochankę znajdzie bo u nas nic a nic a nic [emoji25][emoji25][emoji25][emoji25]
Ja może nie straciłam ochoty ale mam jakąś blokadę w głowie, że zaszkodzę tym maluszkowi [emoji85][emoji2356] radzimy sobie na inne sposoby, bez penetracji po prostu [emoji1][emoji3]

reklama
Do góry