reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

@fredka84 kochana mam pytanko ... Może ktoś jeszcze będzie umiał mi na nie odpowiedzieć 🥰 @Justi92 chyba ty również będziesz mogła ... No więc wracając do pytania ... Jak długo czeka się na te szczepienia limfocytami ( czy jakoś tak ) i jaki musi być odstęp czasu między jednym a drugim ... Tak bardzo chciała bym już zacząć ... Od południa myślę o tym cały czas ... A wcześniej @Orchidea33 pisałam co innego 🙈 wiem , wiem ... Właśnie po tych wiadomościach zaczęłam tak myśleć znów o transferze itp... najgorsze jest to że czekam jeszcze na wyniki rezonansu ( już głupia sobie wkrecałam że mam nowotwór 😢) i mam ogromną nadzieję że nie będzie mnie czekać operacja ... Eh... Ciągle pod górkę ... Ciagle coś ..m jak to mówią jak nie urok to sra**a :/ :(

reklama
Cześć dziewczyny. Jestem już po stymulacji- ogólnie nie było zle, nie szalałam - chłopa nie zabiłam 😏 11 dni zastrzyków.
Punkcję miałam wczoraj o 7 rano- punkcja tez Ok/ tragedii nie było lekkie plamienie, trochę byłam wczoraj osłabiona ale dzisiaj już jest Ok.
Przy moim niskim AMH udało się wychodować 7 jajeczek o prawidłowej budowie, jakaś godzinę temu dostałam wiadomość ze 6 się zapłodnilo :) bardzo się cieszę, nadzieja nadal jest :) Lekarz jest dobrej myśli powiedział mówił ze wyglądają zdrowo i prawidłowo. Teraz czekam do soboty. Jeśli w sobote będziemy mieli więcej niż dwa top quality to transfer w poniedziałek jeśli mniej niż 2 transfer w sobotę.
Od dzisiaj biorę 2 razy dziennie progynova dopochwowo martwi mnie tylko jedna rzecz po tym „czopku” zauważyłam, ze trochę dziwnie brzydko pachnę w środku, myślicie ze to po punkcji się oczyszczam czy coś jest nie tak? Panikować jechać do lekarza czy poczekać do jutra? Dodam tylko ze nic mnie nie boli i nie krwawię, brzuch nie jest wielki i nie jest twardy.

@fredka84 kochana mam pytanko ... Może ktoś jeszcze będzie umiał mi na nie odpowiedzieć 🥰 @Justi92 chyba ty również będziesz mogła ... No więc wracając do pytania ... Jak długo czeka się na te szczepienia limfocytami ( czy jakoś tak ) i jaki musi być odstęp czasu między jednym a drugim ... Tak bardzo chciała bym już zacząć ... Od południa myślę o tym cały czas ... A wcześniej @Orchidea33 pisałam co innego 🙈 wiem , wiem ... Właśnie po tych wiadomościach zaczęłam tak myśleć znów o transferze itp... najgorsze jest to że czekam jeszcze na wyniki rezonansu ( już głupia sobie wkrecałam że mam nowotwór 😢) i mam ogromną nadzieję że nie będzie mnie czekać operacja ... Eh... Ciągle pod górkę ... Ciagle coś ..m jak to mówią jak nie urok to sra**a :/ :(
No co Ty w ogóle wymylasz! Tylko skopac tylek. Jaki nowotwor... poczekaj cierpliwie na wyniki, na pewno bedzie ok. A czemu w ogole mialas rezonans? Nawet jak nie zrobisz w tym roku transferu to nie jest tak, ze nigdy go juz nie zrobisz. Porobisz wszystkie badania, jak beda jakies leki to wezmiesz. A do transferu podejdziesz jal bedzie mozna i od razu sie uda. Zobaczysz 😘
Nic jeszcze nie wiadomo a juz panikujesz 🤗

A Ty jak się czujesz?
Bolą mnie nogi,ciągną,dziś zaczęło mnie coś pokłuwać w macicy,tak jak pierwsze 2 dni po transferze, ale teraz bardziej odczuwam, no i zauważyłam dziś ,że swędzą mnie i troszkę bolą piersi.Nie brałam l4 ,chodzę do pracy,co ma być to będzie ,tak sobie powiedzieliśmy.Za pierwszym razem dmuchałam i leżałam plackiem po transferze,mimo to straciłam dziecko,teraz jeśli będzie silne,to myślę ,że przeżyje i sie zadomowi.Coś mam przeczucia ,że może się udać ten 3 dniowy zarodek,ale jeśli się tak nie stanie,to i tak nie poddamy się.Bedziemy walczyć dalej🥰A ty jak się czujesz kochana?

No co Ty w ogóle wymylasz! Tylko skopac tylek. Jaki nowotwor... poczekaj cierpliwie na wyniki, na pewno bedzie ok. A czemu w ogole mialas rezonans? Nawet jak nie zrobisz w tym roku transferu to nie jest tak, ze nigdy go juz nie zrobisz. Porobisz wszystkie badania, jak beda jakies leki to wezmiesz. A do transferu podejdziesz jal bedzie mozna i od razu sie uda. Zobaczysz 😘
Nic jeszcze nie wiadomo a juz panikujesz 🤗
Na początku chciałam zrobić tylko zdjęcie RTG, ale lekarz nakrzyczał na mnie że ono nic nie powie , że po co dwa razy się naświetlać szczególnie że walczę o dziecko itp. a dlaczego ... Dłuższa historia ... Ogólnie od poronienia w październiku tamtego roku bardzo boli mnie kość ogonowa , nie mogę jeździć autem dłużej niż 30 minut bo już zaczyna boleć . To samo z siedzeniem na zwykłym krześle czy nawet łóżku ... Nie mam pojęcia co tam się dzieje ... Lekarz niby na skierowaniu napisał że masz uszkodzone korzenie nerwów rdzeniowych ...czy jakoś tak ... Ale jak on to może stwierdzić bez badania :/

Dziewczyny, a czy stymulacja w protokóle krótkim zależy od amh? Mam 30 lat, odebrałam właśnie wyniki amh - 8.1 :( na ostatniej wizycie lekarz coś wspomniał że przy wysokim amh nie podają raczej świeżego transferu z uwagi na ryzyko hiperstymulacji,i że lepiej przyjmują się transfery mrożaczkow. Jak było o Was?

Powiem Wam ze dobrze ze przyszłam. Zmodyfikowal mi leki. W zwiazku z tym, ze na schratchingu bylo cienkie endometrium to napisal, ze jak bedzie wolno przyrastac to wlew 5 dni przed. Zastrzyki zmienil na od 2dc. I informacja o ktorej nie mialam zielonego pojecia. Jakby nie daj Boze sie nie udalo to mam za 10 tygodni allo mlr zrobic i do niego przyjsc. Bo musi zobaczyć czy w ogole organizm zareagowal.
Właśnie czekałam na info od Ciebie [emoji16][emoji16] Dobrze że się uparłaś i poszłaś bo trochę Co namieszał w tych zaleceniach A co będziesz brała od 2dc?

Właśnie czekałam na info od Ciebie [emoji16][emoji16] Dobrze że się uparłaś i poszłaś bo trochę Co namieszał w tych zaleceniach A co będziesz brała od 2dc?
Accofil mam w zastrzykach 2/3 ampulki od 2dpt co 3 dni (pomylily mi sie skroty 🙈). I jak endometrium będzie cienkie to jest jego rekomendacja zeby zrobic wlew 5 dni przed transferem. Powiem Ci, ze ciesze sie, ze poszlam :) . Powiedzial, ze to czy 3 dni czy 2 po transferze to nie ma znaczenia bo zarodki nie od razu sie implementuja ale, ze zmieni na 2dpt bo byl tylko scrarching. No i ten wlew zasugerował jakby cos. Takze zobaczymy jak endo bedzie roslo :) smial sie, jak mu powiedziałam ze winko pije na endo :D

reklama
Powiem Wam ze dobrze ze przyszłam. Zmodyfikowal mi leki. W zwiazku z tym, ze na schratchingu bylo cienkie endometrium to napisal, ze jak bedzie wolno przyrastac to wlew 5 dni przed. Zastrzyki zmienil na od 2dc. I informacja o ktorej nie mialam zielonego pojecia. Jakby nie daj Boze sie nie udalo to mam za 10 tygodni allo mlr zrobic i do niego przyjsc. Bo musi zobaczyć czy w ogole organizm zareagowal.
Czyli tak jak Ci pisałam czasami dobrze jest być upierdliwą😜❤️❤️❤️❤️ uda się tym razem zobaczysz że będziesz jeszcze w tym roku chodzić w ciunży 😁😍😍😍😍😍😍

Do góry