reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ale pcos się jakoś diagnozuje przecież prawda? Nie może być tak że jedna diagnozuje a inni nic nie widzą? Czy się mylę? Co ona widzi jako objawy?
Niby wszystko się jakoś diagnozuje a nie zawsze jesteśmy poprawnie zdiagnozowane 😉 Mam np dużą wadę macicy a nie każdy lekarz ją widzi. Jako objawy pcos widzi właśnie dużo komórek antralnych przy stosunkowo niskim amh. Podobno pcos wcale nie jest tak łatwe do wykrycia jesli miesiaczkujesz w miarę regularnie. Nie wiem czy to mam i już w sumie nie chcę wiedzieć

reklama
Nooo ty coś wiesz o czekaniu 😉
Już wczoraj wróciłam. Strasznie źle się czułam przed punkcją, miałam okropne bóle, dreszcze, brzuch jak balon i nie chciałam narażać się na pytania bliskich co mi jest, bo nie wiedzą o ivf. Bałam się, że to początek hiperki i co ja bym wtedy zrobiła. Także od razu po punkcji kierunek lotnisko i właśnie leżę i stękam we własnym łóżku
Ale co to Kochana jest za wirus czy choróbsko, czy po lekach jednak?

No właśnie, a jak jemu chodziło o poniedziałek, że dadzą znać? 🤦‍♀️ Po 11 wyślę maila, pewnie ktoś odpisze. Gdyby nie chodziło o badanie pgs, to nikt by nie dzwonił, bo lekarz informuje o wyniku, ale tu chodzi o coś więcej i ja zaznaczyłam w informacji do nich, że prawdopodobnie będę badać do 4 blastocyst, bo od 5 znowu kolejna nieziemska cena, więc dopytywał się wczoraj gościu od ilu blastek ma pobrać komórki.
A mogę Cie zapytać ile będzie Cię to badanie extra kosztowało?

Niby wszystko się jakoś diagnozuje a nie zawsze jesteśmy poprawnie zdiagnozowane 😉 Mam np dużą wadę macicy a nie każdy lekarz ją widzi. Jako objawy pcos widzi właśnie dużo komórek antralnych przy stosunkowo niskim amh. Podobno pcos wcale nie jest tak łatwe do wykrycia jesli miesiaczkujesz w miarę regularnie. Nie wiem czy to mam i już w sumie nie chcę wiedzieć
Wiem co masz na myśli olewka na diagnozy byle wyszło to o czym marzysz i tego Co życzę! ❤️

A mogę Cie zapytać ile będzie Cię to badanie extra kosztowało?
Cena uzależniona jest od ilości zarodków, ale na pewno muszę zabulić już 7.800 bo mam 4, a potem płacisz coraz więcej 🤪. Póki co nikt się nie kontaktował ze mną z kliniki i nie wiem czy mam coś z 6 doby. Jutro rano będę dzwonić do doktorka.

reklama
Cena uzależniona jest od ilości zarodków, ale na pewno muszę zabulić już 7.800 bo mam 4, a potem płacisz coraz więcej 🤪. Póki co nikt się nie kontaktował ze mną z kliniki i nie wiem czy mam coś z 6 doby. Jutro rano będę dzwonić do doktorka.
Droga zabawa, u mnie najpierw 2100 od całości za pobranie materiału do badania a potem koszt badania w zależności od ilości zarodków. Za 3-4 jest 5990 zł.
Rano zadzwonią, na pewno coś jeszcze zamrozili ✊

Do góry