reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Oni poinformują Cię ile się podzieliło i ile idzie do mrożenia. Więc nie ma możliwości żeby po telefonie do ciebie coś się jeszcze złego podziało.
A to czy są prawidłowe czy nie to pokaże Ci tylko dodatkowe badanie zarodków, my tego nie robiliśmy bo jest stosunkowo drogie 😔

reklama
Oni poinformują Cię ile się podzieliło i ile idzie do mrożenia. Więc nie ma możliwości żeby po telefonie do ciebie coś się jeszcze złego podziało.
Tak tak. Chodziło mi o to że jeśli np powiedzą mi „zostało 6 blastek” to czy to dla mnie oznacza ze 6 się podzieliło prawidłowo?
Tak, niestety tez tak moze byc :( u mnie czesc z tych co dotrwaly do 5 doby odpadly w badaniu genetycznym
No własnie słyszałam że przy badaniu genetycznym też czasami się nie nadają zarodki 🤦‍♀️ A można wiedzieć ile z ilu?
A to czy są prawidłowe czy nie to pokaże Ci tylko dodatkowe badanie zarodków, my tego nie robiliśmy bo jest stosunkowo drogie 😔
No właśnie wiem. Mega drogie 😱🤷‍♀️🤦‍♀️ Ale chciałabym przebadać i tak 🤷‍♀️

Tak tak. Chodziło mi o to że jeśli np powiedzą mi „zostało 6 blastek” to czy to dla mnie oznacza ze 6 się podzieliło prawidłowo?

No własnie słyszałam że przy badaniu genetycznym też czasami się nie nadają zarodki 🤦‍♀️ A można wiedzieć ile z ilu?

No właśnie wiem. Mega drogie 😱🤷‍♀️🤦‍♀️ Ale chciałabym przebadać i tak 🤷‍♀️
Nie wiem jak jest poprawnie i nie wiem czy sa jakies widelki. U mnie lekarz mowil, ze jest dobrze a u mnie byly 2 badania:
1- na 3 zarodki 5aa, 1 był poprawny
2- na 10 zarodkow 5aa, 5 bylo poprawnych

Dziewczyny jestem już po wizycie, w polu widzenia 14 pęcherzyków, jeszcze nie ma wielu dojrzałych, dziś mam wziąć jeszcze lek menopur i jutro rano, w poniedziałek punkcja o 8.30. Trzymajcie kciuki, bo nie jestem zadowolona z wyniku. Estradiol 3650, ostatnio miałam lepszy w 12 dzień cyklu, bo 5900. Zobaczymy jak będzie. Także wyruszam w trasę do domku . Buziaki 😘

Dziewczyny jestem już po wizycie, w polu widzenia 14 pęcherzyków, jeszcze nie ma wielu dojrzałych, dziś mam wziąć jeszcze lek menopur i jutro rano, w poniedziałek punkcja o 8.30. Trzymajcie kciuki, bo nie jestem zadowolona z wyniku. Estradiol 3650, ostatnio miałam lepszy w 12 dzień cyklu, bo 5900. Zobaczymy jak będzie. Także wyruszam w trasę do domku . Buziaki 😘
Woow jak dla mnie super wynik. Trzymam kciuki ✊✊

reklama
Do góry