reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
No rozumiem. Ja to nie znam się więc tak trochę nie mam wyjścia. Próbowałam tutaj na forum trochę się dowiedzieć i dużo mi dałyście wszystkie rad i wyjaśnień ale to chyba jest tak że dopóki ktoś ze mną nie usiądzie i mi nie opowie jakie są opcje itp to nie załapię różnicy i opcji jakie są.
Dzięki za rady może wyślę dzisiaj chłopa do apteki.
A jakie dodatki masz wykupione do tej procedury?

Masz rację. Mój z toną leków też się nie udał. Z jej zaleceniami. U mnie też nie takie proste, ale to był dopiero pierwszy transfer i żałuje, że świeży. Mogłam poczekać. Wydaje mi się że po stymulacji miałam za małe Endo. Okres trwał tylko 2,5 dnia, a normalnie 5. Ona nie miała nic do tego, zrobiła wszystko co w jej mocy. Podoba mi się jej kompleksowa analiza. Nie ciśnie zaraz na in vitro. Bierze każdy aspekt pod uwagę.

Co znaczy że ci Immunologie na lewo wywaliła? Nie rozumiem tego slangu [emoji28][emoji28][emoji28]

Ja już nie wiem co mogłabym inaczej zrobić. Pogadam z lekarzem, żeby przesunąć transfer na trochę wcześniej. Nie wiem czy robić era test...
Badala mi cala immunologie 3 razy,mam 7 stron wynikow.To mialam na mysli,mowiac ze mnie na lewo wywalila.W polowe nawet sie nie zaglebilam.Odradzala mi bardzo kozystanie z KD,mowiac ze to juz podwojne obce DNA i na pewno moj organizm,to odrzuci.Nie dosyc ,ze przy wszystkich transferach z KD byla implantacja,to przestalam brac leki wg jej zalecen i podchodzilam tylko na jednym intralipidzie i encortonie. To moje komorki byly winne,nie skopana immunologia.

Poważnie tyle razy? [emoji33] Szok, ale chyba nie całe zastrzyki na raz?
Na szczęście nie cały tylko 1/3 jednorazowo. Ja po tym Ovitrelle mam wrażenie, że wybuchnę [emoji85]

Wstępnie miałam mieć wlew domaciczny z Ovitrelle z moimi limfocytów ale doktor stwierdziła, że dużo kasy to kosztuje a efektów specjalnych nie ma po tym i lepsze zauważyła po zwykłym podaniu podskornie Ovitrelle właśnie w 3 dawkach.

Na szczęście nie cały tylko 1/3 jednorazowo. Ja po tym Ovitrelle mam wrażenie, że wybuchnę [emoji85]

Wstępnie miałam mieć wlew domaciczny z Ovitrelle z moimi limfocytów ale doktor stwierdziła, że dużo kasy to kosztuje a efektów specjalnych nie ma po tym i lepsze zauważyła po zwykłym podaniu podskornie Ovitrelle właśnie w 3 dawkach.
Nieźle kombinuje pani dr 😉
To jakie zalecenia tym razem miałaś do transferu jeśli mogę spytać?

Dziewczyny ja juz po zabiegu. O dziwo dobrze sie czuje. Spodziewalam sie bolow jak przy punkcji. Chyba, ze to jeszcze te leki z kroplowek ;) szybciutko poszlo ale nadal jestem taka pijana.
Z tego co wyczytalam na wypisie nic nie znalezli w macicy (ufff...). Napisali: waska jama macicy z jednorodnym cienkim endometrium. Dobrze widoczne ujscie prawego jajowodu, lewego nie uwidoczniono.
Wykonali scratching, badanie hist. maja robic.

Pytanie: co z tym lewym jajowodem? Lekarz mowil, ze schowany jest ale jest to ok??

Dziękuję za wszystkie kciuki ❤❤❤ czlowiek lepiej znosi jak wie, ze ktos tam o nim mysli ;) 🥰

Dziewczyny ja juz po zabiegu. O dziwo dobrze sie czuje. Spodziewalam sie bolow jak przy punkcji. Chyba, ze to jeszcze te leki z kroplowek ;) szybciutko poszlo ale nadal jestem taka pijana.
Z tego co wyczytalam na wypisie nic nie znalezli w macicy (ufff...). Napisali: waska jama macicy z jednorodnym cienkim endometrium. Dobrze widoczne ujscie prawego jajowodu, lewego nie uwidoczniono.
Wykonali scratching, badanie hist. maja robic.

Pytanie: co z tym lewym jajowodem? Lekarz mowil, ze schowany jest ale jest to ok??

Dziękuję za wszystkie kciuki ❤❤❤ czlowiek lepiej znosi jak wie, ze ktos tam o nim mysli ;) 🥰
Super, że nic nie znaleźli. To teraz spokojnie możesz się przygotować do zabrania kropka 😊
U mnie było tak samo z tym lewym jajowodem i lekarz powiedział, że jest niedrożny. Ale rok wcześniej miałam robione HCG i oba były drożne. I też mnie to zastanawia o co chodzi 🤔

Ja jednak skorzystałam z innego specyfiku 😜. Kupiłam Dulcosoft do picia. Super to jest 😜
A dlaczego ty nie śpisz o 4.21, he🤔
Bo ja odkąd odstawiłam progesteron czyli druga noc z rzędu nie mogę spać budzę się na siusiu i po spaniu dziś od 3 rano nie spałam do 8 😩😩😩 śmieje się że okruszek wyspał się przez pierwsze 2,5 mc i teraz nadrabia stracony czas 😜🤷

Super, że nic nie znaleźli. To teraz spokojnie możesz się przygotować do zabrania kropka 😊
U mnie było tak samo z tym lewym jajowodem i lekarz powiedział, że jest niedrożny. Ale rok wcześniej miałam robione HCG i oba były drożne. I też mnie to zastanawia o co chodzi 🤔
No wlasnie teraz czytam w necie, ze to moze byc niedroznosc jajowodu. A też mialam robione badanie droznosci i mowili, ze jest ok. Dziwne..
Dopytam lekarza ale moze to nie wplynie na nic. Wazne, ze w macicy nic nie ma :)

reklama
No wlasnie teraz czytam w necie, ze to moze byc niedroznosc jajowodu. A też mialam robione badanie droznosci i mowili, ze jest ok. Dziwne..
Dopytam lekarza ale moze to nie wplynie na nic. Wazne, ze w macicy nic nie ma :)
Przy in vitro to nie ma kompletnie znaczenia. Przecież dziewczyny bez jajowodów podchodzą do leczenia

Do góry