reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

To moja pierwsza stymulacja więc strach ogarnia.. myślisz że mogę też coś wziąć na wzdęcia np?
Wiesz, generalnie to trzeba być czujnym i się obserwować. Jeśli ból się nasili to lepiej to skonsultować z lekarzem.
Pij dużo, kup sobie elektrolity z apteki Litrosal, które fajnie nawadniają więc przydadzą się po punkcji.
Myślę, że możesz wziąć coś na wzdęcia, chociaż podejrzewam że to bardziej powiększone jajniki niż wzdęcia

reklama
Cześć Dziewczynki, od wtorku jestem tak zabiegana i tyle mam pracy, że nie mam jak Was czytać, strasznie dużo stron nadrukowałyście 🙈🙈🙈mam nadzieję, że wszystko idzie po Waszej myśli i jest dobrze, dzidzie rosną❤️, transfery się udają i w ogóle jest spoko 💪, ja mam jutro 5 dobę hodowli, także czekam spokojnie na wiadomości. Mój mąż nie może wysiedzieć😂 aż dziwne... i pisał już do embriologów w 2 dobie, co tam słychowita 😂na 23 komórki zostało poprawnie zapłodnionych 16, no to jestem ciekawa co jutro będzie 🙈sporo odpadnie, tak jak przy pierwszej stymulacji. Miłego dnia 😘
Ty wiesz, ✊✊✊

Cześć Dziewczynki, od wtorku jestem tak zabiegana i tyle mam pracy, że nie mam jak Was czytać, strasznie dużo stron nadrukowałyście 🙈🙈🙈mam nadzieję, że wszystko idzie po Waszej myśli i jest dobrze, dzidzie rosną❤️, transfery się udają i w ogóle jest spoko 💪, ja mam jutro 5 dobę hodowli, także czekam spokojnie na wiadomości. Mój mąż nie może wysiedzieć😂 aż dziwne... i pisał już do embriologów w 2 dobie, co tam słychowita 😂na 23 komórki zostało poprawnie zapłodnionych 16, no to jestem ciekawa co jutro będzie 🙈sporo odpadnie, tak jak przy pierwszej stymulacji. Miłego dnia 😘
Trzymam kciuki 😀 u mnie z 19 zapłodnionych do blastki dotrwało 9 więc myślę że u Ciebie z takiej ilości też będzie ładny wynik 😉

Wiesz, generalnie to trzeba być czujnym i się obserwować. Jeśli ból się nasili to lepiej to skonsultować z lekarzem.
Pij dużo, kup sobie elektrolity z apteki Litrosal, które fajnie nawadniają więc przydadzą się po punkcji.
Myślę, że możesz wziąć coś na wzdęcia, chociaż podejrzewam że to bardziej powiększone jajniki niż wzdęcia
Tak zrobię.. ogólnie mocno się stresuje tym wszystkim hehe 🤯

U mnie ciąża spontaniczna ;) 3 miesiące po porodzie. Dziewczyny w kartę mam wpisane dwustronną niedroznosc jajowodowa, diagnozowana wielokrotnie. Nie będę wspominać o beznadziejnej jakości moich komórek bo z ostatniej stymulacji z 8 zaplodnionych zarodków został tylko 1, z którego mamy cudowna Natalke. Pisałam o ciąży na ciezarowkach, nie chciałam wam tu zaśmiecać. Natalka już broi, jest na lekach ale mamy dobra opieke. Pieknie się rozwija. Dziewczyny dzialajcie bo in vitro się udaje. Tylko co z tą tarczyca mam naprawdę za niska A lekarza dopiero we wtorek. A to moja lady ;)
Wow!GRATULACJE !mega wiadomość 🥰
Tym razem ciąża na luzie będzie 😘
Jesteś już doświadczona matka😋
Ogromnie się cieszę ,dzieciaczki dają tyle szczęścia 🥰 całuje was😘

Tak te 'wzdecia' to zdecydowanie jajniki. Mój brzych wyglądał jakbym w ciąży byla ake jajniki miały po 12cm i skórę miałam mega napieta.dopiero po tyg od punkcji mnie puściło ale ja hiperke zaliczylam i miałam bardzo dużo płynów .jakieś kroplówki mi dawali w szpitalu. Jedzcie dużo białka i nie przemęczajcie się.
O tym się później się zapomina jeśli tylko efekt stymulacji jest zadowalajacy.bedzie pięknie dziewczyny [emoji3590]
Ja żeby nie panikowac z bólu tłumaczyłam sobie, że poród będzie bardziej bolesny wuec muszę przez to przejsc [emoji6][emoji6]

reklama
Do góry