reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Prolaktyna po obciążeniu jest ok bo norma po obciążeniu może być jak się nie mylę do max 5 razy podwyszona [emoji6] brało się kiedyś Bromergonik [emoji1787]a o normach TSH to nie nie wypowiem bo nie znam się zbytnio ja Eutyrox 50 łykam
Dzieki! ❤ wlasnie nie byłam pewna tej prolaktyny po obciążeniu. No ja wlasnie biore dostinex. Mam wizyte w czw to dopytam jak tam z tym lekiem po transferze choc jak pytalam lekarza przy histeroskopii to mówił, ze to nie ma wplywu, ze czesto na początku ciazy kobiety musza brac. Juz sama nie wiem ;)

reklama
Dziewczyny jestem załamana. Na ostatnim USG były 22 pęcherzyki a dzisiaj pobrano tylko 13 i jeszcze nie wiadomo ile będzie dojrzałych. Czyli znowu lipa. Ku.rwa znowu nic z tego nie będzie 😞
Ej, 13 to sporo! Na pewno w zwiazku z tym, ze jest ich mniej to sa lepszej jakosci 😘. 13 to Twoja szczęśliwa liczba. Zobaczysz ;) 😘

Nie ma za co [emoji3590] co lekarz to opinia . Mi jak pierwszy raz się nie udało to mówię do lekarza że może przez prolaktynę a on do mnie że nie odgrywa ona takiej dużej roli w in vitro także tak jak mówisz nie wiadomo kogo słuchać [emoji6] Ten dostinex łagodniejszy może bo bromergon nie każdy przyswaja mi nic nie było a koleżanka po jednej tabletce zasłabła ona mega skutki uboczne
Dzieki! [emoji173] wlasnie nie byłam pewna tej prolaktyny po obciążeniu. No ja wlasnie biore dostinex. Mam wizyte w czw to dopytam jak tam z tym lekiem po transferze choc jak pytalam lekarza przy histeroskopii to mówił, ze to nie ma wplywu, ze czesto na początku ciazy kobiety musza brac. Juz sama nie wiem ;)
Ja

Ja lat 38.W zeszlym roku 37 amh-szkoda gadac.Pobrali mi w pierwszej stymulacji 4 komorki-ogolnie lipa.Przy drugiej 5 komrek.Z dwoch podanych w 3 dobie jedna sie przyjela i teraz wlasnie spi mi na piersi a jeden zarodek czeka na mnie cierpliwie zamrozony.Nie poddawaj sie💪
Super ,że masz dzieciątko,a pamiętasz może ,czy po podaniu zarodków w 3 dobie odczuwałaś coś,jakieś bóle?Kiedy najszybciej robiłaś test i bete?Ja jestem teraz 8dpt 3 dniowca ,i tak myślę kiedy zrobić test,bo wczoraj robiłam ,ale nic nie wyszło,rano mnie zakorciło,i też nic nie bylo,ale później spojrzałam na ten test po kilku godz i była podbarwiona druga jasniutka kreska.

Jak tam mija Wam sobota? Oczywiście trzymalam mocno kciuki za dzisiejsze pobrania [emoji110][emoji110][emoji110]. Mam nadzieje, ze wszystko bylo ok :) dopiero teraz mam czas, zeby do Was zajrzec. Robilam dzis badania i wyszlo mi:
Tsh 2.03
Prolaktyna na czczo 5.60 ng/ml
Prolaktyna po MCP 8.91 ng/ml
Zastanawiam sie czy po MCP jest dobry wynik? Tylko niecale 2x wzrosla.
I troche za duze chyba tsh jak na tabletki... choć nadal w normie. No nie wiem :/
Dzieki! [emoji173]
Prolaktyna super zarówno na czczo jak i po obciążeniu TSH też dobre [emoji106][emoji106][emoji106] Jesteś przebadana wzdłuż i w szerz przed tym transferem [emoji16][emoji16][emoji16] Super że niczego nie pomijają [emoji106][emoji106][emoji106] A sobota pracowita znowu weszłam do ogródka i przyniosłam tyle warzyw że od rana przetwory robię [emoji2957][emoji2957][emoji2957][emoji2957] Teraz tylko mam dylemat co z brokułami zrobić bo przyniosłam 6 jakieś pomysły? Wcześniej już trochę zamroziłam [emoji16][emoji16][emoji16]

Dziewczyny dzwonili do mnie z kliniki, mam wynik hodowli z 5 doby [emoji33][emoji33][emoji33] na tę chwilę są 3 dobre blastocysty, które nadają się do biobsji, 7 oczekuje jeszcze do 6 doby. Wśród tych 7 są 3 wczesne blastocysty, które spośród nich rokują najbardziej i czekają na rozprężenie, reszta jest opóźniona o 1 dzień,czyli na dzień dzisiejszy są morulami. Mam nadzieję, że coś jeszcze dołączy do grona [emoji120][emoji120][emoji120]
Super wynik trzy już na zimowisku i jeszcze szansa na 7, oby wszystkie się poprawnie rozwinęły [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]

Kochane bardzo Wam dziękuję [emoji3590][emoji3590] pobrali mi 20 jajek [emoji8][emoji8] transfer odroczony ze względu na możliwość hiperstymulacji, jutro dowiem się jak moje jajka. 6 jest do zaplodnienia a resztę mrozimy [emoji4] trzymajcie kciuki żeby jutro były owocne wiadomości [emoji33]
Jak wgl zapatrujecie się na mrozaczki? Jest jakaś różnica? :*
Bardzo dobry wynik [emoji16][emoji16][emoji16] Teraz trzymamy kciuki za jak najlepsze zarodki [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]

Dziewczyny jestem załamana. Na ostatnim USG były 22 pęcherzyki a dzisiaj pobrano tylko 13 i jeszcze nie wiadomo ile będzie dojrzałych. Czyli znowu lipa. Ku.rwa znowu nic z tego nie będzie [emoji20]
13 to dobry wynik [emoji16][emoji16][emoji16] I na pewno to komórki najlepsze z najlepszych [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110] Ciągle jeszcze jesteś w grze [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]

reklama
Nie ma za co [emoji3590] co lekarz to opinia . Mi jak pierwszy raz się nie udało to mówię do lekarza że może przez prolaktynę a on do mnie że nie odgrywa ona takiej dużej roli w in vitro także tak jak mówisz nie wiadomo kogo słuchać [emoji6] Ten dostinex łagodniejszy może bo bromergon nie każdy przyswaja mi nic nie było a koleżanka po jednej tabletce zasłabła ona mega skutki uboczne Ja
Tez mam takie wrazenie ;) no nic, trzeba zaufac jednemu. Słyszałam, ze po dostinexie mniej skutkow ubocznych jest. Nie znam tego drugiego. Moj lekarz twierdzil, ze dostinex bedzie dla mnie lepszy. Oby tak bylo ;)

Do góry