reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Mola przełozyć Cię normlanie przez kolano i dac w dupala...kobieto..beta Ci piknie rośnie więc sięciesz:tak::tak::tak::tak:

Ja bylam wlasnie na silowni, zrezygnowac z karnetu....szkoda troszke, ale co tam....wazne ebym teraz nie musiala tam wracac,...a zebym wrocila za 9 misiey:tak::tak::tak::-D:-D:-D

reklama
HOLUNIA!!!!!!
Pamiętasz Ty mi pisałaś, ja Ci pisałam i tak ma być TO JEST NASZ ROK!!!!!
I to musi być NASZ ROK!!!!!!
My już czasowe troszkę, jak to pisze Lawandowy, mamy wszystkie po 24 lata, no a my już Skończyłyśmy to w końcu MUSIMY ZOSTAĆ MAMAMI!!!!!!!!! I TAK MA BYĆ!!!!!!!!!!I I TO w 2013r.!!!!!!!!
a ja i tak się martwię, jak każda tutaj, zresztą może hormony mi tak biją bo 11 dzień ciągle BECZĘ!!!!!
Dziękuję Kochane

mollunia no co ty chcesz od swojej betki???przecież pięknie urosła!:-D
może jednak nie taki "czarny" ten kwiecień, co? rzekłabym nawet,że bardziej biały.Zimowa depresja dopada....
avocado, lulin gratuluję!!
hola, roxi, trzymam kciuki za was,żeby było dobrze!
tequilka Ty wiesz , co....;-)

Molla nie płaczkaj tylko dzwoń i umawiaj się na za tydzień do lekarza na pierwsze podglądanie swojego maluszka.
I jeszcze raz wiruski chłopczykowe dla Ciebie :tak:

dzieci22.gif
dzieci22.gif
dzieci22.gif
dzieci22.gif

Witajcie.

Molla im więcej myślisz, tym więcej czarnych myśli. Także włącz sobie jakiś dobry film, poczytaj dobrą książkę. Zrelaksuj się!! Masz skarba pod sercem i to najważniejsze. I że tak powiem, nie szukaj dziury w całym :rofl2:.

lulin - gratuluję :)

TeQuila - wiem , że czekanie jest najgorsze. Dlatego ja miałam miesiąc odpoczynku(choć myślałam sobie z rok dać czasu). Jednak to czekanie mnie dobijało. Pomyśl jednak, że w sierpniu zabierzesz swoje dzieciaczki.

Jestem już po wizycie, i sama już nie wiem. Śmiać się? Płakać? ehhh...
Na pewno jestem w wielkim szoku. W tym cyklu miałabym owulację :szok:. Normalnie jakiś cud czy co? Nigdy nie miałam takiego bajeru w życiu. I szok - endometrium samo z siebie urosło do 6 mm!! Bez leków!! Pęcherzyk na prawym jajniku ma 15 mm. :szok::szok::szok:. Moje endometrium bez leków zawsze miało coś koło 1,5 - 2 mm. Przy pierwszym przygotowaniu do crio (przy dawce 4 x progynova + plasterek Systen 50) dorosło do 6,2 mm. Drugim razem przy tych samych dawkach doszło do 7 mm. A teraz cud - endo 6 mm bez leków :szok:. Pierwsze pytanie dr brzmiało "od kiedy bierze pani luteinę". Niestety już biorę tydzień czasu - także próby naturalnej nie będzie. Za to pojawił się strach czy pęcherzyk się wchłonie czy będzie torbiel :-(.

Tak sobie porozmawiałam. I tak, mam brać dłużej luteinę, by pęcherzyk się wchłonął. Po odstawieniu kontrola w 1-2 dc i decyzja czy podchodzimy czy nie (oby się wchłonął :tak:).
Co do wspomagaczy:
-embroy glue odpada - nie stosują tego w novum.
Rozmawiałam też na temat podchowania zarodków do blastocyst. Dr odpowiedziała, że musi porozmawiać z embriologiem, ale jeżeli tak to wszystkie odmrożą i podchowają je. Dyskusja na temat 3 zarodków w toku :biggrin2:, i wszystko zależy od rozmowy z embriologiem (wiem, wiem upierdliwa ze mnie baba na temat tych 3 zarodków).

Kolejna sprawa - będę miała zmienione leki. Przechodzę z progynovy na estrofem. Odebrałam tez wyniki z antykoagulantu toczniowego i przeciwciał antykardiolipidowych. Pocieszające są- wszystkie ujemne.

Także teraz jeszcze tydzień luteiny, w międzyczasie mam odebrać wyniki z biopsji endometrium, potem 1-2 dc kontrola czy pęcherzyk się wchłonął i dopiero wtedy dowiem się co dalej. Teraz chyba będę tylko o tym myśleć.

Czyli wizyta taka pół na pół, z jednej strony pozytyw że endometrium ładne, że nawet mogła być owulacja (moja pierwsza w życiu :szok:), że badania dobre są z autoimmunologii, z drugiej strony obawa, że jak pęcherzyk przekształci się w torbiel to będę musiała poczekać o wiele dłużej.

Tak to jest - jak nie sraczka to przemarsz wojska. :eek:

Sylwia :-) gratuluje Kochana! ja myślę,że Twój organizm zaskoczył ostatnim razem i teraz domaga się maluszka :tak: zobaczysz, że wszystko będzie dobrze &&&&&

Molla :-) ja wiem, zawsze jest powód do zmartwień, ale zawsze jest też powód do radości - nie myśl o tym co mogłoby być źle, tylko o tym co dobre i wtedy tak już tylko będzie :tak: będzie dobrze! beta rośnie - jesteś w ciąży!!!

reklama
Madzialenak!!!
Dzięki za Sebastianki!!!!

Znowu się popłakałam......:zawstydzona/y:
Ty to masz wyczucie, kazałaś mi dzwonić, a tu oni właśnie sami z Kliniki zadzwonili do mnie i kazali przyjechać 11 kwietnia na 10:30 na kontrolne USG

Do góry