reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny czy po pick upie dostawałyście coś przeciwzapalnie? Mnie nadal boli brzuch. Byłam wczoraj na badaniach i usg bo się boję że coś jest nie tak. Na usg widać podobno normalne cechy po pobraniu. Powiększone jajniki i dużo płynu przed i za macicą. Martwię się bo nie plamię a codziennie ból jest taki sam. Jak ten płyn się wydostanie? Na wszelki wypadek zrobiłam też CRP i wyszło 2,7 a norma jest poniżej 5 więc pewnie nic mi nie dadzą na zapalenie. A strasznie się boję co tam się dzieje w środku. Napiszcie czy też miałyście takie objawy. Ja mam ból brzucha na środku brzucha i jak się kładę na boki to czuję ból.
A masz wzdety brzuch? Jakby Ci sie nie polepszalo to musisz isc ponownie na usg czy nie zwieksza Ci sie ilosc plynow w brzuchu. Jak wczoraj bylas i bylo ok to mysle, ze bedzie coraz lepiej.
Ale takie bolesci to normalne. Pokluli jajniki wiec sa teraz mega zmeczone. Ja kilka dni po pobraniu nie moglam sie zalatwic w ubikacji i kazdy ruch sprawial bol. Najwazniejsze to pilnowac, zeby brzuch nie byl coraz wiekszy i twardszy.

reklama
@fredka84 oszalałaś? No coś Ty nie odsyłaj mi nic! Ja mam tylko duphaston tak zapobiegawczo - bo niby prog jest w normie ale niski. Ale muszę przyznać że zapodałam na wieczór i cała noc przespałam 😍
Wszystkim dziś kobietkom życzę samych dobrych wiadomości! Trzymam mocno kciuki ✊✊✊✊

Hej. My mieliśmy KD w Czechach w Eurofertil. Czekaliśmy na dawczynie około 2 miesiące. Po tym czasie dostałam info, ze mamy 5 blastocyst. Cała procedura nas kosztowała 17 200 PLN. Dali nam gwarancję 6 komórek i 1-2 blastocysty i transfer w tej cenie. Pierwszy transfer udany i obecnie 19tc3d.
Hej, a który lekarz Was prowadzi ? Jeśli druga inseminacja nam się nie powiedzie tez chcemy spróbować od razu in vitro właśnie tam

A masz wzdety brzuch? Jakby Ci sie nie polepszalo to musisz isc ponownie na usg czy nie zwieksza Ci sie ilosc plynow w brzuchu. Jak wczoraj bylas i bylo ok to mysle, ze bedzie coraz lepiej.
Ale takie bolesci to normalne. Pokluli jajniki wiec sa teraz mega zmeczone. Ja kilka dni po pobraniu nie moglam sie zalatwic w ubikacji i kazdy ruch sprawial bol. Najwazniejsze to pilnowac, zeby brzuch nie byl coraz wiekszy i twardszy.
No mam i nie mogę się wyprostować do końca bo boli i naturalnie już się garbię. Ale mam mniej wzdęty niż dwa dni temu. A w poniedziałek mam planowaną wizytę więc będę miała wtedy USG.

Dziewczyny czy po pick upie dostawałyście coś przeciwzapalnie? Mnie nadal boli brzuch. Byłam wczoraj na badaniach i usg bo się boję że coś jest nie tak. Na usg widać podobno normalne cechy po pobraniu. Powiększone jajniki i dużo płynu przed i za macicą. Martwię się bo nie plamię a codziennie ból jest taki sam. Jak ten płyn się wydostanie? Na wszelki wypadek zrobiłam też CRP i wyszło 2,7 a norma jest poniżej 5 więc pewnie nic mi nie dadzą na zapalenie. A strasznie się boję co tam się dzieje w środku. Napiszcie czy też miałyście takie objawy. Ja mam ból brzucha na środku brzucha i jak się kładę na boki to czuję ból.
Ojjj mnie tez konkretnie po punkcji bolało i taki brzuch popuchniety miałam ale pamietam ze dostałam z kliniki jakiś antybiotyk na jeden dzień 2 sztuki .

No mam i nie mogę się wyprostować do końca bo boli i naturalnie już się garbię. Ale mam mniej wzdęty niż dwa dni temu. A w poniedziałek mam planowaną wizytę więc będę miała wtedy USG.
To jak jest mniej wzdety to moim zdaniem jest w porzadku. Dobrze, ze masz w pon wizyte to sprawdza co jest w srodku. Ale nie masz goraczki? Dostalas dostinex? Bardzo Ci pokluli jajniki stad ten duzy bol :(

Kochana to jest to normalne. Ja chodzić nie mogłam prawie tydzień po punkcji, jajniki miały po 11cm[emoji85] odpoczywaj, pij dużo wody i jedz dużo białka. To minie [emoji8]

reklama
Hej, a który lekarz Was prowadzi ? Jeśli druga inseminacja nam się nie powiedzie tez chcemy spróbować od razu in vitro właśnie tam
Wizyte miałam u dr Lechciny, ale do transferu przygotowywał mnie dr Przybycień z Macierzyństwa. Info o wielkości endometrium wraz z wykazem leków od dr Przybycienia przestałam meilem do Czech. Zgodzili się też na wyznaczoną datę transferu przez dr P. Z tego co wiem to teraz kręcą nosem na leki z Polski i nie chcą żeby się im wtrącać do przygotowywania do transferu.

Do góry